Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Kozłow:
--- Cytuj ---Ja nie mówię że nauka jest boska Język Ja sądzę że powstała dzięki Bogu.
--- Koniec cytatu ---
O tym właśnie mówiłem.
--- Cytuj ---Jak patrzysz na wyśmienity obraz zastanawiasz się kto go namalował, prawda? To coś właśnie takiego
--- Koniec cytatu ---
I ja wtedy wpadam w zachwyt nad ludzkimi możliwościami tworzenia.
Sirius:
Wg. mnie naukę stworzył Bóg, a w tym porównaniu człowiek obraz. I tak jak ty wpadasz zachwyt, tak i ja :P
Może i masz racje, ale trudno mi jest pogodzić naukę z Bogiem jako siłą, dlatego moja podświadomość układa zależność jednego od drugiego :)
Baś-ka:
--- Cytat: Sirius w 19 Lipiec 2009, 19:59:41 ---Wg. mnie naukę stworzył Bóg, a w tym porównaniu człowiek obraz. I tak jak ty wpadasz zachwyt, tak i ja :P
Może i masz racje, ale trudno mi jest pogodzić naukę z Bogiem jako siłą, dlatego moja podświadomość układa zależność jednego od drugiego :)
--- Koniec cytatu ---
A wg. mnie zgapiasz cytaty einsteina ;p.
Sirius:
Nie znam cytatów Einsteina :P
Kozłow:
--- Cytuj ---Chcę wiedzieć, jak Bóg stworzył ten świat. Nie interesuje mnie to czy inne zjawisko. Chcę znać Jego myśli, reszta to szczegóły.
--- Koniec cytatu ---
Ot np. ten.
O Einsteinie leci fajny dokument fabularyzowany na Viasat History - gdzie pokazują, że Einstein wpadł w pułapkę własnych idei i w pewnym sensie przez wiarę zmarnował pół życia na szukanie "teorii wszystkiego."
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej