Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
DODO:
Jeżeli mam być z wami szczery to też nie za bardzo wieżę w Boga. Chodzę do kościoła gdyż jest to przymus wyższy ( zbieranie podpisów do bierzmowania ) Bóg nie istnieje gdyż nie ma na to NAJMNIEJSZYCH dowodów, Człowiek wymyślił Boga gdyż boi się śmierci i uważa, że będzie mu łatwiej znieść to jeśli sobie wmówi, że tam gdzieś daleko jest inny lepszy świat. A prawda jest niestety bolesna. Jak ktoś umiera to chowają go do piachu ( ewentualnie kremacja ) i zżerają go robaki.
Arkhan:
LoL nieźle...
--- Cytuj ---Jeżeli nie wierzysz to siedź poprostu cicho. Wieżdżasz ludziom na wiare np. mnie. Powarznie mnie zdenerwowałeś swoimi głupimi słowami.
--- Koniec cytatu ---
Cóż, niemasz prawa nazwać jego słowa głupimi, a jeżeli tak sądzisz, zostaw to dla siebie i wyciągnij wnioski.
Dlaczego ma siedzieć cicho? Ma prawo do własnego zdania i wierzeń, pamiętaj że Bóg dał wolną wolę
--- Cytuj --- Czy Ty wogóle wiesz co w tej chwili mówisz?! Jaki wymysł Kościoła Katolickiego?! Już ÂŻydzi przed 5000 tys. lat uznawali niebo, piekło, czyściec.
--- Koniec cytatu ---
Mała korekta : u ÂŻydów niema czegoś takiego jak Czyściec i nigdy go nie było. Aczkolwiek, w pisamch króla Salomona, jest wzmianka o ogniu czyszczącym po śmierci.
--- Cytuj ---Masz tak mało wiadomości a wojujesz jak niedźwiedź - jesteś poprostu HERETYKIEM!
--- Koniec cytatu ---
Nazwał bym go niewierzącym, a wiadomości to zazwyczaj nie wierzący mają więcej od wierzących - z gruntu rzeczy sporo wziętych z nikąd, z kątowni.
--- Cytuj ---Bóg jest jeden, jestem przekonany, że nasza wiara jest słuszna, a nie jakiś tam Islam.
--- Koniec cytatu ---
LOL , tutaj to wprost n/c. Islam też wieży w jednego Boga, Allach - oznacza Bóg;]. Jezusa uznają za proroka. Religia jak najbardziej słuszna, bogata w modlitwy i moc głębi ducha. Proszę tutaj nie wymieniać terrorytsów czy innych fanatyków - oni pochodzą z sekt islamskich.
--- Cytuj ---Tylko nie zdziwcie się jak staniecie przed sądem ostatecznym a wtedy nie będzie odwrotu, dlatego teraz was upominam!
--- Koniec cytatu ---
Dobrze że upominasz, ale nie w taki sposób. Tylko twoje czyny będą świadczyć o twojej wartości moralnej i duchowej.
--- Cytuj ---Ciekawi mnie jedno skoro bóg jest miłosierny i wybacza za wszelkie grzech to dlaczego karze ludzi skazując ich na piekło ?
--- Koniec cytatu ---
Bo umarli będąc w stanie grzechów śmiertelnych typu zatajona spowiedź, nienawiść do bliźniego, nieuregulowane sprawy, mordowanie ? Bóg wybacza grzechy, tylko wtedy kiedy człowiek okaże skruchę i żal.
--- Cytuj ---0 tolerancji jak każdy katolik.
--- Koniec cytatu ---
Nie każdy....nie każdy....
--- Cytuj ---Bóg nie istnieje gdyż nie ma na to NAJMNIEJSZYCH dowodów
--- Koniec cytatu ---
Dla wierzących są - cuda, wizje, etc.
--- Cytuj --- Człowiek wymyślił Boga gdyż boi się śmierci i uważa, że będzie mu łatwiej znieść to jeśli sobie wmówi, że tam gdzieś daleko jest inny lepszy świat.
--- Koniec cytatu ---
No comment...zanim zaczne sie smiać, chętnie sie dowiem na jakiej teori opierasz swoje zdanie.
--- Cytuj ---A prawda jest niestety bolesna. Jak ktoś umiera to chowają go do piachu ( ewentualnie kremacja ) i zżerają go robaki.
--- Koniec cytatu ---
Prawda jest bolesna? to juz umarłeś że wiesz co jest po śmierci? Kolejne rotfl...
Thoro:
--- Cytuj --- Miałeś u mnie pewnien autorytet, który teraz prysł jak czar.
--- Koniec cytatu ---
Tak, miło jest kogoś oceniać przez pryzmat osobistych poglądów religijnych. Radzę zerwać znajomości, ze wszystkimi ateistami oraz osobami odrzucającymi Twój kościół. Czemu, bo przecież oni wg. Ciebie odrzucili jedyną słuszną wiarę - Katolicyzm.
--- Cytuj ---Jeżeli nie wierzysz to siedź poprostu cicho. Wieżdżasz ludziom na wiare np. mnie. Powarznie mnie zdenerwowałeś swoimi głupimi słowami.
--- Koniec cytatu ---
Mnie również denerwują wszelkiego rodzaju ostrzeżenia, pod groźbą "Sądu Ostatecznego".
Cóż, ja kończę bo kto by chciał słuchać "heretyków" takich jak między innymi ja .
Halina Kiepska:
--- Cytuj ---Jeżeli nie wierzysz to siedź poprostu cicho. Wieżdżasz ludziom na wiare np. mnie. Powarznie mnie zdenerwowałeś swoimi głupimi słowami. Założę się, że w trudnych sytuacjach także nie świadomie wołasz: O Boże!, Jezu, co tutaj się stało?. Miałeś u mnie pewnien autorytet, który teraz prysł jak czar.
--- Koniec cytatu ---
Równie dobrze mógłbym napisać, że jeśli wierzysz, to siedź po prostu cicho, nie masz prawa do wypowiedzi. Zastanów się tylko, do czego prowadzi takie zachowanie. Polska jest na szczęście państwem, w którym istnieje jakiekolwiek prawo (słabe, ale istnieje). Jakbyś nie wiedział, to każdy obywatel ma możliwość posiadania własnych poglądów, również w sprawach religijnych. Podsumowując... w tej sprawie nie możesz nikomu, niczego zabronić.
Poza tym ja również czasami wołam "O Boże!", więc Twoim zdaniem automatycznie czyni mnie to katolikiem?
--- Cytuj ---jesteś poprostu HERETYKIEM! Obalasz całą strukturę mojej wiary.
--- Koniec cytatu ---
O KU**A! Teraz to Ty mnie całkowicie "obaliłeś".
Jeśli uważasz, że da się niszczyć strukturę chrześcijaństwa takimi wypowiedziami, to Twoja wiara jest na poziomie zerowym. I radzę zapoznać się ze znaczeniem słowa "heretyk".
--- Cytuj ---Tylko nie zdziwcie się jak staniecie przed sądem ostatecznym a wtedy nie będzie odwrotu, dlatego teraz was upominam!
--- Koniec cytatu ---
Po prostu zgon. Mówił Ci już ktoś, że nadawałbyś się na prawdziwego księdza? Podobno mają wolny etat w radiu Ma ryja. Taka prosta praca, która polega na potwierdzeniu przelewów pieniężnych, od koffanych słuchaczy. Polecam...
DODO:
Ja zaproponuję zamknąć ten temat gdyż on do nikąd nas nie prowadzi a tylko się kłócimy. Każdy ma swoje poglądy i nie chce z nich rezygnować. Człowiek, który wierzy w Boga tak bardzo, że jest gotów obrażać inne religie jest dla mnie po prostu śmieszny. Każdy z nas może wierzyć w co chce i kiedy chce a próbowanie komuś wmusić wiarę na nic się nie zda, gdyż taka osoba tylko bardziej się zapiera. Każdy uważa, że ma rację i nie przyjmuje innych racji nawet jeśli podważają jego własne poglądy.
Ten temat po to właśnie powstał i zostanie otwarty po wsze czasy...
- IsentoR
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej