Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Pabloo:
--- Cytat: pokemon w 16 Lipiec 2009, 10:59:19 ---Hah. OK. A dlaczego sądzisz, że ateiści boją się śmierci?
--- Koniec cytatu ---
No bo Ateista w nic nie wierzy ,i nie wie co się stanie po jego śmierci ,gdzie będzie.I się zastanawia bo myśląc że nic nie będzie przepadnie jego dusza jest dla niego straszne.I dlatego się boi.
pokemon:
Ale nie możesz tego wiedzieć. ÂŚmierci się może i trochę boję, bo - co raczej oczywiste - chciałbym żyć jak najdłużej, nie dlatego, że boję się o moją duszę. Powtarzam, że dla dusza nie istnieje, a po śmierci nie ma po prostu nic - nie będę szczęśliwy, nie będę smutny, nie będę żałował, nie będę dumny, bo mnie nie będzie. Może to nie miła perspektywa, ale pomaga mi fakt, że każdy tak będzie miał. Według mnie.
Pabloo:
--- Cytat: pokemon w 16 Lipiec 2009, 11:11:13 ---Ale nie możesz tego wiedzieć. ÂŚmierci się może i trochę boję, bo - co raczej oczywiste - chciałbym żyć jak najdłużej, nie dlatego, że boję się o moją duszę. Powtarzam, że dla dusza nie istnieje, a po śmierci nie ma po prostu nic - nie będę szczęśliwy, nie będę smutny, nie będę żałował, nie będę dumny, bo mnie nie będzie. Może to nie miła perspektywa, ale pomaga mi fakt, że każdy tak będzie miał. Według mnie.
--- Koniec cytatu ---
Sam się przyznałeś że się boisz śmierci.Skąd ja to wiem a bo stąd że Ateista nie wierząc w życie wieczne boi się tego co się stanie po jego śmierci to jest chyba oczywiste.Twoje twierdzenie ze dusza nie istnieje jest idiotyzmem bo istnieje i jeszcze jest idiotyzmem to że po śmierci nie ma życia wiecznego jak jest.Ja wierze w Boga ,w życie nieśmiertelne po śmierci ,jestem Katolikiem więc nie mam się czego bać.
pokemon:
Idiotyzmem jest twoje twierdzenie, iż moje domniemania są idiotyzmem. Nie mamy dowodu ani na to, ani na to, dlatego mówię "według mnie", a ty zachowujesz się, jakbyś już raz sobie umarł i wiedział, co każdego spotka. Wierzysz, nie wiesz, dopisuj do swoich wypowiedzi "według mnie". ;)
I powtarzam, nie boję się tego, co będzie po śmierci. ;)
Patty:
--- Cytuj ---Sam się przyznałeś że się boisz śmierci.Skąd ja to wiem a bo stąd że Ateista nie wierząc w życie wieczne boi się tego co się stanie po jego śmierci to jest chyba oczywiste.Twoje twierdzenie ze dusza nie istnieje jest idiotyzmem bo istnieje i jeszcze jest idiotyzmem to że po śmierci nie ma życia wiecznego jak jest.Ja wierze w Boga ,w życie nieśmiertelne po śmierci ,jestem Katolikiem więc nie mam się czego bać.
--- Koniec cytatu ---
Ja się śmierci nie boję. Głupotą byłoby powiedzieć, że nie boję się niczego, ale na pewno nie zgonu. Podaj mi racjonalne i naukowe dowody, że życie po śmierci istnieje, tak samo jak dusza. Masz jakieś dowody na poparcie swojej tezy? Bo zgodnie z twoim sposobem myślenia mówię: nie ma duszy. I chuj, nie ma.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej