Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Kozłow:
--- Cytuj ---A jeżeli umrzesz to co potem Serailu.Tego Ateiści się cholernie boja i maja powody.Ja się nie boje bo jestem Katolikiem i wierze w życie wieczne po śmierci i co najważniejsze wierze w Boga.
--- Koniec cytatu ---
Ateiści wyzwalają się sprzed największego strachu jaki istnieje - strachu o to czy coś będzie po śmierci. Uznawszy, że nic nie będzie, usuwają strach przed samym aktem śmierci i zajmują się w końcu własnym życiem i jego ulepszaniem.
Katolicy zaś boją się ciągle czy trafią do nieba i boją się piekła. "Nie chcę iść do piekła", "Nie pójdę do nieba" - CIÂĄGLE się to słyszy, tak w normalnych rozmowach jak i z ambony.
ÂŻycia wiecznego po śmierci nie wymyśliłeś ani ty, ani chrześcijanie, ani żydzi. Pierwsi wymyślili to bodajże Starożytni Egipcjanie.
Pabloo:
--- Cytat: Isentor w 15 Lipiec 2009, 17:41:59 ---Przecież sam swoimi słowami potwierdziłeś to co powiedziałem. Jesteś katolikiem ujrzysz niebo, jesteś muzułmaninem ujrzysz dżannah, gdybyś żył w starożytnej Grecji ujrzałbyś pola elizejskie. Ach ta wiara...
--- Koniec cytatu ---
Ujrzysz niebo,czyściec albo piekło a nie jakieś pola elizejskie o.0.Były cuda,są cuda i to jest potwierdzenie że Bóg istnieje a Religia Chrześcijańska mówi prawdę.
--- Cytat: Komuchnista w 15 Lipiec 2009, 18:52:27 ---Ateiści wyzwalają się sprzed największego strachu jaki istnieje - strachu o to czy coś będzie po śmierci. Uznawszy, że nic nie będzie, usuwają strach przed samym aktem śmierci i zajmują się w końcu własnym życiem i jego ulepszaniem.
--- Koniec cytatu ---
Ateiści nie wierzą w Boga i boja się panicznie śmierci bo nie wiedzą co po niej będzie i gdzie trafią.
--- Cytat: Komuchnista w 15 Lipiec 2009, 18:52:27 ---Katolicy zaś boją się ciągle czy trafią do nieba i boją się piekła. "Nie chcę iść do piekła", "Nie pójdę do nieba" - CIÂĄGLE się to słyszy, tak w normalnych rozmowach jak i z ambony.
--- Koniec cytatu ---
No i co przeszkadza ci to? przynajmniej staramy się żeby nie iść do piekła ,ale inni robią złe rzeczy wiec zmierzają do piekła.
--- Cytat: Komuchnista w 15 Lipiec 2009, 18:52:27 ---ÂŻycia wiecznego po śmierci nie wymyśliłeś ani ty, ani chrześcijanie, ani żydzi. Pierwsi wymyślili to bodajże Starożytni Egipcjanie.
--- Koniec cytatu ---
Wiele jest dowodów że jest życie nieśmiertelne w niebie u Boga po śmierci.
Kozłow:
--- Cytuj ---Ujrzysz niebo,czyściec albo piekło a nie jakieś pola elizejskie o.0.Były cuda,są cuda i to jest potwierdzenie że Bóg istnieje a Religia Chrześcijańska mówi prawdę.
--- Koniec cytatu ---
Ach jakże świetnym byłbyś Inkwizytorem!
--- Cytuj ---Ateiści nie wierzą w Boga i boja się panicznie śmierci bo nie wiedzą co po niej będzie i gdzie trafią.
--- Koniec cytatu ---
Usuwają problem dowiadywania się co będzie po śmierci, nie mają tego problemu, więc nie muszą się bać. Czy wyglądam Ci na człowieka, który się boi?
--- Cytuj ---No i co przeszkadza ci to? przynajmniej staramy się żeby nie iść do piekła ,ale inni robią złe rzeczy wiec zmierzają do piekła.
--- Koniec cytatu ---
Przynajmniej się staracie i jak ogromna banda debili słuchacie tego, co wam napieprza klecha z ambony co niedziela, albo codziennie - z radia i tv. A i jakże znane założenie, że niewierzący to mordercy, złodzieje i gwałciciele. A wasze starania znajdują wyraz np. w takich fajnych rzeczach jak krucjaty.
--- Cytuj ---Wiele jest dowodów że jest życie nieśmiertelne w niebie u Boga po śmierci.
--- Koniec cytatu ---
Dajesz, dajesz mój kochany.
Przypomina mi się przy okazji fragment piosenki J. Kaczmarskiego pt. "Dobre Rady Pana Ojca"
--- Cytuj ---Cudzoziemskich ksiąg nie czytaj
Czego nie wiesz księdza pytaj
--- Koniec cytatu ---
Baś-ka:
;p ÂŻe też wam się chce, weźcie pabloo powinien dostać bana na ten dział i w końcu byłby spokój... Pabloo, jedyny twój argument jest na poziomie 5 latka a brzmi on "Bo tak i chuj". Dlatego nie dziw się że każdy z ciebie się zlewa, i nikt cię nigdy nie będzie traktował na poważnie.
Bomba:
Baś-ka jesteś pojebanym gówniarzem przesiadującym zbyt długo przed kompem i od tego ci się w główce podupcyło pierdolona cioto.
Post nic niewnoszący do tematu i dodatkowo obraza użytkownika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej