Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Dyskusje Teologiczne
Infernal:
Szczerze mówiąc dziwne i nieco nakręcane te twoje teorie Proglan, ale no cóż...każdy wierzy w co chce, ale ja popieram Beregonda. Większość ludzi wyznaje daną religie bo zostało im to wpojone od małego, sam pamiętam teksty typu "bądź grzeczny bo "Bozia" Cię ukarze". W 2 klasie idziemy do pierwszej komunii i szczerze mówiąc jestem prawie pewien że żaden z nas małych gówniarzy wtedy nie myślał o przerzuceniu się np. na buddyzm xD Jako malcy traktujemy katolicyzm jako jedyną religie i idziemy do tej komunii bo to rzecz priorytetowa, tak jak chodzimy na lekcje j. polskiego tak i do kościoła
(Swoją drogą, godne zastanowienia jest to że komunia jest tak wcześnie...;]).
To prawda że chrześcijaństwo ma swój czar i jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych religii, ale nie oszukujmy się wraz z ostatnimi dokumentami, filmami, książkami dot. słynnego kodu Lenoarda Da Vinci większość zwątpiła bo tak na prawdę to wszystko trzyma się kupy, a katolicyzm tyle przeszedł że naprawdę mógł z czasem stać się narzędziem w sprawnych rękach ludzi dążących do jako takiej kontroli nad ludzkością.
Ale dłużej nie owijając...Z wyznania uważam się za deiste - czyli nie wierze w wersję podawaną przez kościół katolicki czy jakikolwiek inny, wierzę że coś jest nad nami i jakiś ostateczny rozrachunek będzie, ale nie jestem nic więcej w stanie powiedzieć i uważam że jeśli się wierzy to można modlić się nawet w toalecie, a budynki zwane kościołami mogą pomagać tylko w manipulacji innymi. Interesuje mnie też reinkarnacja bo wydaje mi się że to ma ręce i nogi...
Gromak:
--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 18:34:59 ---Czyli jestem potępiony, przeklęty, czy co tam jeszcze, bo ja w tego brodziatego pedała nie wierzę. xDD
--- Koniec cytatu ---
True :lol: :lol: :lol:
--- Cytat: Serailo w 02 Lipiec 2009, 18:34:59 ---Prolgan dobrze prawi, Amenie, jeśli chcesz porównywać z czymkolwiek religię to wyłącznie z przekrętem. ;P
--- Koniec cytatu ---
Wg mnie to i tak bez różnicy, bo bóg nie istnieje O_O
Baś-ka:
--- Cytuj ---Nie rozmawiał ze mną ,ale wiem że istnieje bo w niego wierze.Dawał/daje wyraźnie znaki bo nie raz cuda się zdarzały/zdarzają.
--- Koniec cytatu ---
Widziałeś je? Czy ktoś ci powiedział? Jak tak to nie masz żadnych podstaw by sądzić że to prawda. (Pozdro dla kozłowqa ^^)
--- Cytuj ---Jestem od dzieciństwa Katolikiem i zostanę nim do końca życia!.
--- Koniec cytatu ---
Oj, biedny ty...
--- Cytuj ---Jeżeli nie masz nic do Chrześcijan to oni do twojej filozofii nic nie będą mieli.
--- Koniec cytatu ---
A ja mam, bo większość to manipulowani idioci, ale przywykłem do stwierdzenia że z idiotami się nie rozmawia...
--- Cytuj ---Masz takie prawo w to wierzyć.
--- Koniec cytatu ---
Tylko że to nie wiara tylko wiedza poparta o wiele mocniejszymi argumentami niż wasze żałosne mówienie o wierze...
--- Cytuj ---Ze mnie doskonały Katolik nie jest ,ale robię to co przeciętny Katolik który wierzy w Boga.Zapominasz o jednym że jak jednemu dasz się przezywać lub pobić to później wszyscy tak będą tobie robić.Nie raz dostałem wpierdol od innych i jak ja im wpierdoliłem to zawsze potem między nami był ok bo potrafiliśmy sobie wybaczyć i jak to nakazuje moja wiara wybaczać cza wrogą wiec wybaczam.
--- Koniec cytatu ---
Haha, ale tak się dzieje tylko w polsce, pojedź na zachód ;p
--- Cytuj ---Biblię przez wiele lat pisało wielu ludzi, trudno więc stwierdzić autentycznośc opisanych tam zdarzeń.
--- Koniec cytatu ---
To tak jakby wszyscy weterani spisywali historie TG po pijaku ^^.
--- Cytuj ---Czyli jestem potępiony, przeklęty, czy co tam jeszcze, bo ja w tego brodziatego pedała nie wierzę. xDD
--- Koniec cytatu ---
Brodaty pedał to zeus był czy tam posejdon, serku : *.
--- Cytuj ---Ty Boga się nie boisz!.Proszę mi tu nie obrażać Boga!!
--- Koniec cytatu ---
BUahahahahha, rozjebało mnie to.
--- Cytuj ---W Piśmie ÂŚwiętym jest napisane! i jak to zrozumiesz będziesz miał odpowiedz:
Błogosławieni ,którzy nie widzieli a w niego wierzą
--- Koniec cytatu ---
Baaaardzo wygodne, mogę to samo powiedzieć o niewidzialnym nosorożcu w karafce.
--- Cytuj ---Czyli:
Nie musi się objawiać ludziom żeby w niego zaczęli wierzyć bo są osoby ,którzy w niego wierzą choć go nie widzieli.
--- Koniec cytatu ---
Osoby które wierzą w coś czego nie widzą mają zwykle bardzo zaawansowaną schizofrenie.
Serail:
--- Cytuj ---Brodaty pedał to zeus był czy tam posejdon, serku : *.
--- Koniec cytatu ---
Wg. różnych artystów różnych epok bóg był przedstawiany jako mędrzec z brodą. Ale ja wolę stwierdzeni "brodziaty pedał".
--- Cytuj ---To tak jakby wszyscy weterani spisywali historie TG po pijaku ^^.
--- Koniec cytatu ---
Ehm:
http://gothic.gram.pl/forum/index.php/board,158.0.html
xDD
Ainur:
Ech, według mnie ta dyskusja nie ma sensu. Katolicy (Jak np ja) będą wierzyć w Boga, zaś Ateiści nie będą w Niego wierzyć. Teraz ta dyskusja opiera się tylko na obrażaniu Chrześcijaństwa, i Ateizmu. A nie przekona się Katolików żeby nie wierzyli w Boga, a Ateistów żeby właśnie w Boga wierzyli.
--- Cytat: Rahciach w 12 Lipiec 2009, 01:25:06 ---Oj, biedny ty...
--- Koniec cytatu ---
Co masz na myśli ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej