Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (82/181) > >>

Baś-ka:

--- Cytuj ---O co ci właściwie chodzi? Sam sobie przeczysz. Chcesz dowodu na istnienie Jezusa, a sam piszesz, że był zwykłym gościem...
--- Koniec cytatu ---

On miał na myśli to, że nie wierzy w boskość Jezusa, a nie że istnieje.

Teraz coś dla was. Jak niektórzy z was wiedzą jestem ateistą, już od dawna porzuciłem tą religię. Wg. mnie nie istnieje coś takiego jak Bóg, UFO, Demony, Duchy itp. Ludzie od lat starają się to udowodnić a co jakiś czas wychodzi na światlo dzienne jakiś nowy dowód, twierdzenie czy zdjęcie. Bóg nie istnieje, to zwykły wymysł ludzi, mimo że niektórzy z zagorzałych katolików, ciągle chcą nas spalić za niewiarę. Ja bym to raczej nazwał zwykłym rozumowaniem niż niewiarą, wystarczy spojrzeć na wszystko z obiektywnej strony.
Ktoś powiedział że nie możn a udowodnić tego że Bóg nie istnieje ale tez nie można udowonić że istnieje, cóż głupota nie boli, jeśli jedynym argumentem katolików jest to że nie można udowodnić że Bóg nie istnieje, to naprawdę mi ich czasami żal.
Ludzie przejrzyjcie na oczy, co wy chcecie udowodnić? Co wam ciągłe zajadłe kłótnie w którytch chwytacie się coraz słabszych argumentów by udowodnić że Bóg istnieje. Dało wam to coś kiedykolwiek obrzucanie kogoś błotem tylko dlatego że się z wami nie zgadza? Bo takie zachowanie znaczy tylko to że nie umiecie podjąć poziomu dyskusji...

Reiss:

--- Cytat: Adanos7 w 28 Listopad 2008, 14:01:28 ---
--- Cytuj ---I NIE LUBIE CHRZE¦CIJAÑSTWA PONIEWA¯ W NIM MUSZE PRZEPRASZAÆ ZA TO ¯E JESTEM CZ£OWIEKIEM.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego? Skąd taki absurdalny wniosek?

--- Koniec cytatu ---

Ostatnio na mszy zauważyłem, coś na co wcześniej nie zwracałem uwagi. Mówimy: "moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina". Czyli co? Katolicy muszą przepraszać za to, że żyją w takim świecie a nie w innym. Sorry, ale nie ma człowieka bez tzw. grzechu. A kościół nam to bardzo dobitnie wytyka. A ludzie muszą błagać o przebaczenie. Takie zachowanie można nazwać zakompleksionym. To moje zdanie.

stefan666:

--- Cytuj ---Teraz coś dla was. Jak niektórzy z was wiedzą jestem ateistą, już od dawna porzuciłem tą religię. Wg. mnie nie istnieje coś takiego jak Bóg, UFO, Demony, Duchy itp. Ludzie od lat starają się to udowodnić a co jakiś czas wychodzi na światlo dzienne jakiś nowy dowód, twierdzenie czy zdjęcie. Bóg nie istnieje, to zwykły wymysł ludzi, mimo że niektórzy z zagorzałych katolików, ciągle chcą nas spalić za niewiarę. Ja bym to raczej nazwał zwykłym rozumowaniem niż niewiarą, wystarczy spojrzeć na wszystko z obiektywnej strony.
Ktoś powiedział że nie możn a udowodnić tego że Bóg nie istnieje ale tez nie można udowonić że istnieje, cóż głupota nie boli, jeśli jedynym argumentem katolików jest to że nie można udowodnić że Bóg nie istnieje, to naprawdę mi ich czasami żal.
Ludzie przejrzyjcie na oczy, co wy chcecie udowodnić? Co wam ciągłe zajadłe kłótnie w którytch chwytacie się coraz słabszych argumentów by udowodnić że Bóg istnieje. Dało wam to coś kiedykolwiek obrzucanie kogoś błotem tylko dlatego że się z wami nie zgadza? Bo takie zachowanie znaczy tylko to że nie umiecie podjąć poziomu dyskusji...
--- Koniec cytatu ---

Popieram. Interesuje mnie czemu ten temat jest tylko o chrześcijaństwie pogadajmy o buddyzmie na przykład. Co do moje wypowiedzi człowiek rodzi się grzeszny, omylny i chce robić zło i nie umie żyć bez grzechu..mogę zgrzeszyć nawet myślami..to nie jest dla mnie normalne kiedy wierzyłem czułem się jak na smyczy. I wiecie co pójdę do kościoła za 2 lata, ale tylko po to żeby się z niego wypisać.

Lucas Paladin:
Skoro wy - ateiści ciągle chcecie dowodów to powiedzcie mi skąd wzięły się takie słowa jak: wiara czy religia? Tracą swoje znaczenie po usłyszeniu słowa "dowód". A poza tym skoro tak chcecie udowadniać to powiedzcie skąd na świecie jest takie coś jak "szczęście" ^^

stefan666:

--- Cytuj ---A poza tym skoro tak chcecie udowadniać to powiedzcie skąd na świecie jest takie coś jak "szczęście"
--- Koniec cytatu ---

Wiesz Bill Gates jest ateistą i jest najbogatszym człowiekiem świata daje od myślenia  :P dla mnie szczęście to przypadek losu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej