Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Dyskusje Teologiczne

<< < (80/181) > >>

Serail:

--- Cytuj ---Tak sobie obserwuję katolików w mojej okolicy i dochodzę do wniosku, że chodzą oni do kościoła i wierzą w boga ze strachu. Ze strachu, że jak umrą, to będą się smażyć w piekle, jak nie będą wierzyć. Wiara większości z nich jest ,,na odpi erdol" - pójść do kościoła,
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, czy mówiłem to tutaj na forum, czy podczas rozmowy live, ale powtórze. Jeśli Bóg jest naprawdę taki miłosierny, to zrozumie i wybaczy mi jeśli umrę a okaże się, że istnieje Królestwo Niebieskie. Myślę, że podczas tej rozmowy, czy jak to tam się nazywa przedstawiłbym mu moje racje (jeśli oczywiście Bóg istnieje), a ten najpewniej dałby mi drugą szansę, ale jako że moje ateistyczne filozofie jak na razie nie pozwalają mi myśleć, że Bóg jako taki istnieje, to sie tym nie przejmuje. (Swoją drogą, Drago ma dobrze, bo pójdzie do szatana i będzie siarkoł w piekelnych piecach palił, a ja nie ;/ )

--- Cytuj --- pójść do kościoła, wieczorem pomodlić się do obrazka Jezusa na ścianie. A na drugi dzień w szkole wyklinać jak szewc, tłuc słabszych, młodszych itd. Czy tak postępują prawdziwi katolicy? Po prostu myślą, że jak się pomodlą to od razu mają wstęp do nieba, a potem mogą robić sobie co chcą.
--- Koniec cytatu ---
Ale to jest również wina nauczania ksiży i rodziców, nie potrafią oni dobrze przekzać idei ich własnej religii, a także nie potrafią zainteresowac niż młodzieży.

stefan666:

--- Cytuj ---Nie wiem, czy mówiłem to tutaj na forum, czy podczas rozmowy live, ale powtórze. Jeśli Bóg jest naprawdę taki miłosierny, to zrozumie i wybaczy mi jeśli umrę a okaże się, że istnieje Królestwo Niebieskie. Myślę, że podczas tej rozmowy, czy jak to tam się nazywa przedstawiłbym mu moje racje (jeśli oczywiście Bóg istnieje), a ten najpewniej dałby mi drugą szansę, ale jako że moje ateistyczne filozofie jak na razie nie pozwalają mi myśleć, że Bóg jako taki istnieje, to sie tym nie przejmuje. (Swoją drogą, Drago ma dobrze, bo pójdzie do szatana i będzie siarkoł w piekelnych piecach palił, a ja nie ;/ )
--- Koniec cytatu ---

Nie masz na co liczyć może Bóg (o ile jest) jest złośliwy zawistny zły żądny krwi lubi wygrywać zakłady( NP. historia Hioba) ale nie jest głupi co to to nie  :lol: Więc nie masz na co liczyć. Mam takie jak by pytanie do ateistów ilu z nas (wliczając mnie) zamierza wykonać akt apostazji.?

Serail:

--- Cytuj ---Mam takie jak by pytanie do ateistów ilu z nas (wliczając mnie) zamierza wykonać akt apostazji.?
--- Koniec cytatu ---
Czyli, że wypisać się z Kościoła? Zaraz po tym jak moja dziewka zdecyduje, że nie chce wziąć ślubu kościelnego podpiszę stosowny świstek.
Swoja drogą, ostatnio natknąłem się na ciekawy art o duchowej dechrystianizacji, chociaż mało prawdopodobny mi się wydaje. ;]
http://www.eioba.pl/a69907/dechrystianizacja

--- Cytuj ---Nie masz na co liczyć może Bóg (o ile jest) jest złośliwy zawistny zły żądny krwi lubi wygrywać zakłady( NP. historia Hioba) ale nie jest głupi co to to nie   Więc nie masz na co liczyć.
--- Koniec cytatu ---
ZUO!!! (odgłos miałczenia mordowanego kota)

stefan666:

--- Cytuj ---Czyli, że wypisać się z Kościoła? Zaraz po tym jak moja dziewka zdecyduje, że nie chce wziąć ślubu kościelnego podpiszę stosowny świstek.
Swoja drogą, ostatnio natknąłem się na ciekawy art o duchowej dechrystianizacji, chociaż mało prawdopodobny mi się wydaje. ;]
--- Koniec cytatu ---

I tu mały problem bo w kraju tak tolerancyjnym jak Polska kiedy pokażesz swojemu pracodawcy ów akt może cie zwlonić bo jesteś szatanem! Pochówek to zostaje tylko kremacja bo przecież nasze szatańskie ścierwa nie mogą leżeć tam gdzie dobre ciała katolików. I tak na koniec Apostazja=Ekskomunika. Ale kiedy myślę że mam pozostać w rodzinie katolików to te trudności robią się małe i warto to poświęcić.

Serail:
Synu prawdy, ja jestem działaczem lewicowym, tam co drugi jest ateistą i nikt żadnego problemu nie robi. Swoją drogą pozdrawiam lewicowców (socjalistów mniej pozdrawiam)...
A z pracy to cię zwolnią, jak będziesz na plebani pracował, Polska jest krajem konserwatywnym, ale nie purytańskim za innowierstwo nie wywalają z roboty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej