Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 4 czy będzie....
lukkasszz:
Zdaje mi się że będziemy grać beziem. Dlaczego? Ponieważ to on jest wybrany w pierwszej części Gothic'a I. On ma Zniszczyć śniącego, W II części ma zabić smoki i dokonuje temu. W Gothic'u III ma oswobodzić Myrtane z pod niewoli orków. Zdaje mi się że cała gra (wszystkie części) są historią naszego bohatera. 4 część ma być (podobno) o nieznanych krainach. Jak wybierasz ścieżkę Adanosa to na końcu gry jest filmik że wybierasz się z Xardasem do nieznanych krain. Sam nie przeszedłem gry ścieżką Adanosa.
Sir Lonnort:
Moim zdaniem Gothic 4 będzie , nawet jeśli jest kilka zakończeń Gothic 3 to przecież
można zrobić jak w niektórych RPG'ach . Gothic 4 edycja biała , Gothic 4 edycja czarna itd.
W czarnej edycji naszym celem byłoby pokonanie Innosa , w białej edycji pokonanie beliara .
O a w niebieskiej Edycji byśmy musieli za żegnać spór między boskimi braćmi .
A wtedy pewnie by się dopiero skończyło , lub Gothic V byłby zabawą w boga chodzącego po ziemi
Arkhan:
--- Cytuj ---lub Gothic V byłby zabawą w boga chodzącego po ziemi
--- Koniec cytatu ---
Tak napewno...i edycja różowa w której świat Gothic'a zostałby przedstawiony w wizji pokemonów - Ash to Bezimienny...
Gothic IV, uważam że dobrze by było, jakby nie wprowadzali tego wydania, gdyż Gothic wraz z nadejściem trójeczki i ewentualnego dodatku, wyczerpie się, lecz pozostanie na wiekach w pamięci, po co ten temat 200 razy drożyć, lepiej do tej gry powracać, nie chcemy takiego fiasku jakim się okazało po części funkcjonalność g3 w naszych PC'tach i trochę w fabule.
No ale skoro PB się uprze, to imho lepiej by było jakby to był jakiś potomek Bezimiennego, niżli on.
Tyle co mam do powiedzenia.
_Snopek_:
Moim zdaniem najlepszym wyjściem jest zakończenie serii na dodatku do G III który powinien poprawić jego ocenę, bo jeśli okaże się kolejną klapą to PB dla mnie będzie spalona.
Sam dodatek będzie kontynuacją ścieżki Adanosa bo jeśli niektórzy przeszli grę to wiedzą że grając po stronie Innosa i Beliara przyczyniamy się do ostatecznej klęski jednego z Bogów i zaprowadzamy pokój na świecie - sami zostajemy Królem, tak więc nie wiem o czym miał by być G IV.
Co do syna beziego to myślę że każdy był choć raz z Nadją w Czerwonej Latarni więc jakby się uprzeć to można by było stworzyć produkcję z nim. Tylko po co po raz kolejny łazić po tej samej mapie. Dodatkowo co miałby za zadanie ów bohater skoro wojna skończyła się ?
Celeb:
Gdy myślę ,że seria Gothic ma się skończyć na dodatku do trójki to chce mi się płakać normalnie.Dodatek do trójki myslę ,że będzie dokładnie taki jak trójka plus ta kraina i jakieś małe detale [w Nocy Kruka dodali Jarkendar ,wyższy poziom trudności i to chyba wszystko].Jakby mieli robić 4 to by to była ostatnia część bo co tu dawać?W 4 można by zrobić fabułe do wszystkich:
ÂŚcieżka Xardasa[Adanosa]:Pojawiasz się w świecie nieznanym [może bogów właśnie]
ÂŚcieżka Innosa i Beliara:Jakbyś wybrał Innosa to on by wezwał do krainy bogów by pokonać Beliara i na odwrót XDDDD.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej