Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 4 czy będzie....
Arti:
... bezimiennego? Zauważcie, że w tytule nie ma nic co określa postać którą będziemy grać. To, że w G1,G2 i NK no i w G3 gramy bezim. nie znaczy to, że w G4 przyjdzie nam grać bezim. Przykładem jest seria gier GTA. Tam w każdej części gry mamy inną postać. Mozliwe, że w G4 będzie taka nowinka, że będziemy mogli stworzyć włąsną postać w systemie podobnym do robienia simsów w The Sims 2. Ja stawiam na to, że w G4 będziemy podróżować inną postacią.... Może synem bezimiennego? A akcja przenieśie się o pare lat do przodu.
Lub może być taki zwrot akcji, że w G4 czy nawet w dodatku do G3 będzie taki lol(choć bardziej mi się wydaje, że w G4 gdyż dodatek nie bardzo może być kontynuacją gry... chociarz)że po przejściu przez portal coś wyszło nie tak. Uwolnił się ÂŚniący i nasze zadanie to zebrać wszystkich (Xardasa,Siebie,Gorna,Miltena i reszte przyjaciół którzy przeszli z nami przez portal w G3 i znów stawić czoła ÂŚniącemu który jednak nie da za wygraną i znów wezwie smoki, jaszczuroczłeki oraz orki. O wtedy by była sieka...
Co myslicie na ten temat. Wypowiadajcie się w swoich kwestiach co się stanie w G4 i jaki będzie ten G4.
Pozdro 4All....
zaj:
Temat gothic 4 był poruszany wiele razy...Myślę, że bez sensu. Gothic to nie seria TES gdzie fabuła z obliviona ma tyle wspólnego z tą z morrowind co jajko do poloneza. Tu wszystko jest jedną historią ciągniętą od pierwszej części. Nie rozumiem po co na siłę ciągnąć dalej serie skoro dodatek ma być zakończeniem. Piszesz o gothic 4 jak byś wiedział, że ta gra wyjdzie. Na razie nie wyszedł jeszcze dodatek, a sam gothic 3 ledwo chodzi na nowszych komputerach. Nie widzę sensu wydawania nowego produktu, skoro poprzednia jego wersja nie jest właściwie skończona...
Thoro:
Charakterem swojej wypowiedzi, sugerujesz jakoby wyjście Gothic 4 było pewne. Puki co, subtelnie zapowiedziany został jedynie dodatek który i tak zapewne nie będzie niczym ciekawym.
Saga Gothic to ciekawe gry, ale bez przesady. Ile można ciągnąć jedną i tę samą przygodę. Trzecia część gry, jest zakończeniem trylogii a właściwie pokazuje mocny finał przygody Bezimiennego. Całość można jeszcze rozwinąć i wzbogacić dodatkiem ale nic więcej. Poza tym gdyby czwarta część gry miała by być taka jak Gothic 3, to ja w dziękuję...
Niro:
Osobiście nie mam nic do Gothic 4, ale jeszcze nawet nie wyszedł dodatek. Jeżeli Gothic 4 miałby się okazać gniotem do kwadratu, to lepiej, żeby nie wyszedł. Niech kto zakończy tę serię z klasą, a nie tworząc kolejne części, gorsze od poprzednich. Mimo wszystko dla mnie Gothic już się skończył, niech wychodzą tylko już dodatki.
Sir_William:
Myślę, że Gothic zasłużył na miano weterana gier komputerowych i w chwale odejść na półkę. Ciągnięcie Gothic'a nie ma sensu. Zapewne Piranha Bytes wyda inną, nową grę, która może mieć nawiązania do ich pierwszej tak głośnej produkcji - Gothic.
Jako wielki fan Bezimiennego i całej jego spółki nie jestem pewien czy sięgnąłbym po "czwórkę" z takim entuzjazmem jak po poprzednie wersje. Dziecina Piranhy Bytes powinna pozostać trylogią, bo na więcej nie ma już siły i pomysłów.
Jak mówiłem. Zapewne niemieccy twórcy pójdą w ślady innych zespołów tworzących super hity na PC i wyprodukują coś nowego, a niżeli przygody Bezimiennego po raz enty!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej