Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Taktyka w Warcrafcie III

(1/2) > >>

Arkhan:
Witajcie.

No cóż, mam niemały dylemat w w3 na battel necie. Æwiczyłem różne strategie ale cóż, kiedy rozbudowuję bazę, mam twierdze/czarna cytadele/warownie (gram najczęściej orkami), pare legowisk orków, 3 wieżyczki, wojenny młyn, koszary no i kiedy buduję armię to przeciwnik leci na mnie z falangą, bo tak to można określić. Najgorzej jest kiedy jest atak ludzi, niemam szans przetrwania,, multum strzelców, multum piechurów i kończy to się zazwyczaj klęską, a ja próbuje rozwijać jak najszybciej...
Czy macie jakieś sprawdzone strategie na komputer w trybie ja vs PC, i ja VS other player? (o 2v2 nawet nie pytam  )

Pozdrawiam i liczę na wasze wskazówki...

ÂŚlimaczek:
Z takimi problemami myślę że powinieneś iść na forum o Warcrafcie/poczytać strategie na stronach o Warcrafcie. Tutaj mało kto ci pomoże, poza tym takich tematów bym nie tworzył w OWIONie.

Ja ci polecam oglądać replaye - najlepiej takie z komentatorami audio - wtedy nauczysz się bardzo szybko dobrze grać w tą grę.

_Snopek_:
Na battle necie gram dosyć często ale tylko gry 4 na 4, i przeważnie losową rasą. Jeśli chodzi o dobry start to budujesz na początku 5 peonów do kopalni i 6 do drewna. Bierzesz herosa i zależnie od taktyki: przy rushu (szybki atak przeciwnika)budujesz jak najwięcej jednostek siepaczy lub troli łowców głów (mase jednostek), a jeśli robisz creep(bronisz bazy i atakujesz tylko potworki dla doświadczenia) budujesz 5-6 słabszych jednostek bojowych i dużo chat do których w razie ataku będziesz mógł schować peonów, ewentualnie 2-3 wieżyczki. Jest jeszcze Tech(nie budujesz jednostek tylko szybko ulepszasz budynek główny budynek i robisz badania dla najlepszej jednostki dostępnej na 3 lvl budynku) wtedy nie robisz wojska tylko polegasz na wieżach chatach peonów i sojusznikach. Z doświadczenia najlepszym wyjściem jest wybudowanie na początku dużo słabych jednostek a później systematyczne wymienianie ich na lepsze. Dobrze mieć dwóch bohaterów 1 typowo bojowy a drugi z umiejętnościami leczniczymi + dodatkowo szamanów. Jednak każdy ma osobną taktykę i tak naprawdę każdy sam musi ją sobie wypracować
Jeśli będziesz grał kiedyś 4 na 4 to mój nick Snopek17.

Arkhan:

--- Cytuj ---Z takimi problemami myślę że powinieneś iść na forum o Warcrafcie/poczytać strategie na stronach o Warcrafcie.
--- Koniec cytatu ---

Niestety ich strategie mało mi mówią a to z tego względu że mam polską wersję gry a oni posługują się nazwami które pochodzą z języka ang a mało tego są to skróty więc potencjalny newbie nie skapuje o co autorowi chodziło.

Otóż ostatnio właśnie na youtube oglądałem replay pojedynku 1v1 i gościu tak szybko wszystko robił (budował etc) że aż w głowie mi się zakręciło :]

A czy macie może jakieś strategie na Nocnych Elfów?

Zdunek:
ja tu podam poczatek taktyki elfami
3 ogniki do złota
4 avatar(dla niewiedzących od hera budynek)-po wybuddowaniu do złota
5 studnia- po wybudowaniu do drewna
6 do drewna
7do złota
8 drewno
9 budynek do armi
10 ten do robienia upgradów
11-14 do drewna
to jest koniec rozbudowy, po tym budynku do upgradów upgrade bazy, odrazu po wybudowaniu avatara budowa hirka(demona)
po wybudowaniu  budynku od armi budowa 2-3 łowczyni
gdy sam heros sie wybuduje expienie na zielonych kropach
po zupgradowaniu bazy budowa budynku do miśków i do hipogryfów, jak najszybsze doprowadzenie do zupgradowania miśków by miały buff +25% do ataku w przemianie
później budowa chimer

to jest opis mojej taktyki ze strony rozbudowy w bazie ;) jak ktoś to wykorzysta to reszte niech sam kombinuje :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej