Tereny Valfden > Dział Wypraw

IV Zadanie Madzi

<< < (2/2)

Dragosani:
Madzia cudem unikała ataków Wampira
- Opór jest bezcelowy śmiertelniczko!
- Jeszcze zobaczymy - szyknęła Madzia i odsuwając się kiilka króków od swogo przeciwnika strzeliła w nigo z łuku. Strzała trafiła z klatke piersiową.
- Hahaha...- zaśmiał sie Wampir - Myślisz że mnie zabijesz?

Madzia:
- Taki jesteś pewien wygranej Wampirze ? - zadrwiła Madzia.
- Tak, wiele lat przeżyłem, wiele lat walczyłem ... Taka dziewczyna jak Ty mnie nie powstrzyma !
- Nie bądź taki pewny ! - Madzia wymówiła formułkę Wiru, Wampir chwilę zawisnął pod sufitem groty i runął na ziemię. Okazało się, że spadł na ostry kamień, który przebił mu klatkę piersiową. Madzia zachwianym krokiem ruszyła ku ciału ...

Dragosani:
Madzia przeszukała ciało Wampira. Zdjęła z jego rąk szpony i schwała do torby. Później podeszła do ściany i wzięła księgi i pergaminy. Jednym z nich była mapa z zaznaczonym jakims miejscem. Drugim zaś był list w niezrozumiałym jezyku. Po powrocie do miasta Madzia udała sie do Dragosaniego.
- W jaskini tego Wampira znalazłam broń która może Cię zainteresowac. A także mapę i jakiś list.
- Te szpony kupię od Ciebie za 30 sztuk złota. Pokaż ten list - Madzia wręczyła Wampirowi perganim
- Potrafisz to odczytać? - spytała
- Tak potrafię. Musze się spotkać z królem. - rzekł Wampir i zapłacił Madzi za szpony - Pozwolisz że wezme ten list i mapę?
- Tak oczywiście.- odparła Madzia

Zadanie wykonane

Madzia zdobyła:
- 30 sztuk złota
- księga o Numenorze
- 35 litrów krwi
- 5 skór wilka
- 5 pazurów wilka
- 4 skóry ÂŚcierwojada
- 4 pazury ÂŚcierwojada

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości