Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

kusza czy łuk?

<< < (2/6) > >>

sadi_sb:
No na razie chodzę z łukiem , umiejętność strzelania z łuku mam na 2 poziomie.
A co do zastosowania  to chcę najpierw strzelać z dystansu , a potem  w razie czego dokańczać wrogów z miecza:D.

KrokusM:
Moim zdaniem łuk jest lepszy.... Sam używam go już od bardzo dawna i jestem zadowolony z niego bardziej niż z kuszy, ponieważ dużo szybciej się z niego strzela i podczas naciągania cięciwy można się cofać. Jedyny dla mnie minus to mniejsze obrażenia od kuszy.

P!onek:
jak masz mistrzowski poziom strzelania z kuszy to strzela prawie z taką samą prędkością jak w łuku, można się podczas naciągania cofać i zadaje się większe obrażenia. Według mnie kusza jest lepsza... Ja skończyłem grę z kuszą wojenna czy bojową czy jak jej tam :) Wiem że zadawała 190 obrażeń :D

Darkon:
Tak za przeproszeniem sranie w bambus.

Kusza zadaje większe obrażenia, ale wolniej się przeładowuje - Wojownik

ÂŁuk zadaje mniejsze obrażenia, ale szybko się przeładowuje - Złodziejaszek/Myśliwy

Prosto mówiąc na mistrzach obu tych broni strzelając z najlepszych broni z tego gatunku, w idącego na ciebie Trolla z kuszy upuścił byś 3 bełty (zwykłe), co zabrało by mu pewnie plus minus 1/4 życia, z łuku upuścił byś 5 strzał (zwykłych), co zabrało by mu pewnie 0.8/4 życia. - Doświadczenie

Podsumowanie - Kusza jest dla prawdziwego wojownika, a łuk jest dla złodziejaszków/myśliwych

P!onek:
Koleś co ty wygadujesz? Na idącego na mnie trolla, strzelając z najlepszej kuszy (w głowę), używając zwykłych bełtów zabieram mu prawie całe życie! Co ty wygadujesz że "około 1/4" ? Oczywiście cofam się podczas strzelania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej