Autor Wątek: Porady  (Przeczytany 37658 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IsentorAutor wtku

  • Arystokrata
  • ***
  • Wiadomości: 31692
  • Reputation Power: 556
  • Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.Isentor budzi postrach.

    • Karta postaci

  • Nagrody:
    Król Valfden - Isentor I AquilaTarcza lojalności - za 6 lat na forum.Zielona mikstura aktywności - za 100 dni online na forum.Order sympatii - za przekroczenie 10000 punktów reputacji....
    • Zobacz profil
    • Tawerna Gothic
Porady
« dnia: 14 Lipiec 2006, 15:54:44 »
Jeśli masz z czymś problem chciałbyś o coś zapytać, to jest to do tego odpowiedni temat. Możesz poradzić lub spytać się o wszystko co związane z Nocą Kruka. Nie należy dyskutować na temat zadawanych pytań bądź odpowiedzi, po prostu je zadajemy i odpowiadamy.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpień 2006, 10:19:28 wysłana przez Arthas »

Offline Lucyfer

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Reputation Power: 0
  • Lucyfer nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lipiec 2006, 16:28:08 »
Jestem w ÂŚwiątyni Adanosa, muszę przycisnąć w odpowiedniej kolejności przyciski w  ścianie może ktoś podać mi ich kolejność.
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpień 2006, 10:19:11 wysłana przez Arthas »

Offline Devristus Morii

  • Arystokrata
  • ***
  • Wiadomości: 10378
  • Reputation Power: 166
  • Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.Devristus Morii budzi postrach.

  • Age: 27
    • Karta postaci

  • Nagrody:
    Hrabia Verran - Devristus MoriiSzlachcic Kallar, Numin i Zartos - Devristus MoriiBrązowy puchar - za dotacje do 50 złotych.Hełm odwagi - za rozpoczęcie 100 wątków....
    • Zobacz profil
    • http://gothic.gram.pl
Odp: Porady
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Wrzesień 2006, 13:52:26 »
Kolejność wciskania przyciskuów jest taka : 1,5,3 . Jeśłi się pomylimy naspąpi zgon bohatera.

Offline Eron

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Reputation Power: 0
  • Eron nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Wrzesień 2006, 16:53:42 »
Pomocy! Mam prblem z odpalaniem Nocy Kruka. Instaluje Gothica 2 potem Noc Kruka wszystko ladnie pieknie gram sobie wylaczam a na drugi dzien jak chce go wlaczyc to nie daje rady. Ekran robi sie taki jak by mial sie wyswietlic filmik a tu nic wylazi na pulpit i pokazuje mi sie szara rubryka z napisem "Access Violation" i jedyna rzecza jaka znam to odinstalowac i zainstalowac wszystko na nowo. Troche mnie to irytuje. Jak ktos wie co robic to pisac. Powiem jeszcze ze Noc Kruka mam przegrana ale to chyba nie ma znaczenia.

Offline Arkhan

  • Magnat
  • ***
  • Wiadomości: 1118
  • Reputation Power: 0
  • Arkhan nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Wrzesień 2006, 18:33:21 »
Spróboję ci pomóc.

http://gothic.gram.pl/forum/index.php?showtopic=239 - poczytaj ten temat.

Po drugie : podaj konfiguracje twojego komputera. Prawdopodobnie masz mało Ramu.

Po trzecie : zajrzyj do pomocy technicznej cdprojekt. Tutaj możesz zobaczyć najczęsciej opisywane problemy dotyczące Gothic II Noc Kruka

Z wyrazami szacunku...
« Ostatnia zmiana: 08 Wrzesień 2006, 18:34:11 wysłana przez Arkhan »
Na planecie ziemia, pojawił się wirus...


Offline Eron

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Reputation Power: 0
  • Eron nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Wrzesień 2006, 21:54:46 »
Dzieki poczytam ale nie jest to wina kompa chociaz mam slabego bo GeForca 2 32Mb 256 Ram. Ale zdazylo mi sie ze jak mi sie zaisnstalowal to mogleg go trzymac i rok i mi sie nic nie pokazywalo a teraz dopiero tak. Moj kolega ma takiego samego kompa i mu sie nic nie dzieje. Ale juz niedlugo bede naszczescie kompa wymienial na gothica 3 :D:D znaczy sam sobie go bede skladal mam 16 lat ale chyba nic nie sknoce :). A w gothica gram od dawna pierwsza czesc kupilem z hurtowni jako [pierwszy po premierze i dostalem rabat 50zl ;)



Znalazlem odpowiedz na pytanie i juz wszystko chodzi dobrze. Serdeczne dzieki :) pozdro

Offline momo

  • Magnat
  • ***
  • Wiadomości: 897
  • Reputation Power: 1
  • momo nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Wrzesień 2006, 22:21:42 »
Jeśli nie przeszkadzają Ci patenty to mam dla ciebie jeden. Jak zainstalujesz NK to nie uruchamiaj gry z tego okna które się pojawia po włożeniu płytki, tyko je wyłącz, i uruchom z ikonki, czy ''Startu'', wtedy będzie Ci chodził za każdym razem. Ja mam tak samo i może dzieje Ci sie tak przez to że zainstalowałeś orginalny dodatek do pirackiej wersji podstawowej, albo na odwrót. Pozdro

Offline Sir_William

  • Magnat
  • ***
  • Wiadomości: 771
  • Reputation Power: 0
  • Sir_William nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 31
    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Listopad 2006, 10:32:32 »
Taki błąd ma każdy. Poprostu pierwsze odpalenie gry z okna "Autorun" jest źle skonfigurowane po czym myli pliki i te ważniejsze jakoś dziwnie miskuje, co w efekcie następnym razem gra działać nie chce! Jedyną na to radą jest włączenie (tylko i wyłącznie) gry z pulpitu.
Cytuj
Jeśli nie przeszkadzają Ci patenty to mam dla ciebie jeden.
Niestety, opatentowałem to na gothic.g4ce.pl zaraz po premierze Gothica NK czyli pod koniec stycznia 2005  .


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 21 Listopad 2006, 10:35:54 wysłana przez Sir_William »

Offline Pawelck91

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Reputation Power: 0
  • Pawelck91 nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Styczeń 2007, 22:15:30 »
Otóż mam pytanie... nie wiem jak dostać misję od Vatrasa "HANDLARZ BRONIÂĄ DLA BANDYTÓW'   pomocy! Jestem już członkiem wodnego kręgu i nie wiem co robić. Bardzo proszę o odpowiedz

pozdrawiam  

Zawsze mnie zastanawiała pewna sprawa. Myślisz, że jak postawisz z 30 wykrzykników to dostaniesz szybciej odpowiedź ? Wątpię. - DOOD
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2007, 23:54:02 wysłana przez DODO »

Offline Simon

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 90
  • Reputation Power: 0
  • Simon nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Styczeń 2007, 14:14:57 »
Po wykorzystaniu wszystkich opcji rozmowy z Vatrasem należy się skontaktować z strażnikiem Mario z portu. Wydaje mi się jednak, że wpis do dziennika pojawia się już po rozmowie z Vatrasem, tylko trzeba naprawdę dobrze rozwinąć z nim rozmowę. Jeżeli mimo to zadanie się nie pojawia to chyba masz jakiegoś buga...Spróbuj też może pogadać na ten temat z Laresem.


Przepraszam. Chodzi oczywiście o Martina, a nie Mario.
« Ostatnia zmiana: 10 Styczeń 2007, 11:35:23 wysłana przez Simon »

Offline Arkhan

  • Magnat
  • ***
  • Wiadomości: 1118
  • Reputation Power: 0
  • Arkhan nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Styczeń 2007, 19:18:14 »
Mała korekta co do postu poprzednika : Wykorzystaj wszystkie opcje dialogowe z Vatrasem, po czym porozmawiaj z Martinem, kwatermistrzem paladynów którego znajdziesz w porcie [niedaleko trenujących rycerzy gdzie stoją skrzynie]

Na planecie ziemia, pojawił się wirus...


Offline Pawelck91

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Reputation Power: 0
  • Pawelck91 nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Styczeń 2007, 22:04:08 »
Mam problem, otoz jak dostac zadanie od Raoula ze skora czarnego trolla ????Czy trzeba byc w 2 rozdziale??? Robiacwyzwanie Jarvisa juz go pobilem czy moze miec to jakis wplyw na to zadanie ???? Dzieki za odp !!!  Pozdrawiam

Offline Arkhan

  • Magnat
  • ***
  • Wiadomości: 1118
  • Reputation Power: 0
  • Arkhan nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
Odp: Porady
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Styczeń 2007, 22:15:38 »
Czy trzeba być w drugim rozdziale to tego nie pamiętam, ale Raoul miał to do siebie że reagował na każdy pancerz każdej gildi jakiej to byśmy nie założyli więc jak dobrze mniemam zadanie będzie dostępne do 2 rozdziału.

Cytuj
Robiac wyzwanie Jarvisa juz go pobilem czy moze miec to jakis wplyw na to zadanie?

Możesz mieć nie przyjemną sytuację kiedy Jarvis nagle nie będzie chciał z tobą rozmawiać. Poza tym nie rozumiem sensu zadawania takiego pytania na forum, skoro go pobiłeś to pownieneś znać jego reakcję i sprawdzić czy będzie chciał dalej ciebie wysłuchiwać. N/c.

Na planecie ziemia, pojawił się wirus...


Offline Pawelck91

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Reputation Power: 0
  • Pawelck91 nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Styczeń 2007, 08:01:15 »
Mam pytanie  jak moge zdobyc krwawy kielich u sedziego wiem ze trzeba miec kradziez kieszonkowa ale czy trzeba miec odpowiedenia ilosc pkt zrecznosci ??? To samo pytanie tyczy sie Pecka zeby moc znalezc Joe nalezy miec klucz PEcka czy tez trzeba miec odpowiednia ilosc pkt ???? Pozdrawiam  

Offline Simon

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 90
  • Reputation Power: 0
  • Simon nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Styczeń 2007, 09:30:11 »
Cytat: pawelck91
Mam pytanie  jak moge zdobyc krwawy kielich u sedziego wiem ze trzeba miec kradziez kieszonkowa ale czy trzeba miec odpowiedenia ilosc pkt zrecznosci ??? To samo pytanie tyczy sie Pecka zeby moc znalezc Joe nalezy miec klucz PEcka czy tez trzeba miec odpowiednia ilosc pkt ???? Pozdrawiam  
Do kradzieży kieszonkowej jest potrzebny odpowiedni poziom zręczności, w zależności od osoby przez nas okradanej.
Na Sędziego powinny wystarczyć dostępne w grze amulety i pierścienie zręczności + umiejętność z tabliczek.
Pecka nie trzeba okradać - wystarczy go pobić i zabrać klucz, jest dosyć łatwy, ale trzeba się liczyć z grzywną u Andre. Z Sędzią już tak nie można zrobić, bo jest nieśmiertelny.

Offline Pawelck91

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Reputation Power: 0
  • Pawelck91 nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Styczeń 2007, 09:07:57 »
To znowu, ja ciekawi mnie co jest zaznaczone na mapie Hanny(tej ktora sprzedala  Brahimowi) jest tam zaznaczone polozenie chyba jakiegos skarbu(niedaleko wykopalisk Magow Wody . Odpiszcie szybko ! Dzieki i pozdrawiam !

Offline Simon

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 90
  • Reputation Power: 0
  • Simon nie ma żadnego wpływu.

    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Styczeń 2007, 09:15:06 »
Zaznaczona jest tam jaskinia z golememi i pełzaczami. Znajdujemy tam trochę skarbów i pierścień ochrony +5 przed wszystkim. W dodatku NK nie ma on już takiego znaczenia, ponieważ zmniejszono możliwości ochronne przedmiotów i pojawiło się kilka nowych i lepszych pierścieni, natomiast w samym G2 był to chyba najlepszy pierścień z gry i dawał +10 ochrony przed wszystkim.

Offline Dydu

  • Kret
  • *
  • Wiadomości: 71
  • Reputation Power: 0
  • Dydu nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 31
    • Zobacz profil
    • http://dydu3@wp.pl
Odp: Porady
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Styczeń 2007, 09:20:10 »
Stary jet tam niedaleko obok piramidy jaskinia o ile dobrze pamiętam. Tam powinny znajdować sie pełzacze i golemy. Znajdziesz tam jakieś kosztowności. Przed jaśkinią powinny znajdować się jaszcury i gobliny. Uważaj na ogniste jaszczury i cieniostwory.

Offline Pawelck91

  • Kopacz
  • **
  • Wiadomości: 107
  • Reputation Power: 0
  • Pawelck91 nie ma żadnego wpływu.

  • Age: 28
    • Zobacz profil
    • http://
Odp: Porady
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Styczeń 2007, 19:49:17 »
Jestem w Gorniczej Dolinie i nie moge znalezc UR-SHAKA !!! Czytalem zeznajde go tam gdzie zabilem przywodce zebaczow ale go tam nie ma. Jestem juz w IV rozdziale ...pomocy !!!! Pozdrawiam

Offline Sado

  • Weteran
  • ***
  • Wiadomości: 5477
  • Reputation Power: 43
  • Sado zasłużył na uznanie.Sado zasłużył na uznanie.Sado zasłużył na uznanie.Sado zasłużył na uznanie.Sado zasłużył na uznanie.

    • Zobacz profil
    • Manga Soul Eater
Odp: Porady
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Styczeń 2007, 20:02:55 »
W II  rozdziale Ur-Shack czeka na ciebie nad kopalnią rudy. Kiedy zabiłeś przywódcę zębaczy, powinieneś skręcić w lewo, obrócić się znów w lewo, zabić kilka wargów i tam powinien stać Ur-Shack. Możliwe jest także, jeśli zabiłeś najważniejszego szamana - Hosh-Packa to właśnie Ur-Shack będzie na jego miejscu. Ale wątpię w to, zjawia się tam dopiero po rozmowie z nim o tym.
« Ostatnia zmiana: 19 Styczeń 2007, 20:11:04 wysłana przez DODO »


"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines
Enotify by CreateAForum.com

DarkBreak by DzinerStudio
Copyright 2005-2014 Tawerna Gothic - Oficjalny Polski serwis o grach z serii Gothic. Wszelkie prawa zastrzezone.