Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Porady
Enzo:
Nie wiem jak ważne dla Ciebie jest zdobycie Oka Innosa, ale możesz go znaleźć w kamiennym kręgu na północy. Wiesz przynajmniej gdzie go szukać? No dobra jak nie wiesz to cytuję
--- Cytuj ---Zagłądanie do galerii nie boli
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli nie chcę Ci się go szukać i chcesz sobie popsuć zabawę to proszę oto kod
insert itmi_InnosEye_MIS.
P.S Skorzystanie z tego kodu może całkowicie zepsuć zabawę!!!
Merllok:
Gdzie jeszcze mogę kupić stal? (kupiłem już u czeladnika kowala i u kupca). Jak dodać składniki (np. bryłę rudy), żeby zrobić lepszy miecz?
Sir_William:
Aby przeobrazić surową stal w oręż trzeba nauczyć się odpowiedniej sztuki. Są bronie, gdzie modyfikuje je się poprzez smoczą krew, smocze łuski czy wymienioną przez Ciebie Bryłkę Rudy. Kowal Bennet, moze nauczyć Cię tej techniki (produkcja broni z rudy), ale pod warunkiem, że będziesz najemnikiem. Kiedy już nauczysz się wybranych umiejętności kowalskich, po prostu podejdź do kowadła, a za chwilę pojawi Ci się lista rodzaju broni, jakie możesz wykóć (zwykłe lub magiczne) Wybierasz odpowiadającą Ci opcję i kujesz. Z tego co dobrze pamietam kowal w Górniczej Dolinie imieniem Jan także może podszkolić Ciebie w sztuce kowalstwa. Stal można kupić od jakichkolwiek handlarzy, którzy mają powiązania kupieckie z przedmiotami militarnymi. Również kowale odstąpią kilka prętów za sakiewke ze złotem.
bum:
Mam pytanie
W misji którą dostałem od cassi
trzeba znależć krwawe kielichy
GDZIE ONE SÂĄ!!!!!!!!!!!!
Bo nie mogę znaleźć wszystkich
Jeszcze jedno ZA co się dostaje ostrzerzenia?
Elrond Ñoldor:
"1. Pierwszy kielich znajduje się w kufrze lichwiarza Lehar w jego chacie.
2.Drugi kielich znajduje się w kufrze Gerbranta, jego dom znajduje się w górnym mieście, jest to pierwszy dom po prawej od wejścia do górnego miasta.
3. Trzeci kielich znajduje się w domu Valentina jego dom to drugi dom po prawej, zaraz za domem Gerbranta. Musimy zdobyć klucz od Valentina, są na to dwa sposoby:
1) ukraść mu klucz kradzieżą kieszonkową
2) pobić go jak będzie wychodził z knajpy, Coragona
Następnie musimy otworzyć tajną skrytkę - przekręcamy lampę znajdującą się na piętrze. W tej skrytce jest skrzynia, a w niej kielich.
4. Czwarty kielich jest w ratuszu Khorinis na piętrze w pokoju obok Corneliusa.
5. Piąty kielich jest w kufrze sędziego. Wydobywamy klucz od sędziego podobnie jak od Valentina tylko, że tu musimy mu go ukraść, nie możemy go pobić, otwieramy skrytkę tarczą na piętrze schodzimy na parter otwieramy kufer i mamy kolejny kielich
6. Ostatni kielich znajduje się w chacie obok pracowni alchemika, Salandrina. Kielich jest w kufrze, do którego klucz znajduje się na kominku.
W ten sposób zdobywamy wszystkie sześć kielichów, z którymi udajemy się do Cassi i odbieramy nagrodę."
W cudzysłowiu bo są to informacje skopiowane z tej stronki:
http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=101
Mogłeś najpierw poszperać po Tawernie a puźniej się pytać.
(A ostrzeżenia dostaje sie za łamannie regulaminu)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej