Strefa pomocy > Gothic

Porady

<< < (13/15) > >>

Gordian Morii:
Gdy jesteście już w świątyni śniącego najpierw zabijcie nowicjuszy kaloma na końcu bo jeżeli zrobicie inaczej śniący zacznie strzelać w was za pomocą ognistych kul

Drago12:
ja mam porade na zdobycie większej ilości doświadczenia . Bijemy kogoś z miecza kiedy padnie dostajeny doświadczenie . Czekamy aż wstanie i powie cos w rodzaju " jeszcze raz i pożałujesz" . Kiedy to zrobi zabijamy go z łuku kuszy lub czaru i jeszcze raz dostajemy doświadczenie.

Basir:
Jeżeli bijemy Cieniostwora w G1 ważna jest zmiana pozycji. Jeżeli uderzymy go raz za drugim razem nic mu nie zrobimy. Najlepiej przesunąć się w bok, tak aby uderzyć go gdzieś w okolice żeber.

magnat:
1~ja mam taki małą poradę dotyczącą wody którą na pewno każdy zna
Gdy przyjmiemy robotę od lewusa to idziemy do ryżowego księcia po wodę i się go pytamy ,pytamy,pytamy,pytamy mi się tak udało uzbierać 200 flakoników wody ew.jeżeli nie chce dać nam wody to idziemy roznieść działkę wody po zbieraczach i podchodzimy i robimy to co opisałem powyżej
2~Teraz porada którą na 1000000% każdy zna na początku gry niczego nie omijamy ale zbieramy i sprzedajemy zawsze to kilka bryłek rudy więcej:D

Skarpetus:
Ja dam takie rady:

1. sposób na więcej expa-pokonaj jakiegoś ludka a dostaniesz expa nie dobijaj go tylko czekaj aż wstanie i powie coś w stylu jeszcze tego pożałujesz kiedy już to zrobi to zabij go łukiem kuszom bądź czarem a dostaniesz za niego jeszcze raz expa
2. sposób na troche kasy-w OS jest koleś który codziennnie daje nam 3x zielony nowicjusz,
w SO jest Snaf który codziennie daje ci 3x potrawka z chrząszcza pod warunkiem że pwypełnisz dla niego zadanie, w nowym bozie jest Lewus który daje nam zadanie rzebyśmy rozdali zbieraczom wode w tym celu udajemy się do ryżowego księcia który daje nam 15x woda(chyba) możemy z nim rozmawiać cały czas i on za każdym razem będzie dawał nam wode.
3. sposób na darmowy pancerz-za NO znajduje się wolna kopalnia jest w niej kopacz (którego imienia nie pamiętam) który pali zielsko jeśli z nim pogadamy to za darmo da nam spodnie kopacza
4. sposób na ominięcie straży-jeżeli chcecie się dostać do jakiegoś miejsca np. do wewnętrznego pierścienia w SO wbiegamy między strażników bokiem lub zamieniamy się w chrząszcza a oni nic nam nie zrobią dzięki temu możemy od razu zanieść list magom i odebrać nagrodę
5. sposób na troche expa-niedaleko SO znajduje się wejście na teren orków(nie tam gdzie siedz pablo)po lewo znajdują się półki skalne jeśli wejdziemy na somom góre to zobaczymy jaskinie a w niej kopacza Gilberta jeśli z nim porozmawiamy to dostaniemy expa możemy też go zabić za co też dostaniemy expa i w jego ciele znajdziemy dużo przedmiotów
6. amulecik-przy SO w jednej z jaskiń z kretoszczurami są zwłoki strażnika a wnich amulet potrzebny do zadania które dostajemy od Złego radze oddać mu ten amulet dopiero pod koniec rozdziału bo daje nam dodatkową ochrone

Poza tym to codzić wszędzie, zabijać wszystkie potworki ,wypełniać wszystkie questy,zbierać wszystko co zobaczymy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej