Strefa pomocy > Gothic
Porady
Natasha:
--- Cytat: Maksous w 21 Lipiec 2006, 13:55:14 ---
--- Cytuj ---hmmmmmmm... czy?by mnie si? wydawa?o ? jedyna p?e? na tej stronie za czy na si? na ?owie m?czyzna ko?czonc na kropce !!? czy?by tylko ja z kobiet gram w gotica
--- Koniec cytatu ---
No nie ma?a wampirzyca jeszcze gra w gothica i mo?e jeszcze par? innych dziewczyn.
A i jeszcze jedno nie ?ebym by? nie mi?y ale to nie ma ?adnego powi?zania z tym tematem
--- Koniec cytatu ---
No np.ja ,ale wróćmy do tematu.No cóż ja nie mam nadzwyczajnego sposobu lecz ciekawym sposobem zarabiania -jak już tutaj pare osób wymieniło - nauka zdzierania skór wilczych,z cieniostworów(te są całkiem cenne na początku gry).A tak na marginesie fajnie jest też okradać Cavalorna.:
Przesypiamy się u niego do północy.
Otwieramy skrzynię przy jego łóżku.
Idziemy do jaskini za jego chatą.
Są tam drzwi i otwieramy je kluczem znalezionym w skrzyni.
I go po prostu okradamy.
Ja mówiąc szczerze nie cierpie okradać ale wg. mnie to się przydaje na początku gry.I o ile się nie mylę(dawno nie okradałam Cavalorna) w jednej ze skrzyni w jego chacie jest pare skór cieniostwora.
DartZenek:
szybki sposób na 110 bryłek w pierwszym rozdziale gothica 1.
Gdy ÂŚwistak zleci nam kupienie od Fiska jego miecza i da nam sto bryłek. Lecimy do handlarza i mówimy mu, że chcemy kupić coś bogato zdobionego. Fisk mówi że owy miecz kosztuje 110 bryłek rudy, mówimy, że jeszcze się zastanowimy, To teraz lecimy do ÂŚwistaka po dodatkowe 10 bryłek. Teraz idziemy gdzieś za róg, żeby nikt nas nie widział. Wstukujemy B, marvin, B i f2 insert whistels_shwert. Pokaże się nam miecz. Zabieramy go, wracamy do właściciela, oddajemy mu miecz i idziemy dalej. Mamy nie tylko 110 bryłek, ale też przyjaciela, który zarekomenduje nas u Diego.
Kamilo246:
No to tak: jak chcesz mieć sporo kasy to zabijaj lub po prostu bij handlowców i bierz od nich rude. Najlepiej(moim zdaniem) ćwiczyć siłę i trochę broni jesnoręcznej i dwuręcznej tak rzeby siła wynosiła 100, broń jednoręczna 5 % i dwuręczna tez 5%, a potem dopiero brać się za zręczność. Jeśli ktoś jest magiem to niech nie myśli sobie ze jest bogiem śmierci i każdego może zabić więc niech ćwiczy też siłe. Kiedy jesteśmy w grupie z osobą nieśmiertelną (np. z Gornem kiedy byl atak na wolną kopalnie) to nie idzmy na pierwszy ogien tylko zaczekajmy az on troche ludzi pozabija, chyba ze mamy dość umiejętności. (Dla 1 lvl) Nie atakujcie wszystkich zwierząt naraz tylko pojedyńczo.
DartZenek:
Wiem, że z kodami się tandetnie gra, ale jest taki zajefajny kodzik na mapę. Jak ją przeczytasz to masz 1000 bryłek rudy. Możesz tak bez końca. Ten kod to: insert xp_map
Nordale:
Rady:
- W SO i Bractwie znajdziesz kuźnie. Opróżnij znajdujące się w nich skrzynie, znajdziesz w nich dużo metalu i ostrzy. Zrób z nich Miecze i sprzedaj. Bez bugu można zrobić bardzo dużo mieczy (za jednego dostajemy 50 bryłek) i dorobić się nawet na samym starcie gry.
- Na początku gry zbieraj wszystko co się da, oraz plądruj skrzynie jeśli to możliwe. Często możemy znaleść ciekawe przedmioty i sporo zarobić na początku gry i mieć dobry start.
- Pamiętaj, aby oszczędnie wydawać PN, dzięki temu zaoszczędzisz sobie nerwów, że zabrakło ci x PN do umiejętności
- Wykonywaj wszystkie questy wymagane do dostania się do któregoś z obozu, zarobisz dużo expa i poznasz wielu fajnych NPC
- Zapisuj często grę (najlepiej co 5 min (conajmniej), ponieważ śmierć lub spotkanie złośliwego buga może nam nieźle napsuć krwi i stracimy tylko nerwy z tego powodu.
- Questy możesz kończyć na wiele sposobów. Zapisuj grę przed wykonaniem i przejdź ją kilka razy i wybierz ten sposób, który będzie dla ciebie najwygodniejszy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej