Strefa pomocy > Gothic

Porady

<< < (8/15) > >>

mdr133:

--- Cytuj ---Okyl w wolnej kopalni ma topór 96 obrażeń
--- Koniec cytatu ---

Nie trzeba tak ryzykować. Wystarczy poczekać kilka roździałów. Ale jest na co;) Kiedy Gomez zaatakuje wolną kopalnie zabije wszystkich najemników. Wtedy każdego z nieboszczykow można przeszukać i zdobedzie się dzięki temu pełno rzeczy i rudy:) Ja osobiście polecam wszystkim ,,miecz najemnika". Jest nawed dobry. Można go kupić u kowala w obozie sekty.

Zigur:

--- Cytuj ---1. Nie wydawaj niepotrzebnie PN na broń jednoręczną. Za zarobione punkty nauczysz się broni dwuręcznej, gdzie potem każdy cios jest potężny :)
--- Koniec cytatu ---

tak ale tego uczysz się dopiero w 3 rozdziale i nie sądze by wszyscy dotarli do niego bez zdolności walki.

Radagast:
Ja znam fajny sposób na uzyskanie wielu przedmiotów, broni i oczywiście kasy.l
Idziesz do NO z dość dobrą bronią i bijesz się ze szkodnikami. Każdy ma ok. 4 ryżu, 20 bryłek rudy, 3 esencje lecznicze, czasami łuk i strzały.
Dodatkowo zdobywasz sporo doświadczeLepiej nie prubować tego w Starym Obozie, bo strażnicy się na ciebie żucą.

Radagast:
Zamieszczam tutaj moje porady przy starciu z bestiami.
Mój sposób walki na...

cieniostwora:
Wyjmujesz miecz (najlepiej dwóręczny), podchodzisz to cieniostwora i atakujesz go ciosami z boków.
Nie możesz dopuścić by cieniostwór cię ugryzł. Przydatne są tutaj czary.

demona:
Najłatwiej walczy się z demonem z dystansu. Można wykożystać jego wadę, że nie umie przemieszczać się między drzwiami. Wtedy staje się łatwym celem dla łucznika lub kusznika.

ognisty jaszczur:
ÂŁatwo pokonuje się go z dystansu. Przydatny jest też czar ,,uderzenie wiatru'' i spory zapas many. Atakowanie dwóch lub trzech ognistych jaszczurów (są w grupie przy wieży mgieł, na plaży) mieczem, jest (według mnie) samobójstwem. Najlepiej wtedy odciągnąć jednego osobnika od reszty grupy.

wąż błotny:
Najlepsza broń to w tym wypadku kusza. Gdy pocisk uderzy węża, on zacznie kręcić głową na wszystkie strony. Wtedy najszybciej oddaj następny strzał. I tak w kółko...

Mam nadzieje, że wam pomogłem.

Vassili:
dobry sposób na początku gry to wejść do chałupy kopacza i czekać aż do ciebie zajrzy. Potem go pobij i zabierz mu wszystko co ma ;] (UWAGA na strażników)  ja tak robiłem a potem cały ten chlew sprzedałem i dobrze zarobiłem ;] .
Sposób na zwierzaki:
jeśli masz już trochę zręcznosci żeby zabić ścierwo jednym strzałem strzelaj z daleka bo jak zabijesz za 1 strzałem to reszta nie poleci za tobą ;] albo poprostu podejść tak blisko jednego że tylko on zacznie reagować na twoja obecność. Potem uciekaj i zabij go zdala od stada. I tak po kolei.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej