Strefa pomocy > Gothic

Porady

<< < (7/15) > >>

Valdar:

--- Cytat: marta666 ---Sposób na kasę
Zabić sprzedawce i go okraść ;] Najlepiej go nie dobijać bo może on mieć potem "dostawę"
Albo nauczyć się skradania i kradzieży u Rączki i okradać "bogatszych" gostków.

--- Koniec cytatu ---

Eee zabijanie to właśnie to dobijanie ;) chodzi ci o powalenie na ziemie i okradzenie delikwenta ;) Znam lepszy sposób.

Pewnie już wspominana skrzynka kowala Huno co zawiera kilka szt stali. Można z nich zrobić miecze i sprzedać Fiskowi bo co 24 h dostaje rude.

Trupcio:
Jak dla mnie najciekawszym sposobem na zdobycie dużej ilości siły w krótkim czasie jest zrobienie czegoś takiego (uwaga, w GI grałem bardzo dawno temu i nie pamiętam imion i tym podobnych!):
Jak idziemy do NO to po drodze mijamy pola ryżu. Tam na nich jest robotnik o jakimś imieniu, z tego co pamiętam jedyny, który ma imię. ÂŻali się o coś tam związane z ryżowym księciem, czy jak mu tam. Jak obijemy rzeczonego księcia, to po wróceniu dostaniemy od tego robotnika 100 siły. Mam szczerą nadzieję, że dobrze to pamiętam i czegoś nie pokręciłem :)

Paweł Mag Innosa:
Moja rada to:
Kupcjec w Nowym Obozie.
Skrzynie w Nowym Obozie.
Skrzynie w Starym Obozie.
Napewno gdzieś się znajdzie.

Problem
Ja też mam mały problem z Chromaninem. Znalazłem tę księgę w Wierzy Mgieł niewiem co z nią zrobić, już ją przeczytałem, ale nie przyjołem tego, zresztą tak samo jak Bezi w grze. Jakiem maće porady?

Pozdrawiam

Isentor:

--- Cytat: Paweł Mag Innosa ---Problem
Ja też mam mały problem z Chromaninem. Znalazłem tę księgę w Wierzy Mgieł niewiem co z nią zrobić, już ją przeczytałem, ale nie przyjołem tego, zresztą tak samo jak Bezi w grze. Jakiem maće porady?

Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Polecam lekturę tego artykułu: http://gothic.gram.pl/infopage.php?id=40

Stjloik:
Kilka moich porad:

1. Nie wydawaj niepotrzebnie PN na broń jednoręczną. Za zarobione punkty nauczysz się broni dwuręcznej, gdzie potem każdy cios jest potężny :)
2. Jeśli masz problem z grupą jakiś stworów, wybawiaj je pojedyńczo.
3. Trudno czasami jest zabrać jakieś punkty życia szkieletowi, gdyż wciąż "unika" ciosów. Poczekaj aż do ciebie podejdzie i uderzy i gdy nie trafi(często się tak zdarza) wtedy bij ile wlezie. Zawsze działa :)
4. Jak martwisz się, że twoja broń jest g*** warta otwórz skrzynie u Stona w kuźni. Jest tam porządny miecz, za jego pomocą rozwal Strażnika świątynnego i zabierz mu jeszcze lepszy miecz :D I tak w nieskończoność :D (Okyl w wolnej kopalni ma topór 96 obrażeń, ale jak mu wlejesz to uważaj na strzały najemników"
5. Gdy znajdziesz jakieś eliksiry np. siły co dodają czegoś na stałe, lepiej wypić je gdy będziesz miał już coś koło maksymalnej liczby jakiejś umiejętności. Wtedy będziesz miał jej ponad 100% :) (a jednak możliwe xD)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej