Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Papierowy Gothic
KrokusM:
Papierowy gothic... Według mnie ten pomysł jest raczej bez sensu. Po co grać (tudzież samemu wykonać) w papierową wersję tejże gry, skoro mamy ją na komputerze? Gothic to przede wszystkim wspaniały świat, muzyka, fabuła, walka i akcja. Nie ma tu miejsca na wykupywanie bonusów, trudnych wyborów typu "jak rozdzielić te cholere punkty nauki?!", a to jest raczej domena gier papierowych. Tak więc powtórzę, po co zadawać sobie trud przenoszenia gothica na papier, kiedy można spokojnie ruszyć wyobraźnię i stworzyć sobie wspaniałą grę wymyśloną pzez siebie od początku do końca...?
oktoffel:
a moim zdaniem to jest naprawdę niezły pomysł żeby grać w papierowego Gothic3...ale ja bym to widział tylko tak: GMem jest ktoś kto G3 juz ukończył a graczami osoby które grały w przynajmniej jedną z poprzednich częsci, ale jeszcze nie w G3...to by była taka wersja ekologiczna żeby nie tracić oczu przed kompem n tyle że zbyt wielu chętnych cy chyba nie było...fabuła była by prawie identyczna jak w G3, no moze od siebie dorzuciłbym jakieś dodatkowe misje ....główną mechanikę gry można by oprzec na jkimś znannym RPG, np. Warhammerze bo akurat w niego gram :D ...pogadam z kumplami i może coś takiego zrobimy :d ...ułatwieniem jest z pewnością mapka dołaczona do gry...tyle że jak by ktoś miał okazjezagrac na kompie w G3 to z pewnościąwybierze to niż sesja fabułą moim zdaniem w grze jest całkiem dobra i nadaje się na papierową wersje....ale popieram że nie miałoby sensu tworzenie eRPeeGa na bazie G3 z wymyślaniem nowych misji itp.
kakarott:
ale co to za gra gothic opiera sie na komputerze przecieżjak możan grac w gre komputerowąbez kompa ludzie jak wam oczu szkoda to sobie kupcie chinczyka a nie psujcie takiej gry jakimiś odnogami ....
z poważaniem kakarott
a i jeszcze jedno widziałktóry mod kiedy ostatnio byłwpis w tym temacie zamknijcie to wreszcie >>wyrazy szacunku dla dyrekcji<<<
Bard Hunter:
Ja znam taką dobrą gre a bowiem
Gothic Online
www.gothichunter.fora.pl
Polecam-gra bardzo dobra
Vassili:
ja się kiedyś tak bawiłem z kolegami ;] wycinaliśmy z gazet komputerowych ludzi i stwory a potem w domu była farma onara, khorinis itp. trzeba mieć na to wyobraźnie ;] gdybym miał wtedy kamere...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej