Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Papierowy Gothic

(1/3) > >>

Czesio:
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy ktokolwiek z was grał może w papierową wersje Gothica. Jeżeli tak to prosze podajcie tutaj stronę o nim lub jeżeli takowej nie ma to prosze chociaż o podanie jakichkolwiek informacji o nim.

Arkhan:
Jeżeli chodzi o papierowego Gothic'a to powiem ci z góry że niema to zbytniego sensu aby grać - Gothic jak na papier jest zbyt ograniczony jeśli chodzi o możliwości np Rasy oraz Gildie. Oczywiście można go modyfikować i dodawać nowe wątki oraz rasy ale ludzie, dajcie spokój Gothic'owi i świecie Myrthany...co do twoich pytań to nie ma (bynajmniej ja nie znalazłem) żadnych stron o papierowym Gothic'u.

Jeżeli chcesz zagrać w papierowego Gothic'a, poznaj pierw zasady D&D oraz zagraj parę sesji nie związanych z Gothiciem, poźniej ewentualnie sobie "zrób" takową grę.

P!onek:
Hmm w sumie dałoby się to zrobić. Osobiście gram trochę w D&D. Można by tak wykorzystać tą mapkę dołączoną do G3. Potwory zrobi się na podstawie potworów z "Księgi potworów" - niezbędnego podręcznika do gry w D&D. Zobaczę co da się zrobic i was o tym poinformuje. Jednak sądzę, że ta gra byłaby przeznaczona wyłącznie dla fanów Gothica :)

Sir_William:
Oczywiście można się posuwać jak jest to opisane w mapce (Mini poradnik str. 3). Przesuwali się między miastami, napotykając różne bestie itp.

Jest to zadanie bardzo trudne jednak wykonalne. Jeżeli wpadnę na jakiś "spektakularny" pomysł, jaki mógłby zrewolucjonizować ten typ gry w Gothic - napiszę. Jest to oczywiście niemożliwe, bym zrobił wszystko, dlatego mam nadzieję, że, jeżeli w mojej głowie zaświta wspaniały pomysł to będę mógł liczyć na waszą pomoc.

P!onek:
W przyszłym tygodniu umówiłem się z kolegą na sesję D&D. Nie zna on Gothica 3 aczkolwiek grał w Gothica 1. Jako MG (Mistrz Gry) przedstawię go w roli Bezimiennego i postaram poprowadzić go przez grę zgodnie z fabułą G3. nie zna on fabuły więc może być OK :) Może uda mi się skombinować jeszcze kilku znajomych to zrobimy większy scenariusz :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej