Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Ogame

(1/3) > >>

Sado:
Mam nadzieję, że wiele osób gra w OGame. Ja i mój kolega mamy problem. atakuje nas koleś o nicku volio. Mam nadzieję że mi ktoś pomoże. Kumpel stracił już około 1 mln surowców  i około 2 tyś pkt. Wprawdzie to mało ale on go atakuje codziennie. Nawet używa falangi i wyprowadza ataki co do sekundy. kolo ma gdzieś tak 950 miejsce. Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże. Pozdrawiam

Arkhan:
Hmm miło by było gdybyście dla ogólnej wiadomości potencjalnych sojuszników podali uni na jakim gracie i wasze kordy, no i info o samym gościu, jak daleko od was się znajduje [która gala etc]. Macie sojusze? Tak, wiem że to dziś niewielka pomoc bo każdy się o siebie boi no ale zawsze są wyjątki.
I czasem czy taki temat nie powinien sie znaleźć na forum Ogame? :]

slawex:
No niestety na tym polega ta gra atakuje się ludzi którzy trzymają dużo surowców na planecie lub aby zezłomować flote :) Jeśli ma jakiś sojusz to możesz dołączyć do jego sojuszu lub jakiegoś z którymi mają pakty o nieagresji i oczywiście jeśli ci się chce to możesz dołączyć do jakiegoś sojuszu który cie wesprze. Ile masz wogle pkt i które miejsce ? Proponuje tobie i twojemu koledze nie trzymać floty i surówki na planecie to będziecie mieć spokój bo po co ma cie atakować bez zysku ?

Sado:
Sojusz mamy, ale kolo naprawde dobry. Co do uni - 32. Kordy moje i kumla - 2:48:4 i 2:91:4. Nicki - Lord Sado, Kacperex. Kumple ma możliwość trzymania flotki na moonie, ale ja biedaczysko nie. Niedawno jak prók pkt. przekroczyłem to mnie 2 kolesie tak zjechali, że znów próg ten przekraczać muszę. Jeśli ktoś zdecyduje się mi pomóc to niech pisze (w OGame) na PW. Ja tam wszystko objaśnie, co i jak.

Apropo. ostatnio w OGame dodoano nowy statek - pancernik

Kapi Pogromca:
Co do twoich problemów Sado i twojego kumpla. Mam nadzieje, że wiecie co to jest feel save. Jeśli nie to zaraz wam wytłumaczę. Pierwszy krok to zbudowanie w stoczni recyklera i takiej ilości dużych transporterów, żeby zabrac wszystkie surowce z planety. Następnym jest znalezienie pola zniszczeń jak najbliżej swojej planety. I teraz postępujesz wg. tego :  Zakładka flota ---> zaznaczyc wszystkie statki ( można nie zaznaczac sond szpiegowskich ) ---> kliknąc ,,dalej" ---> wprowadzic kordy pól i zaznaczyc, że to mają byc pola zniszczeń a nie planeta ---> ustawic dogodną prędkośc statków ( tak żeby twoja flota wróciła dopiero wtedy, gdy będziesz w domu, a nawet później co daje Ci większą pewnośc, że nikt Cię nie zaatakuje ) ---> kliknąc ,,dalej". I to jest cała filozofia, która pozwoli Ci przeżyc w OGame.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej