Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Per aspera ad astra I - Ruiny w Mirtach
Devristus Morii:
No cóż to nie mnie decydować kto kiedy podzieli się że mną wiedzą. Nic przeznaczenia związana z nauką przed ona jest przez Ellmora. towarzysze podróży powoli kierowali się ku celowi podróży Wszak nadal szukam sposobu by odzyskać pamięć całkowicie. Jednakże ciężko jest podważyć prawa magii i boskie
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
Melkior Tacticus:
- Sam się zastanawiam czy możliwe jest to o czym mówisz. Sam byłem martwy, i... w sumie wyrwano mnie z Kotła Dusz bez mej wiedzy że w ogóle ktoś chce. Mówisz o podważaniu praw bogów i magii, kiedy zobaczyłem dziedziniec Triumwiratu to zostawiłem Isentora na murze i pobiegłem zwiedzać. Wiem że nic nie wiem po tym zwiedzaniu to jak nic nie powiedzieć. Ba! Są rzeczy o których nie wiedziałem że nie wiem. Tak więc myślę że przywrócenie cię do stanu przed śmiercią to kwestia czasu, wiedzy i pieniędzy. Powiedział. - Dziwi mnie tylko jedno. Ty Archontem? To tak jakbym ja wstąpił teraz do Bractwa.
Devristus Morii:
Magowie to istoty potrafiące okiełznać prawa rządzące tym światem i naginać je do własnej woli. Draconi potrafili również łamać te zasady, ale ze starożytnej wiedzy mało co pozostało do czasów obecnych. Wiele z aspektów została zapomniana, ograniczona lub całkowicie wypaczona. - Devristus westchnął i poprawił się na koniu - Będąc kanclerzem zrozumiałem, że nie jest to posada dla mnie. Za bardzo jest się na świeczniku. Jako głowa religii panującej na Valfden mam większą swobodę działania by kształtować siebie.
Melkior Tacticus:
- Prawda, tylko ja na przykład po łącznie czternastu latach pracy jako Podskarbi stwierdziłem że stoję w miejscu i się nie rozwijam. Tak samo z Triumwiratem, gdy tylko Isentor zaoferował Bękartom pracę ja już wiedziałem że to okazja do zmian. Nigdy nie chciałem przez całe życie tarzać się w błocie i płynach ustrojowych, za bardzo często marne pieniądze. Ale tylko tak mogłem odkupić winy Aragorna, odzyskać chociaż część ziem no i ożenić się z księżniczką zamorskiego państewka, by wkrótce przyłączyć je jako nową marchię. Polityka i magia to moje nowe hobby.
Devristus Morii:
Byleby nie było to hobby chwilowe. Wszak nowe rzeczy cieszą Twoja duszę, lecz potrafią mieć wpływ krótkotrwały. Aragorn zdawał się to zrozumieć dopiero pod koniec swojego życia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej