Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Dom Uciech

<< < (2/3) > >>

Simon:
Domu uciech nie ma, ale są handlarze "żywym towarem" w Varancie. Oprócz tego niektórzy przywódcy Varantu mają swoje mini-haremy. Twórcy gry chcieli chyba upodobnić tym grę do G1.

Kobiet rzeczywiście jest bardzo mało, miałem nadzieję po G2, że świat Gothica pod tym względem bardziej się rozwinie, ale o tym jest już osobny temat.

Jeśli chodzi natomiast o dzieci to rzeczywiście nigdy ich w Gothicu nie było, ale nie widzę powodów, dlaczego by ich być nie mogło. Zawsze można zrobić dzieci nieśmiertelne lub z minusem doświadczenia za zabicie lub nawet uderzenie (np. -10.000ex). Oprócz tego są gry gdzie dzieci są i można je zabić: Fable, Warcraft 3.

Dydu:
Szkoda że nie zrobilii takiego miejsca. W dwójce było dla mnie to wielkie zaskoczenie, że coś takiego zrobili. W G3 nie znalazłem takiego miejsca, gdzie się idzie zabawić. Gra była by bardziej realistyczna, gdyby bylo wiecej kobiet. Twórcy mogli wpaść na pomysł taki, że podczas wojny były kobiety zabijane lub wywożone gdzie indziej. Tak małoko kobiet, a skąd wzieło się tylu facetów?

Arthas:
Szczerze powiedziawszy, do tej pory zupełnie nie dostrzegłem braku miejsca podobnego do "Czerwonej Latarni". Przemierzyłem już sporą część gry, a jednak nie narzekałem na brak rozrywek w tej kwestii. Z pewnością, gdyby w Gothic III umieszczono burdel, wiele osób chętnie by się tam udało i raczej nikt by nim nie pogardził, ponieważ wydaje mi się, że takie miejsce w pewnym stopniu klimatu grze i wprowadza do niej miły i jakże interesujący akcent, lecz zapewne wpłynęłoby to na realia gry i samej rozgrywki. Co do braku kobiet, nie przeszkadza mi to aż tak bardzo, jednak nie ukrywam, iż gra byłaby bardziej ciekawsza i realistyczna podczas, gdy płeć żeńska odgrywała większą rolę w grze.

KrokusM:
Ja rozumiem, że akurat kobiet w Myrtanie prawie nie ma. Ja rozumiem, że mogły zostać pozabijane, sprzedane do niewoli etc. Tylko dlaczego nie ma ich też na pustyni?! Przecież miasta assasynów powinny być pełne pięknych (i mniej pięknych) kobiet! I to właśnie na Varancie powinien być przynajnmniej jeden burdel! To żeczywiście dodawałoby grze jakiegoś smaczku, wyostrzało różnice między krainami.

Velot:
Witam!
Jeśli chcecie wiedzieć to PB pewnie chciałaby umieścić w grze dzieci, ale nie mogą tego zrobić, ponieważ niemieckie prawo zakazuje umieszczania dzieci w grach z przemocą.No, a PB jest w Niemczech.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej