Tereny Valfden > Dział Wypraw
W rój nietoperzy
Imago:
Imago przez długi czas nie miał luksusu fiolek i upuszczania krwi. Dopiero jakiś czas temu nabył tę umiejętność oraz niezbędne narzędzia. Dotarli do jego domu, to też Imago zszedł z konia i przywiązał go do płotu. Wszedł do mieszkania, żeby po chwili wrócić z litrową butelką wypełnioną czerwoną cieczą. Zamknął dom. Wręczył flakon Samirowi.
- Nie mam niestety więcej fiolek, musizz sobie poradzić na razie z flakonem - powiedział i wsiadł na swojego konia.- Ruszamy?
//przekazuje Samirowi litr krwi trolla. W domu zostaje 16 litrów krwi trolla.
Samir:
- Dzięki, przyda się - powtrzymał się od wypicia sporej ilości krwi, jako dobro ekskluzywne musiało być reglamentowane. Przypiął zamaist tego butelkę do pasa i spojrzał zza maski na Imago - Jestem gotów.
Imago:
- No to jedziemy. Nie ma co zwlekać - Imago ściągnął lejce. Poprowadził konia w stronę północnej bramy. Droga przed nimi daleka. A cel ważny.
Samir:
Koń wampira szedł równym, miarowym krokiem, przyzwyczajony już do przemiany swojego jeźdźca, co cieszyło Samira, wolał nie oddawać rumaka do rzeźni. Ponownie poklepał wierzchowca po karku i sięgnął do juków, gdzie przytroczone były dwa kołczany nowych bełtów.
- Przypomniało mi się, przed wyjazdem zleciłem wykonanie srebrnych bełtów. Jeden kołczan jest dla ciebie - odpiął pakunek i rzucił go Imago.
Przekazuję:
Kołczan
30x
Nazwa amunicji: bełt ze srebra
Rodzaj: bełt
Ostrość: 18
Wytrzymałość: 30
Imago:
Imago złapał kołczan. Skrzywił się pod maską. Srebro nie było jego ulubionym metalem, lecz w obecnej sytuacji wręcz konieczne. Odpiął swój kołczan i włożył go w juki. Założył nowy.
//Przyjmuję:
Kołczan
30x
Nazwa amunicji: bełt ze srebra
Rodzaj: bełt
Ostrość: 18
Wytrzymałość: 30
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej