Oj dużo by tego było. Po kolei:
Najpierw chciałbym zobaczyć powstanie wszechświata. Wielki wybuch, tylko że z zewnątrz (nie wiem jakim cudem, ale może ). Potem przeniósłbym się około 100 milionów lat wstecz i zobaczył wielkie gady, a potem 65 milionów lat wstecz, aby ujrzeć ich wyginięcie. Następnie zobaczyłbym epokę lodowcową, wielkie mamuty i włochate nosorożce, pierwszych ludzi, pierwsze wielkie cywilizacje (Egipt, Mezopotamia, Rzym), Wojny punickie, Podboje Aleksandra Wielkiego, Upadek cesarstwa rzymskiego, Chiny w okresie rozkwitu. Potem do średniowiecza, w epokę krucjat, wojen Polsko - Krzyżackich, Epokę panowania cesarza Napoleona Bonaparte, Poznałbym Thomasa Edisona, Newtona, ogółem wszystkich uczonych tych czasów, Potem oczywiście lata 1939 - 45, w okres największej wojny w historii. W końcu przenosiłbym się w przeszłość, i przyszłość, aby zobaczyć jak wyglądało niegdyś moje małe miasteczko i jak wyglądać będzie kiedyś
Praktycznie wypisałem tu całą historię świata. Ale to normalne, jestem bardzo ciekaw, jak wyglądał niegdyś świat na własne oczy, a nie z książek, filmów, gier komputerowych.