Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Jedzenie
(nie)bezimienny:
Mój jadłospis
1.ÂŚniadanie - w weekendy: hot- dog, zapiekanka (xD), w normalne dni: bułka z serem i szynką, rogalik pączek.
2. Drugie śniadanie - zwykle nie jadam
3. Obiad: Kurczak - z ryżem, frytkami, ziemniakami (zależy ^^), gulasz po węgiersku, spaghetti, kotlety: schabowe, drobiowe, mielone, zupy itp.
4. Podwieczorek: w lato zazwyczaj lód, w inne pory roku: ciacho ^^
5. Kolacja: kanapki, jak jem wcześnie to pizza.
Wymarzony jadłospis
1. ÂŚniadanie: cały czas zapiekanki lub masa tostów xD (zapiekanki nie tylko w weekendy! xD)
2. Drugie śniadanie: francuskie rogaliki z czekoladą (ale te prawdziwe, a nie 7daysy)
3. Obiad: krem z kalmarów xD
4. Podwieczorek: Tiramisu (takie... prawdziwe ^^), tort czekoladowy (mniam!)
5. Kolacja: kawior i dobre, czerwone wino XD
Pozdrawiam
VwB:
Mój jadłospis aktualnie składa się z tego co najbardziej kaloryczne. Nie jem jakiś określonych dań, przeważnie jest to ryż/kasza i dobra ryba czy pierś z kurczaka albo gulasz. Na śniadanie, kolacje, przed snem 20g. białka serwatkowego i do tego jakaś kanapeczka ze świnką :). W dni treningu to samo tylko trochę więcej :P. Ograniczam teraz słodycze(czipsy odpadają i inne przyjemnosci), chociaż mam na nie wielką chęć :P, za to pije dużo wody, do 2,5l. dziennie(tylko niegazowana, lub z mało zawartością CO(2) ). Razem z białkiem tą metodą chcę osiągnąć do 7kg masy w ciągu 1,5 miesiąca. A jaki wymarzony? Taki co daje dużo składników odżywczych i energii.
Btw. Ludzie zwykle chcą chudnąć, a ja chce przytyć, zadziwiające :P
Tiw:
Mój jadłospis:
Śniadanie- zazwyczaj nie jadam, bo zbyt późno wstaje
Drugie śniadanie- tu jest różnie, czasami nie jem, czasem kupie sobie jakiś kołoczek/mini pizze/chipsy etc.
Obiad:
-I danie- pewnie jakaś zupka codziennie inna więc nie będe wymieniać w niedzielę rosołek
-II danie- pieczenie, kurczaki, indyki(dziś) różne surówki, buraki itp.
Podwieczorek- nie jem tego często ale gdy jem to jest to budyń, galaretka, naleśniki, ciastka broń Boże nie kisiel
Kolacja- trudno powiedieć pewnie jakiś omlecik na szybko usmaże albo inne łatwe do zrobienia potrawy
Ulubioinych dań nie wymienię bo jest ich zbyt dużo, po prostu lubię prawie wszytko.
Tak czytam te wasze posty i... ide sobie zrobić coś do jedzenia.
Nero:
Mój codzienny Jadłospis:
ÂŚniadanie- zazwyczaj nie jem, czasami jakaś bułka z serem lub z dżemem
II ÂŚniadanie- różnie, zazwyczaj jakaś bułeczka z serem lub almette albo jakaś drożdżówka ze sklepiku szkolnego
Obiad:
I Danie-zupa pomidorowa lub barszcz czerwony lub bez I dania
II Danie- Kotlet , jakaś sałatka i ziemniaki, a także jakiś sok albo Bigos
Podwieczorek- Jakiś banan albo coś słodkiego
Kolacja- Nie jem
Mój wymarzony Jadłospis
ÂŚniadanie- Tosty z serem albo parówki
II ÂŚniadanie- To samo co zawsze
Obiad:
I Danie- BRAK
II Danie- Placki ziemniaczane na słodko, pizza lub naleśniki
Podwieczorek- Jakiś Jogurt / coś słodkiego albo jakiś kawałek ciasta.
Kolacja- Hmmm... Jajecznica
Jak widać do szczęścia nie wiele mi trzeba
PzDr i szacuneczek
Vedymin:
ÂŚniadanie-Płatki z mlekiem lub bułki ze serkiem Almette (lub podobnym), herbata i/lub sok pomarańczowy.
Drugie ÂŚniadanie-No to bułki z sałatą i serem żółtym, soczek pomarańczowy.
Obiad-Ziemniaki i kotlecik sojowy, sałatka obojetnie jaka. Jeżeli wracam późno to zamawiam pizze wegetariańską ze szpinakiem
Kolacja-Nie jadam. Pije tylko sok i wcinam owoce
/Tak na marginesie to jestem wegetarianinem/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej