Autor Wątek: Film na podstawie G1?  (Przeczytany 18262 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Wrzesień 2006, 16:18:55 »
Cytat: masiq
No i mineło parę miesięcy od zapowiedzi filmu a jak go nie bylo tak nie ma :(
Czy ktoś posiada może najnowsze informacje co do tego :P

Oczywiście, kilka dni temu film został oficjalnie opublikowany...fanfary...ta chwila wreście nastała. Niestety dostępny jest jedynie w wersji niemieckiej może któryś polak zechce napisać podpisy do filmu.  

Możliwe są dwie wersja do ściągnięcia mała-600MB i duża-900MB. Film trwa około 2h i naprawdę warto go obejrzeć.

Download
« Ostatnia zmiana: 21 Wrzesień 2006, 16:19:14 wysłana przez IsentoR »

Offline masiq

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Wrzesień 2006, 09:19:45 »
Film ciekawy lecz... bez polskich napisów to nie to samo. Film jesli sie nie zna niemieckiego wyglada jak olbrzymi trailer. Coz tylko czekac az komus zechce sie napisac napisy :D

Forum Tawerny Gothic

Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Wrzesień 2006, 09:19:45 »

Offline Anaconda

• Myśliwy
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Wrzesień 2006, 12:41:50 »
Ja poczekam na ściągnięcie filmu do momentuw  którym będą polskie, lub chociaż angielskie napisy. Wcześniej nie ma sensu, bo nie zrozumiem nic z filmu :D

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Wrzesień 2006, 14:51:17 »
Podobnie jak Anaconda, w chwili obecnej nie mam zamiaru oglądać/ściągać owego filmu, gdyż jest on po niemiecku, któregoż to języka nie znam zupełnie i nie byłbym w stanie zrozumieć jednego zdania z tej produkcji. Miejmy nadzieję, że już w krótce będziemy się cieszyć w filmie z polskich napisaów, bądź przynajmniej z angielskich. Chętnie obejżałbym już w tej chwili Gothic Der Film, lecz muszę cierpliwie czekać...

Thoro

• Gość
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Wrzesień 2006, 15:56:40 »
Powstanie, choćby angielskich napisów to zapewne kwestia czasu. Gdy takowe powstaną, można się spodziewać tłumaczenia na język Polski. Choćby z naszej strony...

Puki/Póki co film ściągnęłem z ciekawości a całość obejrzałem pobieżnie.
« Ostatnia zmiana: 23 Wrzesień 2006, 16:00:52 wysłana przez Boba Fett »

Offline Laress

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Wrzesień 2006, 20:39:47 »
Do końca nie wierze że powstanie taki film !  
po 1 - to plotka
po 2 - kto by sie na to odważył ?
po 3 - To było by trudne przenieść fabułe gothica na film

jednak gdyby taki film powstal, obejżałbym se go  

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Wrzesień 2006, 20:49:30 »
Do końca nie wierze że powstanie taki film !
po 1 - to plotka
po 2 - kto by sie na to odważył ?
po 3 - To było by trudne przenieść fabułe gothica na film

jednak gdyby taki film powstal, obejżałbym se go  

I tu jest pokazany przykład, jak user patrzy tylko na nazwę tematu, a w ogóle nie czyta postów innych ludzi.
Słowem: nie ma to jak nabicie posta, za przeproszeniem.

Możliwe są dwie wersja do ściągnięcia mała-600MB i duża-900MB. Film trwa około 2h i naprawdę warto go obejrzeć.

Download

Dobrze by było dla Ciebie, jakbyś w przyszłości zmienił swoje zachowanie w stosunku czytania tematów i postów w nim, bo teraz dałeś plamę na całego.

Thoro

• Gość
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Wrzesień 2006, 20:19:15 »
Może ktoś z Was zna język Niemiecki, na poziomie dostatecznym aby choć trochę zrozumieć zarys filmu? Ciekawe to w ogóle, czy całość wygląda jak demko z przechodzenia gry, czyli misje typu przynieś to, zabij go, wracaj?

Zastanawiająca jest fabuła. Mam nadzieję, że została uzupełniona o pomysły samych autorów, a to co ujrzymy w filmie to jednak coś więcej niż tylko czysta akcja oparta na wykonywaniu zadań i podróży po kolonii.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Wrzesień 2006, 20:51:12 »
Więc wyjaśnię to i owo tym którzy go jeszcze nie oglądali...

Jest to zwyczajnie nagrane przejście gry z bonusowymi dialogami oraz z efektowną kamerą. Bezi najpierw zostaje przyjęty do SO a następnie do NO...pozostałe rzeczy przeprowadzane są identycznie jak w grze z pominięciem kilku szczegółów...całkowicie zamieszczono jedynie zdobywanie kamieni ogniskujących...efektownie wygląda ostateczna walka ze śniącym w której to wszyscy przyjaciele beziego ruszają nam do pomocy.

Większość dialogów można w prosty sposób przetłumaczyć gdyż identyczne występują w zwykłej grze...jedynym problemem będą bonusowe dialogi.

Thoro

• Gość
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Wrzesień 2006, 21:03:18 »
Moim łamanym niemieckim na forum Wogu, wyczytałem że wersja angielska jest w przygotowaniu i przy "dobrej pogodzie" powinna się ukazać, najwcześniej za kilka miesięcy.

Ponadto, obejrzałem film po raz kolejny na wyrywki. Niestety z niemieckiego bełkotu zrozumiałem mało. Całość, prezentuje się ciekawie.

Dla zainteresowanych przedstawiam trailer z filmu, który pełni funkcję promocyjną: http://www.youtube.com/watch?v=E15OGj7GMSQ

Offline Diego_Zabrze

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #30 dnia: 27 Wrzesień 2006, 18:15:41 »
Ja też go ściągnołem/ściągnąłem:P Ale niestety nie mogę wam opowiedzieć bo mi nie działa:( Jakim programem go otwierasz??

Ale niestety nie mogę wam opowiedzieć

Lol? A kto chce, byś opowiadał? Jak ktoś chce, to niech go sobie ściągnie, lub zobaczy pokazik promocyjny, do którego Thoro dał link.
Dodatkowo posty tego typu są uważane przez moderatorów za spam. - [Boba Fett]
« Ostatnia zmiana: 27 Wrzesień 2006, 19:11:25 wysłana przez Boba Fett »

Offline Rolox

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #31 dnia: 27 Wrzesień 2006, 20:58:22 »
Ja też go ściągnołem/ściągnąłem:P Ale niestety nie mogę wam opowiedzieć bo mi nie działa:( Jakim programem go otwierasz??

program: real player

Jak wyżej. Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie słowne (radzę adminom zrobić widoczniejsze to PW, bo denerwujące się robi ciągłe przypominanie o nim). - [Boba Fett]
« Ostatnia zmiana: 28 Wrzesień 2006, 13:05:30 wysłana przez Boba Fett »

Offline Garret

• Kopacz
  • **
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Październik 2006, 17:15:34 »
Słuchajcie. Ja zassałem dzisiaj filmik. Rozpoczynam pisanie polskiego scenariusz na własną ręke, aczkolwiek bardzo przydałaby mi się pomoc ( jestem nawet dobry z niemca), , i jeśli takowa powstanie, to chętnie wejde w jej skład. Od razu informujcie o wszystkich postępach. Każdego zainteresowanego zapraszam pod numer gg 7767087, piszcie nawet jak niedostępny, czsami bywam niewidoczny. Proszę o kontakt, i posty w związku z powstawaniem ekipy. Podejrzewam że przez weeken jeśli nigdzie nie pojade, ustale napisy tak do pierwszych 20-25,30 minut.

Z poważaniem
Garret

Jeśli ktoś zna lub posiaba program pozwalający odtwarzać pliki dzwiękowe vdf z gothica proszę o podanie linku, lub wysłanie na e-mail. Z góry dzięki.
« Ostatnia zmiana: 20 Październik 2006, 17:37:24 wysłana przez Garret »

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Listopad 2006, 20:12:47 »
Lol?
Panie Boba Fett. Czy chociaż pan wie co oznacza słowo LOL? Jest to w takim powszechnym użyciu jednak tylko grastka ludzi wie co to znaczy (Jezeli nie prosił bym o nie używanie togo!). To tyle na Off Topic.

Dawno już spekulowano nad tym, że będzie film stworzony na podstawie Gothic'a. Tak samo było z rzekomym filmem "Max Payne - The Movie" i co? Nic... Osobiście uważam, że niema co się napalać tak na produkcję Gothic'a... Chociaż jeżeli miałbym wybierać aktorów to na miejsce bohatera z gry dałbym:
- Bezimienny: Brat Pitt
- Xardas: Antony Hopkins
- Gorn: Denzel Washington
- Milten: Andrey Brody

Pozdrawiam,
Sir William

Po primo: Wiem co oznacza słowo ,,lol". 4 lata temu się o to spytałem pewnego kolegę, który na pewno wie co to znaczy, panie William, w końcu on ma kompuer i internet od dość dawna, a z takimi słówkami (i nie tylko z takimi) spotykał się już wtedy na pewno nie raz.
Po secudno: Jezu, ludzie. Tu nie chodzi o kinową produkcję tylko o film na silniku gry.   Który w dodatku już od dawna jest możliwy do ściągnięcia. Proszę, nie róbcie off topa.
[Boba Fett]
« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2006, 20:16:46 wysłana przez Boba Fett »

Offline Khaleb

• Magnat
  • Reputacja: 3
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Listopad 2006, 21:36:29 »
Szczerze mowiac sciagnalem "Gothic der film" ale nie sprawil mi zadniej przyjemnosci poniewaz jak juz pisaliscie byl w jezyku niemieckim.Ale skoro ten film zrobiony jest z niemieckiej wersji gry to dlaczego jakas utalentowana grupa ludzi nie posklada owego filmu z polskiej.:) Tylko do tego potrzeba checi, umiejetnosci i moze pieniedzy... pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 07 Listopad 2006, 21:37:28 wysłana przez Khaleb »

Offline Ciern

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Listopad 2006, 16:18:34 »
Z jednej strony jestem za powstaniem filmu lecz z drugiej przeciw. Jestem wielkim fanem gothica więc ucieszył by mnie fakt powstania filmu, zobaczenia wszystkich misji wykonywanych przez aktora. Z drugiej strony bałbym się baardzo o to że ten film będzie beznadziejnie zrobiony i że cała moja nadzieja na świetną ekranizację mistrzowsko zrobionej gry padnie.

Lol. Przecież film już powstał, a ty mówisz, jakby go nie było. Czytajcie ze zrozumieniem i nie piszcie głupot. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 11 Listopad 2006, 19:54:50 wysłana przez Arthas »

Offline Syriusz23

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Listopad 2006, 22:52:25 »
Sądzę że film Gothic nie byłby dobrym pomysłem. ÂŻeby w filmie ująć wszystkie aspekty gry, trzeba by było mieć ok. 20 godzin. W filmie odpuszczą to, co w grze było ważne, o ile nie najważniejsze, czyli misje poboczne. Sądzę że taki film zszargał by dobre imię Gothic'a. Takie jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam :)

Ludzie! Umiecie czytać? Po ch***rę powtarzacie to, co już zostało powiedziane? ÂŻeby było dla wszystkich jasne - film o Gothicu już powstał, więc czy jest jakiś sens w powyższym poście? W końcu stracę cierpliwość i skończy się moja pobłażliwość i litość. Może trochę przesadzam, ale jak tu się nie zdenerwować... [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 23 Listopad 2006, 23:12:34 wysłana przez Arthas »

Offline Nefarius

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Listopad 2006, 23:29:12 »
Ja sądzę, że "Gothic - Der Film" jest zrobiony dobrze, niejest to jakieś cudo, ale lepiej z gry by chyba nieszło zrobić, przynjamniej tak mi się wydaje. Jedyną żeczą, która mnie w tym filmie wkurza to to, że gadają po niemiecku (nielubie tego jęczenia), niema jeszcze napisów ani nic, cuż trudno... No ale łatwo sie domyślić co osoby mówią jeżeli przechodziło się gre sporo roazy. Jak by film miał powstać z prawdziwymi aktorami, podobny do tego zrobionego z gry mógł by być bardzo dobry.
Pozdrawiam

Offline Conan Barbarzynca

• Kret
  • *
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Listopad 2006, 17:51:57 »
heh ja myslalem ze jakis prawdziwy film :( Bezimiennego mogl by grac Mel Gibson (dorobiloby mu sie brode i wasy)...

Zacznij w końcu pisać poprawnie i stosować zasady intepunkcji, ortografii itd. Poza tym to, co napisałeś zwie się spamem, więc radzę się poprawić. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 29 Listopad 2006, 18:03:46 wysłana przez Arthas »

Offline Ksardax

• Kret
  • *
  • Security.net
Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Grudzień 2006, 02:47:48 »
Z calym szacunkiem Conan, ale "On" zdubbingowany raczej by mi sie nie podobal w roli Bezimiennego. Ktos mlodszy i to zdecydowanie by tu bardziej pasowal. Zauwaz, ze ciezko jest dobrac kogos do takiej roli, ale napewno nie "y/w", ktory juz na dzien dzisiejszy ciezszego miecza by nie utrzymal, ani ewolucji porzadniejszych by nie zrobil. Nie zapominaj ze GoThiC jest w trojce RPG wszechczasow, a to zobowiazuje!
« Ostatnia zmiana: 30 Grudzień 2006, 02:50:28 wysłana przez Ksardax »

Forum Tawerny Gothic

Film na podstawie G1?
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Grudzień 2006, 02:47:48 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18