Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Próba Siły #21 - Arges
Arges:
Nazwa wyprawy: Próba Siły #21
Prowadzący: Marduke Draven
Wymagania: chęć dołączenia do Bractwa ÂŚwitu, jakakolwiek specjalizacja walki
Uczestnicy: Arges
Arges zaraz po rozmowie z paladynem ruszył w kierunku dzielnicy obywatelskiej, szukając ulicy Brukowej. Nie dlatego, że misja, którą dostał wymagała szybkiej reakcji, ale najzwyczajniej w świecie nie miał co ze sobą zrobić. Dzielnicę obywatelską znalazł bez problemu, teraz wystarczyło znaleźć ulicę Brukową i państwo Rorików.
Marduk Draven:
Znalezienie jednego domu pośród tylu nie było prostym zadaniem. Jedno, była ich masa, dwa, sama ulica była duża. Arges przeszedł całą jej długość i dopiero na samym końcu odnalazł właściwy dom. Tabliczka tak przynajmniej głosiła.
Arges:
Arges szedł prawie pewny, że paladyn pomylił ulicę lub nazwę domostwa. Przeczytał ostatnią tabliczkę i odetchnął z ulgą. Wreszcie. To chyba była najtrudniejsza część tego zadania. Pomyślał i wszedł przed próg. Zapukał w drzwi i czekał na jakąkolwiek odpowiedź.
Marduk Draven:
Przez chwilę było cicho. Bardzo. W końcu jednak ktoś odpowiedział na pukanie.
- Kto tam?- zapytał męski głos zza drzwi.
Arges:
Arges przymilkł na chwilę, bo w zasadzie nie wiedział co odpowiedzieć. Póki co był jeszcze prostym obywatelem. Chyba najlepiej będzie powiedzieć po co przyszedłem.
- Przyszedłem sprawdzić wasz strych. Podobno coś się tam zagościło, a ja jestem tu na zlecenie Bractwa ÂŚwitu. Trafiłem we właściwe miejsce?
Zadał pytanie, aby upewnić się czy trafił do odpowiedniego domostwa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej