Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

O złotniku co złoto kradł

(1/5) > >>

Szarleǰ:
Nazwa wyprawy: O złotniku co złoto kradł
Prowadzący: Longinus Podbipięta
Wymagania: Umiejętności złodziejskie
Uczestnicy: Szarlej

Kruk zaszedł do centrum Atusel zgodnie z instrukcjami starego Longinusa Podbipięty. Facet wywarł na nim wrażenie i choć zwykle Szarlej za nic miał sobie zdanie innych na swój temat, to w przypadku tego podstarzałego olbrzyma pojawiła się w nim zagadkowa chęć wywarcia dobrego wrażenia. Może ja się po prostu starzeję, plątało mu się po głowie, podczas rozpoznawczego spaceru. Odszukanie warsztatu złotnika nie powinno być trudnym i wymagającym zadaniem, postanowił więc zabrać się za to od razu. Przede wszystkim dlatego, ponieważ przeprowadzenie odpowiedniego wywiadu przed przystąpieniem do działania mogło być i z pewnością było kluczowym aspektem wykonywania tego typu zadań.

Longinus Podbipięta:
Spacer zaprowadził Cię do centrum. Różne to były sklepiki i kramiki. Kilka porządniejszych karczm, bogatszych domów, czy warsztatów. Pośród tego morskiego bogactwa, na jednych z budynków zauważyłeś szyld głosząc "Albert Schmeiser - najlepszy jubiler i złotnik po tej stronie Valfden."
Niżej zaś była odważnie mówiąca tabliczka: "W Ekkerund przeklinają mnie, bo kunszt mój przebija te karły".

Szarleǰ:
Szarlej nie trwoniąc czasu skierował swe kroki w stronę pracowni złotnika. Przed wejściem przystanął, starannie poprawił ubranie i wszedł do środka, uważnie rozglądając się po wnętrzu. Im więcej szczegółów uda mu się zapamiętać, tym łatwiejsza będzie później robota.
- Witam! - rzucił jakby niedbale.

Longinus Podbipięta:
Przywitała Cię służba. Mauren ukłonił się.
- Witam. Czy zechce się pan napić? Poczęstować kawiorem?- spytał.

Szarleǰ:
- Z największą przyjemnością - odparł, potakując głową. Jak dają, to trzeba brać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej