Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Mag, Strzelec czy Wojownik
_Snopek_:
Wiem iż jest podobny temat lecz jest on bezpośrednio powiązany z profesją oraz nie uwzględnia opcji strzelec.
Bardzo konkretnie interesuje mnie jakiego typu bronią najbardziej lubicie władać. Wiem że dużo osób gra tak zwanym mixem jednak musicie mieć faworyta.
Osobiście najbardziej lubie najrózniejszego rodzaju bronie do walki w zwarciu. Broń jednoręczna, dwuręczna topory oraz halabardy i kostury w g 3 po prostu uwielbiam testować każdą z nich. Możecie powiedzieć że w ten sposób naraża się postać na niepotrzebne obrażenia jednak dla mnie jest to najciekawszy i dający najwięcej satysfakcji styl walki.
Tak więc miecze w dłonie i do boju
Simon:
Grając w Gothica zawsze wybieram postacie na przemian mag i wojownik. Osobiście bardziej wolę grę wojownikiem, szczególnie przy systemie walki z G2 i NK, ale rozgrywka magiem wprowadza tyle urozmaicenia, że równie często wybieram taką profesję.
Jeżeli chodzi o strzelca, to w G1 i G2 po opanowniu zdolności wojownika zawsze rozwijałem zdolności strzeleckie, natomiast w dodatku NK nie starcza mi już na to punktów nauki i trzeba od razu się zdacydować czy strzelec czy wojownik. W Gothicu 3 nie podoba mi się system strzelania, mimo że jest bardziej realistyczny, to jest za to trudniejszy i monotonny - już lepiej dogonić zwierzynę i zabić mieczem.
Ogólnie:
1. Wojownik.
2. Mag.
3. Strzelec.
Buntownik:
Ja wybieram strzelca.Lubie zapolować na zwierzynę z łukiem bardziej, niż uganiać się za nią z mieczem.ÂŁucznicy to też Gońcy Leśni, a ja ich faworyzuje. Dlatego wybieram ÂŁucznika ,alias Strzelca.
Lubię także zamienić się w w Wilka lub Lwa, więc magię także lubię.
Darken:
Ja tam najbardziej lubię maga.
Te czary ,ta moc ,ta toga
Wolę zamiast stukać w muszkę sto rasy by zabić bestię kliknąć raz i zabić hordę wrogów
A w Gothic 3 są nowe fajniejsze czary a w dodatku morzna odbijać czary kosturem a te efekty świetlne to prawdziwy wybór droga magi
czyli Mag
Arthas:
Już kilkakrotnie wspominałem w innych tematach na forum, że najbardziej preferuję wojownika, którym staram się grać nie tylko w Gothicu, ale też w innych grach cRPG i podobnych. Od początku mej kariery, jeśli chodzi o gry Gothic gram najczęściej wojownikiem i bardzo rzadko rezygnuję z gry postacią o takim ukierunkowaniu.
Jeśli chodzi o broń, używam przede wszystkim mieczy, gdyż to właśnie władając takim orężem, gra mi się najlepiej i najprzyjemniej. Lubię zarówno korzystać z mieczy dwuręcznych, które jak wiadomo - są bardzo ciężkie, nieporęczne, lecz zadają ogromne obrażenia, jak i z mieczy jednoręcznych - szybkie i dość skuteczne. Ewentualnie, czasem walczę toporem, lecz tylko w wyjątkowych chwilach i sytuacjach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej