Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Powroty bywają trudne

(1/4) > >>

Kiki Złotousty:
Nazwa wyprawy: Powroty bywają trudne
Prowadzący wyprawę: Anette Du'Monteau
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: myślenie, ranga łotrzyka
Uczestnicy wyprawy: Kiki Złotousty

Osoba Rolanda von Lynxa nie była znana Kikiemu, aczkolwiek nie powinno to sprawić większego problemu. Dopiero przecież doszedł w szeregi Kruków, więc tożsamości większości jej członków pozostawały dla niego tajemnicą.

- Gdzie go można zazwyczaj znaleźć? - zapytał bez zapału. 

Anette Du'Monteau:
-Roland zazwyczaj siedzi w kwaterze głównej i zajmuje się papierkową robotą. ÂŁatwo go rozpoznać. Ciągle chodzi z tymi szkiełkami na nosie.

Kiki Złotousty:
Kiki nie zadawał zbędnych pytań i skierował się do kwatery główniej. Odszukawszy Rolanda, nie tracąc czasu, zwrócił się do niego z szacunkiem:

- Witaj - schylił głowę - Falkmar przekazał mi, że możesz mieć dla mnie zadanie, aczkolwiek nie wspominał  mi o żadnych szczegółach. Dlatego przyszedłem do ciebie z nadzieją, iż dowiem się czegoś więcej.

Anette Du'Monteau:
-Zadanie tak? - rzekł i złapał plik kart z biurka. -Chyba mam coś. - to powiedziawszy zaczął czytać. -Więc tak. Niedaleko jest pewna wioska na jeziorem. Kojarzysz to wielkie jezioro na wschód od traktu prowadzącego tutaj, prawda? Otóż wioska nazywa się Jezioraki. Jest tam jeden z naszych lepszych agentów jednak jakiś czas temu przestał działać. Sprawy na wyspie nie wyglądają najlepiej i chce żebyś tam pojechał i dowiedział się czemu przeszedł na wcześniejszą "emeryturę". Obecnie potrzebujemy każdego członka w pełni sił do sprawnego funkcjonowania. Zrozumiałeś?

Kiki Złotousty:
- Mam jeszcze jedno pytanie. Co oznacza, że przestał działać? Nie chce zdawać raportów, czy może w ogóle nie ma z nim kontaktu? No bo jeśli nie kontaktuje się z wami w ogóle - zamyślił się chwilę, nie będąc pewnym jak wyrazić to co chciał powiedzieć bez niepotrzebnych przekleństw i sprośnych porównań. - to może być o wiele większy problem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej