Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

I Zadanie MeGorTa

(1/3) > >>

MeGorT:
Był już wczesny ranek, a Gorn był już na nogach. Wyszedł z sypialni Nowicjuszy, zjadł pieczeń z kretoszczura i udał się w stronę farmy. Przed Klasztorem spotkał swojego Mistrza. Ten chciał mu przekazać......

Itrogash:
Mistrz rzekł mu:
-Masz tu 50szt. złota i idź na farmy znajdujące się w pobliżu Ombros. Kup tam parę owiec a następnie przyprowadź je do klasztoru

MeGorT:
Uczeń skinął głową i wyruszył na farmę. Wiedział bowiem, że okolice ziemi Ombros są niebezpieczne gdyż czai się tam od wrogo nastawionych jaszczuroludzi. Nagle spotkał pewnego człowieka. Z daleka poznał że ma strój bandyty........

Itrogash:
Bandyta widząc cię wyciąga miecz. Podchodzi do ciebie i mówi:
-Dalej nie przejdziesz, jeśli nie dasz mi pięćdziesięciu sztuk złota - wygląda na dość doświadczonego wojownika. Ty postanawiasz...

MeGorT:
Gorn zaczął się śmiać. I powiedział:
- Wiesz z kim zadzierasz. W Koloni to brałem na siebie trzech takich jak ty i nie dali mi rady. Masz jeszcze 10 sekund żeby dać noge bo w przeciwnym razie rozerwę cię na strzępy.
Nagle bandycie odechciało się bitki, nie dlatego że się go przestraszył lecz był zaskoczony jego wypowiedzią że przebywał w Koloni.....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej