Autor Wątek: Morza szum, rumu smak  (Przeczytany 11506 razy)

Description:

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

Odp: Morza szum, rumu smak
« Odpowiedź #120 dnia: 29 Marzec 2016, 15:56:44 »
Themo spuścił głowę i popatrzał na siebie. Na swoje okute w stal valfdeńską stopy i nogi, potem na jeszcze czysty napierśnik. Wyciągnął przed siebie dłonie i je również obejrzał. Cały czas starał się zrozumieć sens słów wypowiedzianych przez kapłana.
-Z filarem mam tyle wspólnego, że po butelce wódki jeszcze stoję prosto. Nie zrobiłem jeszcze nic, co by mnie równało z bohaterami.

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 29 Marzec 2016, 18:43:27 »
- Jeszcze. Podkreślił kapłan. Kazmir zaś stał z boku i słuchał. Uważnie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 29 Marzec 2016, 18:43:27 »

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 30 Marzec 2016, 15:57:30 »
-Mimo to już jestem w legendzie. Czy tam w tej całej przepowiedni. Powiedz, podpowiada ona jak wam pomogę?
Themo co prawda czuł się nieco wywyższony tym, że ktoś porównuje go z legendarnymi już postaciami, lecz jego cynizm robił swoje. Sceptyczne nastawienie nie raz pomagało mu uniknąć oszustów. Założył ręce na piersi i przerzucił ciężar ciała i całego rynsztunku na jedną nogę i czekał na odpowiedź. Jeśli kapłan odpowie na jego pytanie, zaoszczędzi im nieco biegania po wyspie.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 30 Marzec 2016, 19:31:54 »
- Nie, ale ja wam powiem. Janczarzy to elita wojks Ulricha. Nie zdradzą go, co innego Rada Admiralicji. Georga już znacie. Tylko on jest gotów się postawić, bo ma zmodyfikowany galeon a reszta floty w stolicy to fregaty. Jeden z twych ludzi zasiądzie na tronie Vrih, wiesz kto prawda? Pytanie czy mając taką wiedzę wesprzesz go czy też za pozwoleniem Isentora zajmiesz te wyspy dla siebie.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 30 Marzec 2016, 21:03:09 »
-Mnie zależy tylko, by nie rządził tutaj demon, a ktoś odpowiedni. Reszta już się sama ułoży.
Tymi słowami kapłan naprawdę mu pomógł. Podzielił się konkretną wiedzą odnośnie administracji wyspy.
-Skoro Georg jest w Radzie Administracji, to on pomoże nam z przekonaniem reszty. Ty, jako kapłan masz kontakt ze zwykłym ludem. Bez poparcia mieszkańców wyspy nic nie zrobimy.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 30 Marzec 2016, 21:15:38 »
- Owszem, ale wpierw demon. Trzeba pokazać siłę, zająć jego swiątynię na pustyni na wyspie Dih.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 30 Marzec 2016, 21:30:51 »
-Wiesz, że wtedy się wkurwi i zacznie tłumić bunty? Proponuję zebrać odpowiednich ludzi i zająć świątynie, a potem ją umocnić. Ulrich skieruje swe siły by odbić budowlę, w tym czasie reszta ludu wyjdzie na ulice, a Rada zacznie wewnętrzny przewrót.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 30 Marzec 2016, 22:01:15 »
- Powiadomię kogo trzeba. Ilu macie ludzi?

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 30 Marzec 2016, 22:13:18 »
-Yyyy...
Themo spojrzał na Kazia, a potem na kapłana. Jeszcze odwrócił się i powłóczył wzrokiem po sali, która nadal była pusta. Chcąc, nie chcąc musiał w końcu odpowiedzieć.
-Nie liczy się ilość, a jakość. A posiłki zawsze mogę sprowadzić z Valfden. Jednak, jeśli zależy nam na czasie to obejdzie się bez nich.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 01 Kwiecień 2016, 14:27:05 »
- Czas jest względny...
- Dokładnie. Tak więc na czasie nam nie zależy, widzimy w nim niczym w lustrze. Powinniście już iść, wracajcie na Valfden i zajmijcie się szczurami w waszym zamku.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 01 Kwiecień 2016, 15:44:22 »
Themo po raz kolejny poczuł się zniesmaczony. Próbuje pomóc a zostaje odprawiony z kwitkiem.
-Szczury w naszym zamku mają się dobrze, w przeciwieństwie do mieszkańców tej wyspy. Jak nie zaczniecie podburzać ludzi, którzy powinni być niezadowoleni to gówno z tego będzie. Kaźmir, dawaj chodź.
Odwrócił się na pięcie i wyszedł ze świątyni.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 01 Kwiecień 2016, 17:25:22 »
Wyszli, wracając na statek.
- Wiem jak zdobyć wyspę, nie ufam kapłanowi. On ewidentnie wie wincyj niż mówi. Wymieniamy z Domenickiem listy, głównie przepisy na bimber. Ale ostatnio Zirgin pisał że wie gdzie jest 50 ton złota podpierdolone z skarbca Ekkerund. Wspominał o jakimś Ulrichu... Ekkerund może tu wysłać 5 tysięcy zbrojnych. I wyśle, bo Domenick powiadomił Aggromora.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 02 Kwiecień 2016, 18:22:09 »
-Ja tu już nikomu nie ufam. Albo ja coś źle robię, albo to im nie zależy na wyzwoleniu się spod władzy demona. Najazd Ekkerund nie będzie dobrym pomysłem. Jednak nie będę ich powstrzymywał. Widząc bierność tutejszych, pewno pochowają się w piwnicach.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 02 Kwiecień 2016, 21:04:17 »
- Nie wiemy jak tu jest naprawdę, ÂŁowcy na ulicach świadczą raczej o tym że ruch oporu nie istnieje. No ale, jesteśmy w stolicy. Potrzebny nam wywiad, Kruki? Czy skorzystamy z skamielin po Aragornie? Chodzi mi o Vernona. Dotarliśmy na statek Georga.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 03 Kwiecień 2016, 19:06:14 »
-Krukom jakoś nie ufam. Już wolę skorzystać z Vernona. Myślę, że mamy dość informacji. Teraz pozostaje ułożyć plan ataku i liczyć, że miejscowi nas nie zawiodą.
Themo wszedł po trapie na statek.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 03 Kwiecień 2016, 20:54:28 »
- No i pogadać z Melkiorem, czuje w kościach że miałby chrapkę na tron... a może ty co? Spytał wchodząc po trapie.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 04 Kwiecień 2016, 02:31:44 »
-Melkior odziedziczył dużo cech po ojcu. Ja mam już ziemie na Valfden, które trochę zaniedbuje. Dobra, znajdźmy Goerga.
Gdy już znalazł się na pokładzie, zaczął rozglądać się za kapitanem, czy czasami nie przechadza się gdzieś obok załogi, albo nie stoi przy sterze.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 04 Kwiecień 2016, 13:14:05 »
Stał sobie przy sterze.
- No i?
- Ci twoi rebelianci to jacyś idioci Georg. Serio? Stuknięty kapłan z "wizjami przyszłości"?
- Mówiłem wam, mieliście poczekać aż zorganizuje spotkanie z Radą Admiralicji. Niestety się nie odbędzie bo Ulrich wysłał na ulice więcej wojska. Ludzie się boją, przez 8 lat byli odcięci Mgłą. A wtedy działy się tu złe rzeczy. Zabiore was do domu, tam wam powiem więcej bo... no nie chce skończyć jak inni.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 04 Kwiecień 2016, 16:18:10 »
-Powiem ci szczerze, że Rada się może jedynie zesrać - wyraził nieco zirytowany swoje poglądy -Mam nadzieję, że ten kapłan zacznie podburzać lud podczas swoich kazań. Jeśli nikt nie zaszczepi w ludziach tego czegoś, to cała rada skończy jak inni, czyli pewno w więzieniach albo na szubienicach. Mając za sobą poparcie mieszkańców można zacząć myśleć.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 04 Kwiecień 2016, 17:29:11 »
- Podjąłem pewne kroki by reszta rady faktycznie się zesrała... Wracamy co nie?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 04 Kwiecień 2016, 17:29:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything