Strefa dyskusji > Kupie/Sprzedam
Gothic Universe Złota Kolekcja PL wersja pudełkowa.
Nocturn:
Gothic Universe w tej edycji zakupiłem dwa lata temu przez portal ogłoszeniowy za około czterdzieści złotych. Dodam, że płyty są w świetnym stanie, drukowany poradnik również.
Natomiast jeśli chodzi o proponowaną cenę, tyle nie jest warta nawet edycja kolekcjonerska Gothic 3. Tak wygórowaną cenę mogłaby osiągnąć jedynie premierowa edycja pierwszej części Gothic, która zawierała medalion oraz karty.
sezam:
Ktoś kto ma Gothica premierowego bez medalionu chciał 500 zł.
sezam:
Pamiętaj że to było dwa lata temu a rynek wciąż się zmienia :).
Nocturn:
To niewiele zmienia. Gracz, który chce tylko pograć, raczej wybierze wersję elektroniczną. Wersja pudełkowa zainteresuje najwyżej kolekcjonerów, którzy jednak preferują wersje premierowe. Dodam też, że często podobne wydania można kupić podczas wyprzedaży gier w sieci sklepów Biedronka, na których pojedyncza gra kosztuje niecałe dziesięć złotych.
Tak czy inaczej, możesz spróbować sprzedać to wydanie za tę cenę, jednak towar jest warty tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić, nie tyle, ile za niego zażądasz.
sezam:
Powiem zupełnie szczerze sam dałem ponad 200 zł i bardzo lubię serię Gothic więc zastanawiam się czy to w ogóle sprzedać. Ale jeżeli ktoś by zaproponował cenę która byłaby korzystna(np: 300 zł) to pomyślę nad sprzedażą, nie mam zamiaru stracić na tym, ponieważ jest to item kolekcjonerski zawiera unikalne pudełka, poradnik i plakat a więc w żadnym innym wydaniu tego nie dostaniemy. Są kolekcjonerzy którzy kolekcjonują zarówno wydania premierowe, jak i reedycje. Edycja jest rzadka, więc uważam że jej wartość trochę wzrosła(przynajmniej u mnie w sprzedaży wzrosła :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej