Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Potwór Morski
Dydu:
--- Cytat: zamorano2 ---Gram poraz drugi w gothica 2 i nie widzałem tego potwora ,a przepłynołem prawie wszędzie.
Pozwulcie ,ze spytam ,gdzie on jest dokładnie na której wyspie tej pierszej czy na środkowej prosze o odp
--- Koniec cytatu ---
Tak ci powiem ,iż znajdziesz go w wodzie. Jak jesteś w porcie wskocz do wody i troche popływaj. Jak bedziesz miał ''szczęście" to ty go znajdziez ,albo on cię pierwszy.
Dark:
Po pierwsze to filmik się nie wyświetli jeśli gracie na kodach(wystarczy sam MARVINMODE), podobno istnieje jeszcze filmik jak to nas porywają piraci, ale w folderze filmów gry go nie znalazłem.
Chudy:
Racja... Ja odkryłem go dość przypadkoo, ponieważ sprawdzałem 'wielkość' morzza w grze:)
Jest to fajne urozmaicenie, ale nie należy się zachwycać tym tak bardzo, przecież Gothic II nie jest zrobiony tylko po to by wciągał nas w głębiny jakiś potwór morski, nie?
A z kolei ta wyspa ze skarbami piratów jest według mnie bardzo miłą niespodzianką...
Pozdro. Chudy
Szarleǰ:
Ja natomiast, na rybkę natrafiłem próbując dostać się na dwór Irdorath (czy jak to się nazywa), we wcześniejszym okresie gry (2/3 rozdział). Dosyć fajne zabezpieczenie przed dostaniem się tam wcześniej, lub też, jak kto woli granica świata. Zdecydowanie lepsze jest to, niż niewidoczna ściana, w którą, choć byś walił łbem 2 tygodnie i tak nic się nie stanie.
PS:
--- Cytuj ---Ja jakoś nie mogę tarfić na żaden film związany z morskim potworem. Plywalem dosłownie wszędzie gdzie się tylko dało ale, niestety nie natrafiłem na ów monstrum. Słyszałem, że można odtworzyć filmy z katalogu gry więc tak zrobiłem, jednak nie mogę ich odtworzyć żadnym programem jaki posiadam. Jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć jaki program jest do tego dobry bylbym bardzo wdzięczny.
--- Koniec cytatu ---
Ja tam bym raczej polecił ci Media player classic. Odtwarza filmy z każdym rozszeżeniem, więc nim na pewno to odczytasz.
Pozdrawiam.
Arkhan:
Kiedy pierwszy raz to odkryłem to przyznam że zaskoczyło mnie to, ale trudno jest mi określić czy pozytywnie czy negatywnie, miałem do tego mieszane uczucia bo kiedy pierwszy raz grałem w G2 (2004...) to chciałem trochę popływać z nadzieją że odkryję jakiś nieznany ląd a tutaj ot takie zaskoczenie :D. Chociaż jest to innowacja dość pomysłowa więc reasumując, uważam że wprowadzenie potwora morskiego jako przeszkody nie do pokonania było całkiem ciekawe i pomysłowe lecz nie wywołało to ani pozytywnych ani negatywnych emocji.
Pzdr.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej