Autor Wątek: Z mroku przybyłeś i w mrok powrócisz  (Przeczytany 9761 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aggromor

• NPC
  • Reputacja: 21
Odp: Z mroku przybyłeś i w mrok powrócisz
« Odpowiedź #80 dnia: 29 Grudzień 2015, 11:02:28 »
- Imie... coś na A... chciał bym przystąpił do Cesarstwa bo wygrywają. Kazałem mu spierdalać.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 29 Grudzień 2015, 13:09:23 »
- No czyli wszystko jasne... masz szczęście że Rada Niedźwiedzia miała aep arse twoje zachcianki. Głównie dzięki Tyrrowi, którego o mało nie zabiłeś nie wybuchła wojna. No i nie wytłukłeś wampirzych tuneli Melkior mówił do Aggromora "per ty" z prostej przyczyny, krasnoludzki król nie zachowywał się jak król. - Masz przed sobą Valfdeńskiego Kanclerza i Podskarbiego, zachowamy dla siebie informacje o tym incydencie pod warunkiem że zaczniesz stosować środki ostrożności i że... Chciał dodać coś więcej, ale nie chciał przy Dragu wyciągać pewnych spraw natury politycznej, takich o których Rada i Król powinni niby wiedzieć ale... pewne informacje warto trzymać na odpowiedni moment.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 29 Grudzień 2015, 13:09:23 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 29 Grudzień 2015, 15:59:31 »
- Co do środków ostrożności, to może mógłbym coś zadziałać. Ale musiałbym z kimś porozmawiać... No cóż, na razie liczę na twój zdrowy rozsądek, królu. Sól i srebro będą twoimi sojusznikami. Podobnie jak Valfden, więc w razie czego nie wahaj się zwrócić do nas. A tak odnośnie soli, taki mi pomysł wpadł do głowy... Cała nasza trójka ma pewien wpływ na to co się dzieje na wyspie. Może by tak spróbować wypromować nowy i "modny" sposób powitania? Konkretnie wzajemne posypanie sobie dłoni solą. Rozumiecie co mak na myśli? - rzucił na koniec wypowiedzi luźną propozycją.

Offline Aggromor

• NPC
« Odpowiedź #83 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:09:51 »
- Macie rację, czas chyba przyjąć świat jakim jest. Antares... mam u ciebie olbrzymi dług. I u ciebie Melkiorze. Krasnolud podszedł do sejfu z którego wyciągnął dwa opale wielkości śliwki i wręczył elfowi i wampirowi. - To taki drobiazg za pomoc. Co do pomysłu powitania zaś. Dobry pomysł, ale jak go wdrożyć?

//Otrzymujecie

Nazwa: Opal
Wartość: 120grz

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:16:33 »
- Nie przesadzajmy, my robimy po prostu to co trzeba. Odparł wkładając do kieszeni cenny kamień. - Sam nie mam pojęcia jak by to wdrożyć inaczej niż dekretem jakimś.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:18:58 »
- Najlepiej uniknąć prawdziwego celu tegoż. Wywołałoby to panikę, może prześladowania i tak dalej. To musiałby być trend. Taka głupia moda, jakich wiele powstaje z biegiem czasu. Nie może więc być to coś narzucone przez rząd. Raczej coś, co wykwitnie w społeczeństwie. Z ziarna zasianego przez rząd. Plotki, może jakieś występy awangardowych artystów i tego typu pierdoły. Takie rzeczy sterują ludem - zaczął wyjaśniać. Oczywiście nie miał pojęcia jak coś takiego zrobić. Ale jakiś zamysł to zawsze był. Może nawet się przerodzi w coś realnego?
Przyjął od króla opal i zważył go w dłoni. Kamień musiał być wart sporo pieniędzy. Z tym, że tych wampir nie potrzebował, miał własne zarobki.
- Doceniam dar, Aggromorze, ale nie zrobiłem tego dla zapłaty. Po prostu tak trzeba było zrobić. Jeśli chcesz spłacić dług, to przyjmij ponownie Tyrra do Rady Niedźwiedzia. To mądry krasnolud, który nie będzie tylko potakiwał, lecz naprawdę pomagał.

Offline Aggromor

• NPC
« Odpowiedź #86 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:24:52 »
- Przyjmę przyjmę, wyrzuciłem go nieświadomie przecież. A teraz wybaczcie ale chcę zostać sam, muszę ogarnąć siebie i miasto.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:41:07 »
Dragosani wstał. Bo przecież wcześniej usiadł. Dziwnie byłoby, gdyby tak stał cały czas, jak widły w gnoju.
- Całkiem zrozumiałe - odparł na słowa Aggromora. - Polecam się na przyszłość i takie tam. - Odwrócił się i już miał wychodzić, kiedy zmarszczył brwi. Wpadł chyba na jakiś pomysł.
- Hm... jeszcze coś. Może umówimy się na cykliczną wymianę notek dyplomatycznych? Z kilkoma słowami-kluczami. Powiedźmy "srebro", "wierzchowiec" i... hm... "opal". W dowolnej kolejności. W razie braku notki, lub braku tychże słów, wiadomo będzie, że coś się stało.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:56:00 »
- Przecież demon może odczytać myśli, i nadal używać tych słów. Wie to bo wbrew temu co powiedziałem Salazarowi to ja czytałem grimmuar ojca nim się go pozbyłem. Grimmuaru, nie ojca. Sprostował.

Offline Aggromor

• NPC
« Odpowiedź #89 dnia: 29 Grudzień 2015, 17:58:15 »
- No właśnie? Może nie? Inaczej jak by sterował mną gdy miałem zaćmienia?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 29 Grudzień 2015, 18:03:25 »
- Czasami wygląda to tak, jakby nie odczytywał myśli - odparł Drago. - No, ale masz rację, Melkiorze, mój błąd. Więc pozostaje po prostu śledzić wzajemnie wydarzenia w naszych miastach. Tak, na wszelki wypadek. - Innej opcji chyba nie było, niż takie dobrowolne szpiegostwo.
- Nie będziemy już chyba dłużej przeszkadzać ci, królu. Odpoczywaj. Ktoś musi ogarnąć Ekkerund.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 29 Grudzień 2015, 18:10:22 »
Aggromor pożegnał ich skinieniem głowy. Radni opuścili komnatę, mogli teraz spokojnie poruszać się po pałacu.
- Musisz coś wiedzieć, za kilka dni płynę z misją dyplomatyczną do Torgonu. Po za tobą wie jeszcze Król, oficjalnie wypływam na zwykły patrol.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 29 Grudzień 2015, 18:17:19 »
- To może być interesujące - stwierdził Drago, idąc obok Melkiora. - Bym się nawet wybrał z wami, jeśli tylko Lucjusz nie zasypie mnie bzdurnymi papierami do podpisywania. Wiesz jako on jest. - Westchnął ciężko. Praca w Radzie nie była łatwa. Trzeba było w niej pracować!

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 29 Grudzień 2015, 18:38:17 »
- Wiem, dlatego spędzam czas z dala od stolicy. Półtora roku nie byłem w domu, wysyłałem tylko listy. Odparł, wyszli z pałacu i udali się w stronę stajni.
- Ah... znowu będziesz musiał się przemienić. A co do misji, istnieje spora szansa że nas zatopią zanim pomyślą o spytaniu czy przybywamy w pokoju...

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 29 Grudzień 2015, 18:43:01 »
- Niczego innego nie oczekiwałem... - odpowiedział Drago. - Koniecznie muszę? Teraz już chyba nie trzeba ukrywać mojej obecności tutaj. Chyba, że o czymś nie wiem.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 29 Grudzień 2015, 19:13:23 »
- A jak chcesz wrócić? Na jednym koniu z tobą nie pojadę. Nie ma mowy.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 29 Grudzień 2015, 20:29:55 »
- A, o to ci chodzi - uświadomił sobie Drago. - Jedź, jeśli chcesz, ja jeszcze przejdę się do tutejszego jubilera. Mam pewną sprawę. Nie, nie chodzi o sprzedanie opalu. - Krzywy uśmiech zdradzał, że wampir coś knuje. Coś bardzo niecnego.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 29 Grudzień 2015, 21:15:12 »
- Nie chcesz chyba... no nic. Ja wracam powiadomić Tyrra i jadę do stolicy się ogarnąć. Bywaj, mam nadzieję że przeżyję rejs.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 29 Grudzień 2015, 21:22:33 »
Drago uśmiechał się tajemniczo.
- Liczę na to, że plotki o tym mnie wyprzedzą - odparł. Nie zaprzeczył, nie potwierdził. Ale przecież Drago by TEGO nie zrobił. Drugi raz nie popełniłby tego błędu. Prawda? Pożegnał Melkiora i udał się w swoją stronę.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 29 Grudzień 2015, 21:35:23 »
Biedak... Pomyślał elf nie mający TAKICH problemów. Tak jakby. Melkior dosiadł wierzchowca i ruszył zdać raport.

Zadanie zakończone powodzeniem

Udało się wyegzorcyzmować Aggromora i uniknąć wydania całej sprawy.

Nagrody:

Dragosani:

Melkior:

Talenty

Aktywność: 1 brązowy talent

Opis: 1 brązowy talent

Walka: brak

Forum Tawerny Gothic