Tereny Valfden > Dział Wypraw
Sile odpowiada siła, wojna rodzi wojnę, a śmierć przynosi tylko śmierć
Kenshin:
To, co ork usłyszał sprawiło, że siedział w osłupieniu na początku nie mógł uwierzyć, że zacznie się pogrom magów! Kenshin zastanawiał się czy dobiorą się do niego, gdyż sam posiada trochę wiedzy nabytej w mroczny pakcie, lecz ten został zniszczony druid również bał się o konkordat wszak członkowie zgromadzenia są wstanie posługiwać się magią i korzystać z jej dobrodziejstw. Ciekawe, co na to inni druidzi i oczywiście sam Lithan! On ponoć wiele złego zrobił, oby "pogromy" nie kazali wydania jego, gdyż to doprowadzi do jeszcze większego konfliktu!
Kenshin w tej sytuacji mógł powiedzieć, tylko jedno.
- Czasy się zmieniają i to na gorsze. Niedługo stanie brat przeciwko bratu, jednakże ten mechanizm będzie ciężko powstrzymać.
// Dodaj mnie do listy uczestników.
Dwalin aep Durin:
Krasnolud zgadzał się w tej kwestią z Orkiem. - Dokładnie, tak jak mówiłem zamiast lepiej, jest gorzej. Ale tego na razie nie zdołamy zmienić.
Melkior Tacticus:
- "Nadchodzi czas Miecza i Topora"...
- Pierdolenie... Przerwał im Yarpen jadący na niedźwiedziu brunatnym o imieniu Kubuś. - Magowie to cioty nie umiejące sie zebrać w porządną grupę walczącą o swoje ynteresy. Zależy im aby by chronić swoje dupska... a cierpi na tym kraj i postęp. Znacie hrabiego Devristusa?
Gorn Valfranden:
- Znam Rzekł Bardzo dobrze umięśniony, czarnowłosy wojownik z blizną na lewym policzku. Podszedł do wozu. - No proszę, Melkior i Yarpen, witajcie. O jest i mój kuzyn. Idziecie napie*dalać wampiry? idę z wami, nudno w stolicy. Jestem Gorn Rzekł i skinął głową tym których nie znał.
// Dopisz mnie.
Kenshin:
- Witaj. Jestem Kenshin.
Odpowiedział nieznajomemu a następnie zadał pytanie brodaczowi.
- Tak. Kojarzę go, ale co on ma z tym wspólnego?
Zapytał choć tak naprawdę wiedział, że hrabia para się magią od kiedy Kenshin został przyjęty do starego mrocznego paktu, ale oczywiście nie należało odkrywać całej prawdy. Prawda? Dlatego druid po uspokojeniu myśli czekał aż Yarpen jadący na niedźwiedziu dokończy swoją sentencje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej