Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Filantrop zza grobu

<< < (40/62) > >>

Isentor:
Wyruszyli do smoczej iglicy maszerując przez mroczne tunele archiwów oświetlane jedynie przez nikłe światła pochodni rozpalonych wiele dni temu. Krypta ozdobiona była czaszkami draconów, aż po sam szczyt iglicy, który wieńczyła czaszka smoka. Już sam widok tego budynku wywoływał w człowieku niepokój zapraszając ciarki do przechadzki po plecach. Mistrz przekroczył próg jako pierwszy, pierwsze co poczuł to okrutny zapach zgnilizny unoszący się w powietrzu. Ktoś zapewne rozkopał groby - pomyślał. Trzymajmy się w grupie trójkąta, ubezpieczajcie osobę po swojej lewej, ja pójdę pierwszy.

Rodred:
Ruszyłem po lewej ręce Mistrza, trochę za nim, ubezpieczając go. Również dotarł do mnie nieprzyjemny zapach. Starając się go uniknąć zacząłem oddychać przez usta. Tarcza w lewej dłoni znacznie zwiekszala obronności naszej formacji. Buławę trzymam blisko przy sobie zaraz za tarczą. Skupiam się na obserwacji naszej lewej fanki na wypadek ataku.

Devristus Morii:
Devristus dopełnił formę trójkąta, tak że po swojej lewej miał Rodreda i Mistrza. Wtedy cofnął się o krok do tyły, bo być pośrodku ich. Wtedy widział co się działo przed nim, ale atak mógł być skierowany od strony jego pleców. Na tę ewentualność człowiek pokrył się mortokinetyczną barierą.

Isentor:
Mistrz zatrzymał się, odwrócił i spojrzał na to co odstawia Devristus, pośrodku krypty wypełnionej potencjalnym zagrożeniem. Jeżeli ja prowadzę w formacji trójkąta zaś Rodred zajął już pozycję po mojej lewej pozostaje ci zająć pozycje po mojej prawej tuż obok Rodreda. Nie po naszej lewej stając w formacji liniowej, ani nie pośrodku nas. Czy ty znów jesteś pijany Devristusie?!
Korytarze krypty skryte były w mroku, pomieszczenie, w którym znaleźli się magowie było podtrzymywane przez szeregi filarów, które przesłaniały widoczność. Echo powstałe w wyniku podniesienia głosu przez mistrza rozeszło się po sali zdradzając jej dużą powierzchnię.

Rodred:
- Mistrzu może rozświetl jaskinie jakimiś czarami?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej