Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Miasto
_Snopek_:
Zapoczątkowałem temat w którym proszę was o wypowiedzenie się w sprawie miast znajdujących się w Myrtanie. Które spodobało się wam najbardziej i dlaczego oraz jaka jest wasza ogólna ocena wszystkich miast w stosunku do Khorinis.
Mi najbardzie przypadło do gustu Faring, moim zdaniem posiada ono świetną lokalizację.Gdy wszedłem do niego po raz pierwszy od strony Nordmaru, od położonego wysoko fortu spostrzegłem, że miasto ciągnie się w dół aż do wielkiego mostu. Gdy patrzyłem na zamek, leżące poniżej chaty oraz most z góry całość wywarła na mnie niemałe wrażenie. Sędziłem sporo czasu wykonując tutaj wszystkie zadania i zajrzałem w najmniejszy zakamarek badając każdą skrzynie dlatego bez wachania oddaje swój głos właśnie na tę lokację.
Co do porównania tutejszych miast z Khorinis, po samych miastach spodziewałem się więcej gdyż zdaje mi się że Khorinis przewyższa je wielkościa jednak nie jest tak żle. Bez wątpienia lepiej wyglądają w G3 zamki przykładowo ten z Faring lub Trelis.
Zapraszam do postowania.
KrokusM:
Co do miast... Ja osobiście uważam, że jedyne miasta w gothicu3 to tak naprawdę Mora Sul, czy nomen-omen Vengard. Twórcy zaniedbali wielkość osiedli jeśli porównać je do Khorinis. No bo jak można do cholery nazwać miastem zadupie składające się z 10 domów?! Które jednak z tych "miast" podoba mi się najbardziej nie potrafię odpowiedzieć. Dotychczas myślałem o Faring, ale gdy przeszedłem się po zrujnowanej stolicy i pomyślałem jak mogłaby wyglądać gdyby orkowie jej nie rozpierdzielili.. Vengard jest przede wszystkim bardzo duży. Swoimi ciasnymi uliczkami przypomina prawdziwe średniowieczne miasto, a lokalizacja może budzić wspomnienia z Khorinis. Dochodzi do tego też zamek Rhobara górujący ponad wszystkim. Je sli chodzi więc o mnie bez wachania wskarzę stolicę Myrtany na swoją ulubioną miejscówkę. Szkoda tylko, że całkowicie rozwaloną
P!onek:
Trudno mi wskazać ulubione miasto (lub osadę) w G3... Szczerze mówiąc, żadna nie przypadła mi do gustu. Trochę polubiłem Faring ze względu na lokalizację... Nic jednak nie równa się z Korinis :)
Tak żeby nie zakładać nowego tematu... Według mnie najgorzej zrobionym miejscem w G3 jest klasztor magów ognia... Coś niesamowitego jak można spieprzyć robotę! Chociaż muszę przyznać, że biblioteka jest oszałamiająca - do złudzenia przypomina tą, z "Imię róży" :)
Aurora:
Hehe... Miasto które mi się najbardziej podoba... Ciężka sprawa.
Szczerze mówiąc żadne miasteczko w Gothicu 3 nie urzekło mnie jakoś nadzwyczajnie.
Zwykłe wioski z kilkoma domami na krzyż ,albo wszystko pieczałowicie rozwalone.
Najbardziej podobało mi się Ishtar ,sama nie wiem czemu.
Na drugim miejscu jest Faring ,bo ma dobrą lokalizację.
A Vengrad byłby ciekawy gdyby nie totalne zniszczenie go przez zielonoskórych.
Simon:
Mi osobiście do gustu najbardziej przypadło Silden. Jest to może bardziej wioska niż miasto, ale jest to jedyne miajsce w którym grając trzeci raz potrafię się zgubić. Okoliczne tereny, z myśliwskimi chatkami i łąkami pełnymi zwierzyny łownej dodatkowo wzmacniają klimat tego miejsca.
Oczywiście, żadne miasto z G3 nie może równać się z Khorinis.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej