Autor Wątek: "Róbmy driadom dzieci!" czyli Mourtun wraca do Shani.  (Przeczytany 19022 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: "Róbmy driadom dzieci!" czyli Mourtun wraca do Shani.
« Odpowiedź #140 dnia: 09 Sierpień 2015, 18:26:21 »
Niziołek spojrzał na kobietę i nie zważając na nic podszedł do niej. Usiadł sobie na stołeczku obok niej i zagaił. - To znów ja. - uśmiechnął się. - Mieszko przysłał mnie do ciebie byś wypłaciła mi należność za pomoc przy chlewie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 09 Sierpień 2015, 19:20:34 »
-  Hm?  Podniosła na ciebie zamyślone spojrzenie.
-  A no tak.  Położyła się na ladzie sięgając za nią. Po chwili wróciła z 5 grzywnami i wręczyła ci je.
-  Proszę bardzo.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 09 Sierpień 2015, 19:20:34 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 09 Sierpień 2015, 20:13:54 »
Niziołek zabrał pieniądze z lady i schował do mieszka. Zaparł się łokciami o blat szynkwasu. Pomyślał chwile i po jakiejś minucie przerwał ciszę. - No tak więc z dwa dni będzie trzeba czekać aż coś nas stąd zgarnie. Powiedz mi, daleko to jest stąd? No wiesz to miasto pod północnym lasem. Da się tam w jeden dzień dojść? Mogę ci w czymś pomóc? Muszę jakoś zabić tą nude. - uśmiechnął się.

//Zabieram 5 grzywien

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 09 Sierpień 2015, 20:18:22 »
-  Jeden dzień wozem. Na piechotę to będzie jakoś dzień i noc. Zależy ile postojów i jakie tępo.  Powiedziała i napiła się piwa.
-  Nie, nie potrzebuję pomocy. A ty?

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 09 Sierpień 2015, 21:14:13 »
Podrapał się po głowie. - Poniekąd tak, potrzebuje. Trzeba mi coś dzięki czemu dotre do tego miasta w jednym kawałku. Raczej samotna wędrówka nocą po opuszczonym trakcie nie będzie zbyt rozsądna. Nie sądzisz? Do tego, nie widziałaś gdzieś woźnicy? Bo siedział przed karczmą i nagle wsiąkł.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 11 Sierpień 2015, 19:45:10 »
-  Woźnicy nie widziałam. Co do traktu to nie jest on zbyt uczęszczany więc bandytów raczej nie będzie. Co do różnej maści potworów to nie wiem. Z nimi nigdy nic nie wiadomo. Raz są raz ich nie ma. Ale przecież sam mówiłeś, że lubisz się bić więc co za problem?  Zapytała z ironicznym uśmieszkiem.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 11 Sierpień 2015, 19:53:37 »
- Wiesz... Z dwojga złego lepsi są bandyci. Z potworami to nigdy nie wiadomo. Raz miałem taką jedną nieprzyjemną sytuacje. Stado wilków wzięło mnie z zaskoczenia i straciłem wtedy nogę. - rzekł robiąc smutną minę ponieważ wspomnienia wróciły. - Bynajmniej, pewnie z rana wyrusze jak się nic nie zmieni.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 12 Sierpień 2015, 00:15:00 »
-  Jak to straciłeś nogę?  Popatrzyła zdziwiona na twoje nogi.
-  Przecież masz obie. A co do bandytów to nie lekceważyłabym ich. Tych dwóch co tu byli zabili by nas gdyby tylko chcieli.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 12 Sierpień 2015, 00:24:41 »
Niziołek podciągnął nogawke u spodni by pokazać kobiecie swoją bio-nogę. - To dar od lasu i przestroga dla tych co go niszczą. ÂŻyjmy w zgodzie z naturą i jej dziećmi, matka natura potrafi się odwdzięczyć. Normalnie to byłbym kaleką. - spoważniał na chwile. - Co do bandytów to wiesz... Zależy na jak inteligentne osobniki natrafisz.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 12 Sierpień 2015, 00:31:48 »
-  ÂŁadna. Uśmiechnęła się oglądając nogę.
-  Albo jak dobrze uzbrojonych.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 12 Sierpień 2015, 00:43:34 »
- Normalnie sprawia się jak zwykła noga tylko że nie mam w niej czucia, w tej roślinnej części. Pozwolisz że to zakryje. - opuścił nogawke. Uważał że zbyt dużo osób nie musi o tym wiedzieć. - Ta noga to taka moja osobista tajemnica, niech ona zostanie między nami. - uśmiechnął się do kobiety. - Bandyci... Fakt, można natrafić na mocnych zakapiorów lecz zwykle są to chuderlaki z mosiężnym mieczem i sztyletem przy pasie... - podrapał się po głowie.- Ci dwaj tutaj byli swoistym ewenementem. - rzekł spokojnie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 12 Sierpień 2015, 00:55:33 »
-  O ile to byli zwykli bandyci.  Pokiwała głową niepewna.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 12 Sierpień 2015, 01:10:46 »
- Bandyci czy nie. Porywacze napewno. Zastanawia mnie dlaczego oni porwali tego dziadka. Pamiętasz jak mówiłaś nie dawno o gladiatorach? Zapewne tam zawlekli maurena ale na cholere im dziadek...? A no tak. Jako tłumacz. Ciekawe co z nimi. - spojrzał na blat w którym przy pomocy paznokcia żłobił małą, podłóżną kreske. Skup się, nie pójdziesz ich szukać. To nie twoja sprawa. Ty idziesz do Shani... Swoją drogą, ciekawe jak cie przyjmie i czy o tobie nie zapomniała. - dodał w myślach. W duchu miał nadzieje że trochę towarzystwa wreszcie wróci do karczmy. Chodźby ta druga kelnerka z niziołkiem którzy najprawdopodobniej udali się na schadzkę i coś długo ich nie ma.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 13 Sierpień 2015, 00:26:18 »
Przed karczmą usłyszałeś rozmowę.
-  Nie wiesz? W końcu to ty ich im sprzedałeś.  Przewruciła oczami i popatrzyła na ciebie z niesmakiem.
-  Chyba, że nawet ich o to nie spytałeś.  Rzuciła ci niemiłe spojrzenie.
-  Po co się w ogóle o nich troszczysz? Zrobiłeś co zrobiłeś, a teraz się zastanawiasz co z nimi?

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 13 Sierpień 2015, 10:10:53 »
- Taa... "Sprzedałem" - tutaj zrobił powietrzny cudzysłów. - Powiem to juz któryś raz. Nie miałem z tego hajsu i nie chcieli mi powiedzieć na co im on. Zresztą, niektóre błędy da się naprawić. Przepraszam na chwile. - zerwał sie ze stołka. - Wiesz, przed karczmą któś rozmawia a ja musze sobie pilnować bo jakby coś przyjechało to żeby nie pojechali beze mnie. - dodał szybko. Uchylił drzwi od karczmy i przez szpare w tychże drzwiach nasłuchiwał rozmowy jednocześnie patrząc kto z kim mówi.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 13 Sierpień 2015, 10:53:12 »
Przez szparę zobaczyłeś, że Woźnica z Mieszkiem wracają do karczmy rozmawiając.
-  Oczywiście, że ich nie sprzedałeś tylko przyjąłeś mieszek wypchany kamieniami nie? Myślisz, że nikt cię nie obserwował?  ÂŻachnęła się.
-  Nawet przyjmując twoją wersję. Nic ci nie powiedzieli, nie zapłacili, a mimo to ich wydałeś. ÂŚwietny z ciebie kompan naprawdę.  Popatrzyła na ciebie wrogo.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 13 Sierpień 2015, 11:23:28 »
Wrócił do rudej i usiadł na stołku. Przyłożył dłoń do czoła. - Obserwowaliście mnie? To powinniście widzieć że nie dali mi kasy. Położyli na stole mieszek który nie trafił później w moje ręce. Oszukały mnie te świnie, wykorzystali moje chwilowe zamroczenie spowodowane zmęczeniem i zamyśleniem. Ale szczerze... Ten mauren chciał zamordować moją najlepszą i jedyną przyjaciółke. - posmutniał.

//To ci bandyci dali mi ta kase czy nie? Bo wszystkie NPC mówią że tak a ja nigdzie nie widze żeby mi przekazali.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 13 Sierpień 2015, 18:20:56 »
// Powiedziałeś im więc w domyśle dostałeś te pieniądze. Możliwe, że zapomniałem ci o tym wspomnieć.

-  Taa jasne.  Przewróciła oczami nie wierząc w żadne z twoich słów. Dopiła piwo.
-  Mnie czeka praca.  Powiedziała wstając i ruszając na zaplecze.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 13 Sierpień 2015, 20:04:33 »
//No kurde, bo ja tu z siebie idiote zrobiłem... ;[

Niziołek zrobił tak: :/ po czym spojrzał na kobiete wzrokiem pełnym szczerości i złapał ją za nadgarstek. - Saro! Spójrz na mnie. Powiem ci teraz szczerze jak na modlitwie do bogów. Sprzedałem ich bo życie mojej przyjaciółki i innych istot było zagrożone. Czasem trzeba wybrać mniejsze zło lub nie wybierać wcale. Niestety ja nie potrafie tak stać z założonymi rękoma więc zrobiłem co zrobiłem. Nawet jeśli to nie było mądre, macie oczywiście pełne prawo mnie nienawidzić za to. - Mourti posmutniał lecz mu ulżyło.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 13 Sierpień 2015, 20:50:33 »
// Myślałem, że celowo kłamiesz.

Wyrwała ci się.
-  Czyli wydałeś kalekę maurena i staruszka na niemal pewną śmierć bo zagrażali życiu innych istot?! Zwariowałeś?! Jak mógł jeden mauren zagrozić masie istot?! A jak chciał zabić twoją przyjaciółkę to mogłeś to zgłosić do straży a nie sprzedawać ich idioto!  Obróciła się i zniknęła za drzwiczkami zaplecza.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 13 Sierpień 2015, 20:50:33 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18