Strefa dyskusji > Saga Elex

Co sądzisz o Elex? [przed premierą]

<< < (3/3)

Κεαηυ:
Zacznijmy od fabuły. Jest elex. Są grupy, które wykorzystują go na różne sposoby. Jest połączenie przyszłości z przeszłością.
No to dalej. Walka. Z tego co do tej pory wiadomo tradycyjnie ją zwalili, trochę sytuację ratuje plecak odrzutowy :p.
Niemniej mam zamiar ją kupić z uwagi na sentyment.

Semaj:
Pamiętam, że trochę im zajęło robienie Gothic 3. Narzekali wtedy w którymś z wywiadów, że i tak zrobili 50% gry. ÂŚwiat Elex ma być jeszcze większy obszarowo, a czasu od ich ostatniej gry (Risen 3) nie minęło zbyt wiele. Aż tak nagle usprawnili pracę, że się chcą wyrobić? A może gra będzie... wybrakowana? To trzeba zostawić domysłom, ale to jest mój główny zarzut przedpremierowy i chyba jedyna rzecz, która budzi obawy.

TheMo:

--- Cytat: Semaj w 28 Lipiec 2016, 11:22:57 ---Pamiętam, że trochę im zajęło robienie Gothic 3. Narzekali wtedy w którymś z wywiadów, że i tak zrobili 50% gry. ÂŚwiat Elex ma być jeszcze większy obszarowo, a czasu od ich ostatniej gry (Risen 3) nie minęło zbyt wiele. Aż tak nagle usprawnili pracę, że się chcą wyrobić? A może gra będzie... wybrakowana? To trzeba zostawić domysłom, ale to jest mój główny zarzut przedpremierowy i chyba jedyna rzecz, która budzi obawy.

--- Koniec cytatu ---

W przypadku Gothic 3 jednocześnie robili nowy silnik i samą grę, dlatego im to tak wyszło. Do tego jeszcze naciski ze strony wydawcy. Obecnie nie mają takich problemów, dlatego mam nadzieję, że uda im się ta gra i osiągnie większy sukces niż Risen.

Kozłow:
Szczerze powiedziawszy, patrząc na ten pierwszy gameplay - to wygląda to całkiem ciekawie, ale samo uniwersum jako mix klimatów fantasy z postapo - jest nieco awkward. Zwykle nie lubię tego typu zestawień, bo wygląda to dla mnie po prostu nienaturalnie i jakoś nie mogę się przyzwyczaić. Miejscami pachnie to jakimś Parkiem Jurajskim xD, a miejscami wygląda jak zrzynka z Fallouta. W każdy razie zastanawiam się czy panowie z PB, specjalizujący się póki co w grach stricto w klimacie fantasy - dadzą sobie radę z czymś nowym. Miejmy nadzieję, że nie będzie to przekombinowane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej