Autor Wątek: Potrzebny kowal  (Przeczytany 29838 razy)

Description:

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Potrzebny kowal
« Odpowiedź #400 dnia: 19 Lipiec 2015, 21:49:41 »
- Stachu, to leć jeszcze po kogoś ze straży. Ja tu musze bunt stłumić. - powiedział szturchając go łokciem. Popatrzył sie na Silen po czym dobył swój topór. Czarna ruda aż zabłyszczała od blasku świec panującego w karczmie.
- Zbieram ludzi do pomocy Carlowi. Pokaż jak wywijasz tą szableką. - powiedział wymachując i kręcąc ósemki.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 19 Lipiec 2015, 21:55:44 »
//:Zrobmy tak. 1cios, 1def na post. Ok?

Miejsce w ktorym przebywaliscie, bylo wolne od stolow co stanowilo swoista arene o srednicy 2m. Kobieta usmiechnela sie slodko po czym zadala cios od dolu do gory przez twoj brzuch, odskoczyla w tyl.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 19 Lipiec 2015, 21:55:44 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #402 dnia: 19 Lipiec 2015, 21:59:02 »
Odskoczył w tył po czym sparował cios toporem. Uśmiechnął sie i zaczął obchodzić kobiete dookoła. Wreszcie zatrzymał sie i wykonał cios skierowany w stronę boku jaszczurzycy.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:02:13 »
Kobieta zablokowala cios szabla po czym wolna reka zaczela rozpinac koszule, po chwili biust miala na wierzchu. Zwrocilo to twoja uwage, Stachu jak i cala reszta mezczyzn z wyjatkiem Eda gapila sie na nia ze zbereznymi minami pogwizdujac na widok biustu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:06:16 »
Aż rozdziawił jape. To mi sie podoba. - przeszło mu przez myśl po czym wypuścił z dłoni broń. Wtedy sprawnie owinął noge Silen ogonem, pociągnął ją wybijając z równowagi. Szybkim ruchem złapał ją i powiedział do niej z uśmiechem na twarzy.
- Mam cie.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:08:54 »
Niestety Silen byla szybsza i gdy rozdziawiles jape dostales ogonem przez glowe co spowodowalo ze sie zachwiales i spadles na tylek. Kobieta sie zasmiala i zaczela zapinac bluzke. - Kto podczas walki upuszcza bron? - zapytala zdziwiona.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:11:49 »
Siedząc na ziemi otrząsnął sie po czym strzelił sobie w pysk na rozbudzenie. W trakcie gdy ona zapinała koszule podniósł sie lekko i rzucił sie na nią powalając na ziemie.
- Teraz cie mam. - powiedział śmiejąc sie.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:19:57 »
Rzucajac sie na kobiete nawet nie zauwazyles kiedy twoje lapki powedrowaly na jej kraglosci, kobieta cicho jeknela i upadla na plecy, przygniatles ja cialem do ziemi. Lezales tak trzymajac lapki wiadomo gdzie. Kobieta cie pocalowala po czym zrzucila z siebie, zerwala sie na nogi, zlapala cie za glowe i przylozyla szable do gardla. - Nigdy nie ignoruj wroga. - zasmiala sie uroczo po czym odrzucila bron na ziemie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:23:05 »
Ręke uniósł do góry na znak poddania się.
- Wygrałaś. - powiedział do kobiety. Kiedy ta odrzuciła broń wstał z ziemi i schował za pas topór. Poprawił ubranie po czym zwrócił sie do Stacha.
- Dobra, chodźmy do Carla. Trzeba coś nakuć na jutro. - powiedział.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 19 Lipiec 2015, 22:26:50 »
Stach uniosl swoj stalowy tylek z krzesla i ruszyl do drzwi. Przeszedl przezeń i udal sie do celu. Silen zatknela sobie twoja bron za pas i zlapala cie za koszule w okolicy klatki piersiowej. - Moge sobie narazie pozyczyc twoja bron? - zapytala niesmiale. - Czy ja tez moge isc z wami? - zapytala.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 20 Lipiec 2015, 08:35:00 »
Jaszczur spojrzał na Silen.
- No, szable moge ci pożyczyć. - powiedział po czym zaczął jej poprawiać szable, źle ją założyła. - Jeśli chcesz to możesz iść, Carl potrzebował jeszcze jednej osoby do pomocy.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 20 Lipiec 2015, 09:07:14 »
- To super. - usmiechnela sie, wziela cie za reke i pchnela cie w strone wyjscia.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 20 Lipiec 2015, 10:11:37 »
Jaszczur oczywiście poszedł. Wyleźli na ulice i skierowali sie w stronę domu Carla. Kilkanaście metrów przed nimi szedł Stachu. Dzień sie powoli kończył a praca jeszcze sie nie skończyła. Zobowiązał sie że pomoże Carlowi wygrać te zawodowy. Szczerze interesowała go ta stal którą widział w jego kuźni. Wyglądem nie przypominał mu tej którą znał ze swojej kuźni.Po chwili wraz z Silen dotarli pod dom Carla. Otworzył furtke i wszedł na jego posesje kierując sie w stronę kuźni. Po chwili był już w kuźni.
- Znalazłem dwóch pomocników.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 20 Lipiec 2015, 10:22:40 »
Carl wciaz uderzal w metal na kowadle, nawet na was nie spojrzal tylko rzekl. - Dobrze, polozcie to gdziekolwiek. Zjem pozniej. Teraz nie jestem glodny. - i tlukl dalej. Kilka minut pozniej metal wyladowal w wodzie. Mezczyzna gdy was ujrzal troche sie speszyl. - To wy! Przepraszam, myslalem ze to ktoras z moich sasiadek znow przynosi mi kolacje. Witam pania. - przyklakl na jedno kolano i ucalowal Silen w dlon. Kobieta zawstydzila sie, mezczyzna puscil jej reke i zlustrowal cie pytajacym wzrokiem. - Jest Stachu, jestes ty. Miales wziac do pomocy jeszcze jedna osobe.
- A ja? - wtracila.
- Wybacz ale... - nie zdazyl dokonczyc bo wtracil sie Stachu.
- Ona jest swietna, szybka, zwinna, piekna, moze z kowadlem tez sie wykaze bo szabelka wywija przednio.
Silen zasmiala sie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 20 Lipiec 2015, 10:28:00 »
- Stachu ma racje, przyda sie. - powiedział puszczając dłoń kobiety i wszedł głębiej w kuźnie Carla. Wydarł jakieś sukno, obwiązał sie nim w pasie i wyszedł do zgromadzonych.
- Nie ma co tak stać. Carl, co mamy kuć i z czego mamy kuć?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 20 Lipiec 2015, 10:43:31 »
- Nawet nie znasz zasad i juz chcesz kuc, co za waleczna dusza. Sluchaj, to jest tak, zawsze zawody te odbywaly sie na zasadzie, kto stworzy ciekawsza, wytrzymalsza, bardziej zabojcza bron, ktora przyniesie miastu zysk. Wszystkie bronie wykute podczas zawodów trafiają później na targ, profit ze sprzedaży zasila kase miejska. Kilka lat temu pewien przyjezdny osobnik postanowil kuć na ilość, natłukł od cholery prostych mosiężnych mieczy i wygrał. - mezczyzna zrobil tak <facepalm>
- Ta, pamiętam to. To zdziwienie ludu. - zaśmiał się.
- Do teraz ten konkurs tak wygląda... My dziś wrócimy do tej starej zasady. Kujemy ze specjalnej stali. Nordmardzka stal, z przemytu prosto z Myrthany czy ogółem tamtej okolicy. Jest to stal w stopie z magiczną rudą, daje nam to wytrzymały i łatwy w obróbce produkt który zadaje dotkliwe rany. - odchrząknął. - Oficjalnie nie mogę mieć pomocników więc zejdziecie do piwnicy, do mojej starej kuźni, wejście jest pod dywanem na środku pokoju, spokojnie wentylacja jest jak najbardziej działająca. - oparł się rękoma o stół pod ścianą. - Podejdźcie tutaj. - rzekł patrząc się w szkic. Wszyscy grzecznie podeszliście. - Kujemy dziś to.

- Ja chce taki, jak tylko trafią na targ ide sobie kupić.
- Piękne.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 20 Lipiec 2015, 10:51:03 »
Jaszczur oparł się ręką o stół, spojrzał na kartkę po czym powiedział.
- Dam radę to wykuć tylko potrzeba do tego sporo stali, te wzorki też się wykuje. - powiedział po czym wziął kartkę do ręki i powiedział do swoich towarzyszy (jak za komuny :D).
- Dobra, chodźmy do starej kuźni. - powiedział i zwrócił się do Carla. - Myśle że przez noc uda się nam to wykuć.
Po tych słowach poszedł w kierunku domu Carla gdzie mieściła się stara kuźnia.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 20 Lipiec 2015, 10:58:09 »
- Stali to jest od cholery. - wskazal kilka wielkich skrzyn za soba.
- Wykujcie tyle sztuk ile dacie rade, najpierw jakosc pozniej ilosc. Bynajmniej wiecie, jedna bronia nie zawojujemy wiele. No, do roboty. - machnal na was reka.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 20 Lipiec 2015, 11:25:13 »
Wrócił sie do Stacha.
- Bierzemy po jednej skrzyni. Jak braknie to doniesiemy. - powiedział po czym wziął jedną ze skrzyń i rzucił ją na bark. Był dobrze umięśniony. Tak oto wszedł do domu zmierzając w stronę piwnicy gdzie mieści sie kuźnia.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #419 dnia: 20 Lipiec 2015, 11:36:43 »
Stasiu pomogl ci zarzucic pakunek na ramie, wziął drugą skrzynie w obie rece i weszliscie do domku. Silen byla przed wami, zatrzymala was by odwinac dywan i otworzyla drzwiczki. Jako pierwsza zeszla po schodkach na dol. W srodku bylo ciemno.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 20 Lipiec 2015, 11:36:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18