Autor Wątek: Stella Artois  (Przeczytany 22186 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Stella Artois
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Czerwiec 2015, 13:33:45 »
- Siostra z Raschet? Bo nie kojarzę Cię stąd.

Offline Elizabeth

• Magnat
  • Reputacja: 905
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 23 Czerwiec 2015, 13:43:17 »
- Siostra Elizabeth, nie znasz mnie, bo służę bractwu od niedawna. Przybywam z Zakonu na południe od miasta Efehidon na polecenie samego Gerina. Mam odszukać Krzysztofa z Mamina. To bardzo ważne. - mówiła stanowczym głosem, nie zważając na to, że jest jedynie mało znaczącym rekrutem.
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwiec 2015, 13:48:25 wysłana przez Elizabeth »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 23 Czerwiec 2015, 13:43:17 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:08:05 »
- No mówię, że z Raschet - powiedział jeszcze raz rycerz, mając na myśli główna siedzibę Bractwa ÂŚwitu położoną w gminie o nazwie Raschet.
- A ten Krzysztof, jeżeli mnie pamięć nie myli, to parę dni temu został aresztowany za rozbój i niszczenie mienia publicznego. Siedzi teraz w areszcie o chlebie i wodzie. Co prawda nie dostaliśmy ostatnio żadnych rozkazów z Cytadeli, ale nie widzę powodów, by siostrze nie wierzyć. Co dokładnie chcesz z nim zrobić, Elizabeth? - powiedział. A wcześniej, jakoś w międzyczasie, przedstawił się jako Robert.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:16:11 »
- Zamierzam zrobić to o co mnie poproszono. Muszę go ze sobą zabrać do głównej siedziby, ponieważ może mieć całkiem interesujące informacje. Jedyny problem tkwi w tym, że nie tylko ja go poszukuję, ale również nieprzyjaciele bractwa. - mówiła, wykazując się niemałą wiedzą na temat całej sprawy. Była dumna, że tak wiele zapamiętała z tego co opowiadał jej Gerin.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:24:56 »
- Możesz iść z nim porozmawiać. Rekrut nie rekrut, ale pod majestatem Bractwa ÂŚwitu, przepuszczą Cię. Gorzej będzie ze zwolnieniem. Ustal swoje, zobacz co on Ci powie, a potem porozmawiał z naszym kapitanem, Sergiuszem - mówiąc to, wskazał ręką za siebie, na kordegardę przy głównej bramie, którą zajmowali rycerze zakonni Pana ÂŚwiatła.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:34:05 »
- Niech i tak będzie. - Odwróciła się i pomachała mu nieznacznie ręką na pożegnanie. 

Elizabeth ruszyła stanowczym krokiem do aresztu znajdującego się w mieście. Liczyła na to, że nikt jej nie przeszkodzi w przesłuchania Krzysztofa, lecz dla upewnienia spytała się jeszcze strażnika o zgodę i ewentualnie wskazanie drogi do celi.

- Witam - zrobiła niewielki ukłon, aby okazać mu w jakiś sposób dobre maniery i życzliwość, do której ujawniania jeszcze nie była w pełni przekonana. - Siostra Elizabeth z Bractwa ÂŚwitu. Przybywam z samej głównej siedziby bractwa, aby przesłuchać Krzysztofa z Mamina. Czy nie będzie problemu, abyś wskazał mi drogę?
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwiec 2015, 14:36:09 wysłana przez Elizabeth »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:44:20 »
Strażnik od razu zorientował się, że ta kobieta naprawdę jest z Bractwa, w końcu rycerze od jakiegoś czasu stacjonowali w mieście. Nie widział też powodu, by nie udzielić zakonnikowi widzenia ze zwykłym rzezimieszkiem, w końcu to ani morderca, ani nikt taki, żeby potrzebować oficjalnych pism i zezwoleń. Wskazał więc przedostatnią celę na prawo, przy schodach na dół.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 23 Czerwiec 2015, 14:59:35 »
Elizabeth docierając do celi przyjrzała się jej wnętrzu. Obserwowała chłodnym spojrzeniem osobę, która miała być Krzysztofem z Mamina. Nie wiele o nim wiedziała, więc na pewno ciężko byłoby jej jednoznacznie wykryć pomyłkę i zbieżność imion. Zbliżyła się do krat i posłała ciepłe pytanie, które przepełnione było błyskotliwością oraz życzliwością:

-Krzysztof z Mamina? Dobrze trafiłam?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 23 Czerwiec 2015, 15:07:58 »
Krzysztof był młodym mężczyzną, nie mógł mieć więcej niż dwadzieścia pięć lat. Był wcale wysoki, szczupły, chociaż widać, że mięśnie nie służył mu tylko do podtrzymywania ciała w pionie. Krótka brązowa czupryna osadzona była na przystojnej, ogolonej ze dwa dni temu twarzy. Miał na sobie proste ubranie, jakie często nosili robotnicy, znoszone i nieco podniszczone. Jego zielone oczy zdradzały wielką inteligencję. Taksował nimi niewielką kobietę należącą do niziołków, próbując wyczytać z niej jak najwięcej. Parę rzeczy dostrzegł.
- Jak to zawsze bywa, to zależy od tego, kto pyta - odparł spokojnie, a jego głos nie zdradzał absolutnie żadnych emocji, chociaż był miły do słuchania.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 23 Czerwiec 2015, 15:16:21 »
- Pragniesz poznać moje imię rzezimieszku? - posłała mu uśmieszek, rzucając to retoryczne pytanie bardziej jako żart.

- Jestem siostrą z Bractwa ÂŚwitu. Na pewno nie jeden raz słyszałeś o naszej organizacji. - powiedziała lekko z przekąsem, nie chcąc wiele mu jeszcze zdradzać.

- Zatem opowiedz mi co takiego zrobiłeś, że siedzisz w tym więzieniu. Oczywiście jeśli nie jesteś tutaj czymś bardzo zajęty. Nie chce ci narzucać mojej woli czy coś. Liczę na to, że masz jakieś racjonalne wyjaśnienie swoich złych poczynań.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 23 Czerwiec 2015, 15:26:14 »
- A czemuż to rekrut z Bractwa ÂŚwitu, wielkiej i potężnej cytadeli z gminy Raschet, chciałby dowiedzieć się co tutaj zaszło przed paroma dniami? Dlaczego ktoś, kto dopiero przybył do miasta, nigdy tutaj przedtem nie będąc, poszukuje rozwiązania tak błahej i nieznaczącej sprawy jak moja? Co Cię sprowadza do tego miejsca, narybku? Która gruba ryba cię tutaj przysłała? Czyżby sam wszechpotężny i zapierdziały paladyn zamknięty w swojej komnacie z wielką tablicą? - powiedział w prost, naprawdę bezczelnie.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 23 Czerwiec 2015, 15:57:32 »
Elizabeth zdumiał fakt, że ta osoba tak wiele o nim wiedziała. Była przecież tylko rekrutem... czy o każdym rekrucie każdy tyle wie. Może miał informatora albo coś podobnego. Przerażał ją ten młodzieniec. Prychnęła jedynie w odpowiedzi na jego słowa.

- Widzę, że dziwi cię ta sytuacja. - zaczęła bawić się włosami, lekko kręcąc kosmyki włosów wokół palca.

- Czy ten atak w moją stronę oraz w bractwo uważasz za konieczny? Czy nie powinien cieszyć cię fakt, że dzięki mojej obecności może zdołasz uwolnić się z tego więzienia?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 23 Czerwiec 2015, 16:00:14 »
- To nie był atak. I może wyda Ci się to dziwne, ale sam się tutaj zakwaterowałem... - przez chwilę jakby patrzył za nią, na przeciwległą celę - Elizabeth.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 23 Czerwiec 2015, 16:47:14 »
Elizabeth nie była wcale zdziwiona, chyba że jedynie inteligencją tego człowieka. Czuła, że przed nią czeka wielkie  wyzwanie. Nie będzie tak łatwo go na cokolwiek namówić.
- Patrząc na twoją sytuacje wcale mnie to nie dziwi. Jednak jest to jakieś rozwiązanie, ale nie na zawsze. - Przerwała, lekko się zamyślając. A może jedynie dając czas do refleksji swojemu rozmówcy.

- Lecz ta klatka nigdy nie będzie dla ciebie w pełni bezpieczna. Nie będzie ci ona domem. - zaczęła mówić szybko i całkiem stanowczo. - Mury Raschet są o wiele bezpieczniejsze.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 24 Czerwiec 2015, 08:49:23 »
- Nie mówiłem, że chcę tutaj zostać na zawsze. Ale jedyne, z czego Utamin może naprawdę być dumne, to ze straży miejskiej. I jej postanowiłem doraźnie zaufać. A jakich to informacji poszukuje ode mnie Bractwo, moja droga? - zapytał po chwili, wracając do wcześniejszego tematu.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 24 Czerwiec 2015, 09:57:38 »
- Mów mi El - powiedziała ciepło, mrużąc lekko oczka.
- Jakie informacje...nie wiele mi powiedzieli. Wiem, że na pewno jesteś w niebezpieczeństwie. Dlatego przybyłam tu jak najszybciej, aby cię odszukać.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 24 Czerwiec 2015, 10:06:36 »
- A powiedzieli ci kto na mnie czyha?

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 24 Czerwiec 2015, 10:10:16 »
- Zła i krwiożercza sekta - powiedziała, pokazując język.

- Myślałam, że od ciebie się więcej dowiem.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 25 Czerwiec 2015, 09:52:18 »
- Bo widzisz, ja również wiem kto na mnie czyha. Ale czemu, to tego już mi się nie udało ustalić - rzekł tak rozbrajająco szczerze, że się aż uśmiechnął, a potem nawet lekko prychnął.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 25 Czerwiec 2015, 10:01:39 »
- Dlatego bractwo potrzebuje ciebie, żeby do nich dotrzeć. Tylko ty możesz nas do nich doprowadzić. - powiedziała tak przekonywująco jak tylko umiała. Spojrzała w jego oczy, szukała w nich choć odrobiny chęci współpracy. Potrzebowała go. Potrzebowało go bractwo.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 25 Czerwiec 2015, 10:01:39 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18