Tereny Valfden > Dział Wypraw
Stella Artois
Elizabeth:
Nazwa wyprawy: Stella Artois
Prowadzący wyprawę: Funeris Venatio
Zasady do uczestnictwa w wyprawie:
przynależność do Bractwa ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Elizabeth
- To od czego mam zacząć, szefuniu? - Pokazała mu swój malutki, czerwony język, przymykając oczy. Nie mogła się już doczekać zadania, które przybliży ją do Zartata. Odkąd dołączyła do bractwa czuła, że się spełnia w życiu oraz robi to co kocha. Jej życie nabrało kolorów i jasnego celu. W jej oczach malowała się wielka nadzieja i młodzieńcza fascynacja. Czekała wpatrując się w twarz Gerina.
Funeris Venatio:
- Kojarzysz... - tutaj zerknął na jeden ze swoich zapisków - Krzysztofa z Mamina?
Elizabeth:
- Eeeee... - Jej ametystowe oczy zrobiły się nienaturalnie wielkie, a twarz bezwiednie opadła. Jej zdziwienie było wielkie, że ten rycerz pyta się o kogoś, kogo nie miała prawa znać. Może ktoś inny tak, ale nie piękna, mała kobieta, która trafiła na ten kontynent kilka tygodni temu.
- Byłam grzeczna. Nic mu nie zrobiłam. To nie ja - broniła się zaciekle, że były paladyn coś jej insynuuje. Jej twarz wyrażała przerażenie. Może ktoś podczas patrolu przez nią ucierpiał lub zaniedbała czyjeś wołania o pomoc.
Funeris Venatio:
- Jesteś pewna?
Elizabeth:
-Jestem pewna, że nie miałam z nim styczności. Ani cielesnej, ani duchowej. ÂŻadnej - Mówiła szybko i wyraźnie. Nie sądziła, że narobiła komuś kłopotów.
-A co z nim? - zapytała się, aby wiedzieć z czego może się wytłumaczyć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej