Tereny Valfden > Dział Wypraw
Pęknięte naczynie
Creed Canue:
Niestety w jaskini nic już nie znalazł, powrót do chmielowa minął mu spokojnie i bez problemowo.
Dael:
Dael wszedł z powrotem do karczmy w której dostał zlecenie. Nie spieszyło mu się nigdzie. W końcu wykonał zadanie. Zapytał spokojnie karczmarza: -Gdzie sołtys ? -po czym rozejrzal się po karczmie dookoła
Creed Canue:
Sołtys osobiście złapał cię za ramię i zaprowadził do pokoju, zamknął drzwi i zapytał cię - I jak, masz tą misę, bardzo mi na niej zależy. - Powiedział lekko przestraszony że powiesz nie lecz nie dawał tego po sobie poznać.
Dael:
Dael spokojnie uśmiechnął się w stronę krasnoluda i rzekł: -Spokojnie, wszystko się udało, bandytów wpierdzielily 2 cieniostwory, ja je zabiłem, a oto misa. stwierdziłem wyciągając mise i mu ją podając.
Creed Canue:
- Dziękuję za pomoc, oto twoja nagroda. - Misę położył na stolę i dał ci mieszek z 200 grzywnami, po chwili podszedł do stolika i zaczął coś pisać, wręczył ci karteczkę i powiedział - Oto jest ta kartka o którą prosił ta postać. - Na karteczce pisało
--- Cytuj ---Drogi Edgardzie, Ten elf spisał się bez zarzutów, gdyby nie on nigdy nigdy nie odzyskał bym mojej misy, zasługuję on na jakąś małą premię, ja mu swoje zapłaciłem.
--- Koniec cytatu ---
- Jeszcze raz dziękuje, możesz wracać tam skąd przybyłeś, żebyś nie musiał iść na piechotę mój najlepszy jeździec podwiezie cię pod samą karczmę obieżyświat.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej