Tereny Valfden > Dział Wypraw

Górski szlak

<< < (3/15) > >>

Silion aep Mor:
Krasnolud zdziwil sie. - Proteze? Hah, nie. Spojrz. - wyjal spod plaszcza swoj amulet. - To przepełniony boską mocą amulet pewnego potężnego wojownika. Dzieki niemu czujesz wsparcie samego Rashera. Dzieki niemu jestes szybszy, zwinniejszy i bardziej efektywny. - usmiechnal sie. - Jesli chcesz, moge ci go oddac, ja nie wierze w Rashera, mym bogiem jest Innos. Lecz wiedz ze drugiego takiego nikt nie ma. - zdjal amulet z szyi i trzymal go za lancuszek. - Dotknij!

DarkModders:
Jaszczur spojrzał na amulet, już go wcześniej widział u krasnoluda.
- Ja wierze w niego, wiare w Zartata porzuciłem dawno. - powiedział po czym wziął do ręki amulet. - Może i coś w tym jest. Zawsze można spróbować jak on działa tylko że należy do ciebie. - powiedział oddając ci go do ręki z powrotem.

Silion aep Mor:
//To Lorn go widzial...
Silion ponownie zalozyl amulet na szyje i schowal pod plaszczem. - Nie przywiazuje sie do przedmiotow... po chwili. - Chetnie ci go przekaze, jesli tylko Rasher bedzie przychylny! No ale zobaczymy! - rzekl i ruszyl szybszym krokiem w strone bramy.

DarkModders:
Jaszczur przyspieszył lekko kroku. Nie musiał tego robić, kroki krasnoluda nie były za szybkie z powodu małych nóg.
- Ile byś za niego chciał? Nie mam teraz za wiele przy sobie. - powiedział sięgając do pasa po skórzany mieszek pełny grzywien.

Silion aep Mor:
- Co łaska! - rzekl powaznie niczym archont z ambony. Dotarli do bramy. Niedaleko malowal sie las, duzy gesty las. - O tak! Las, lesne powietrze, tego mi trzeba! - szybko ruszyl w jego strone.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej