Tereny Valfden > Dział Wypraw

Interes życia.

<< < (5/15) > >>

Dael:
-Mówisz że składzik, tobie mam przynieść dwie, a co z resztą ? A co do straszenia to jakoś sobie poradzę ..

Silion aep Mor:
Mezczyzna wyjal papierosa i zapalil. Zaciagnal sie soczyscie i wypuscil kilka koleczek dymu. - Chcial dwie to dostanie dwie, proste. Reszta niech sobie dalej lezakuje! Jeszcze sie komus przyda. Szczerze to zlecenie to moj interes zycia. - zasmial sie. - Chcesz bucha? - zapytal.

Dael:
-Nie dzięki nie palę, to tylko otępia zmysły -Powiedział Dael do mężczyzny a po chwili zapytał o jeszcze jedno: -No właśnie ... Co z zapłatą ?

Silion aep Mor:
Mezczyzna wypuscil koleczko dymu po czym spojrzal na ciebie. - Pol na pol. Zaplata po robocie. Dom znajduje sie na koncu ulicy, chociaz dobrym pomyslem, byloby gdybys poczekal az sie sciemni, straz lubi sie tam krecic. - lyknal browca.

Dael:
Dael wzruszył ramionami, nie bał się ciemności. Jedyne co by mi się przydało to skombinowanie jakiegoś źródła światła .. w ciemności to ja nie widzę. A i poczekam sobie w tej karczmie, piwko dopije, przyjemnie tu. Powiedział po czym powoli zaczął wstawać od stolika mężczyzny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej