Tereny Valfden > Dział Wypraw

Interes życia.

<< < (4/15) > >>

Silion aep Mor:
Czlowiek zlustrowal cie od gory do dolu swym lodowatym spojrzeniem. Lyknal troche piwa i beknal glosno. Patrzyl sie na ciebie z pogarda. - Patrze sie bo dawno takiego nicponia nie widzialem. Czego tu szukasz? - rzekl pytajaco swym grubym glosem.

//18:00

Dael:
Na to Dael lekko się pochylił w jego stronę i rzekł cicho: -Miś misiowi nie równy Nie chciało mu się już bawić w podchody. Wolał odkryć karty.

Silion aep Mor:
Mezczyznie blysnely oczy. Spojrzal na ciebie jeszcze raz lecz teraz bardziej przychylnym okiem. Wzial kolejnego lyka piwa. - No nie rowny. Jestem "Miś", czyli ciebie mi przysłali do pomocy. Siadaj! - wskazal reka krzeslo. - Potrzebuje pomocy kogos nieznanego!

Dael:
Dael usiadł na krześle które wskazał mężczyzna i postawił na stoliku swoje piwo-To będę się tutaj idealnie nadawał. Jestem na tej wyspie od 2 miesięcy, i ludzie nie znają mnie tutaj zbytnio-stwierdził cicho elf.

Silion aep Mor:
Mężczyzna sklonil sie ku tobie  i spojrzal ci w oczy. Z jego ust zaleciala won alkoholu i niedokonca przetrawionego obiadu. - Sluchaj wiec! Pewien szlachcic zlozyl mi ciekawe zamowienie. Mowil ze w opuszczonym domu w porcie znajduje sie skladzik doskonalego, starego, lezakujacego bimbru. Sek w tym ze tam podobno straszy a ja nie mam ochoty ryzykowac zycia. Placi dosyc przyzwoicie. Przynies mi dwie flaszki i badz cicho, lepiej dla ciebie, straz moze sie zdziwic ze ktos myszkuje w opuszczonym domu. - mezczyzna mowil otwarcie, nie owijal w bawelne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej