Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #23
Szarleǰ:
Uśmiech znów zagościł na mojej twarzy. - Cała przyjemność po mojej stronie. ÂŻegnaj. - Zabrałem monety i skierowałem się spowrotem do Efehidonu, by odnaleźć kobietę, która zleciła mi tę robotę. Pomyślałem, że miło by było współpracować jeszcze przez jakiś czas.
Anette Du'Monteau:
Przechowując w pamięci miejsce, gdzie owa kobieta spędzała swój czas szybko ją odnalazłeś. Ta dostrzegła cię nawet nieco szybciej niż ty ją, co skrzętnie wykorzystała, zaskakując cię swoim nagłym wynurzeniem się z cienia.
-Jak tam przystojniaku, wszystko poszło dobrze?
Szarleǰ:
- Jak po maśle - odrzekłem. - O ile dobrze pamiętam, wysyłając mnie tam wspominałaś, że mogę nieźle zarobić... Poza tym, jeśli nie masz nic przeciwko, chętnie przedłużył bym naszą współpracę... ślicznotko.
Anette Du'Monteau:
- Trzymaj - kobieta podała ci mieszek z grzywnami oraz klucz - Tym otworzysz przejście do kanałów kawałek dalej. Tam otrzymasz nowe instrukcje. Potraktuj to jako zaproszenie do dalszej współpracy - mówiąc to obdarowała cię naprawdę pięknym, uwodzicielskim uśmiechem i ręką wskazała kierunek.
Otrzymujesz:
Mieszek - 50 grzywien
Szarleǰ:
Zrewanżowałem się lekko nonszalanckim uśmieszkiem, schowałem klucz razem z mieszkiem za pazuchę i zasalutowałem szyderczo. Następnie bez słowa oddaliłem się we wskazanym kierunku. Szybko odnalazłem wejście do kanałów i dbając o to, by nikt mnie nie zauważył, wszedłem do środka, używając otrzymanego klucza. Następnie zacząłem rozglądać się za przyszłymi wspólnikami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej