Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #23

<< < (9/16) > >>

Szarleǰ:
Posmutniałem, gdy dostrzegłem, że dzieciak zniknął w gąszczu, wraz z moimi kwiatuszkami. Ze złości ciachnąłem krwiopijcę jeszcze kilka razy, po czym skierowałem się spowrotem do Dentara. Mam nadzieję, że zadowoli się tym, co mam... - pomyślałem.

Anette Du'Monteau:
Dotarłeś szybko do Dentara.

Szarleǰ:
- Udało mi się zdobyć dwie lilie - powiedziałem na wstępie. - Mam nadzieję, że to wystarczy?

Anette Du'Monteau:
-To się zaraz okaże. Ale wydaje mi się, że będzie starczyło. Dentar wziął kwiaty i umieścił je w niewielkim tłuczku. Ugniótł je kawałkiem okrągłego kamienia, a później dolał wody z swojego bukłaka. Dosypał jeszcze jakiś dziwny proszek i wymieszał wszystko. -Pij. - powiedział do asystenta. Ten niechętnie ale posłuchał swego mistrza. Jednak po pięciu minutach był równie blady jak wcześniej a może i bardziej. -Silne cholerstwo. Muszę cię wysłać w jeszcze jedno miejsce. Kawałek drogi stąd będzie jaskinia. Rosną w niej dziwne jaskrawe grzyby. Przynieś mi przynajmniej jednego.

Szarleǰ:
ÂŁatwiej byłoby mu ukrócić cierpienia - przemknąło mi przez myśl. Nie chciałem się jednak dzielić tym pomysłem z Dentarem. - Dobrze zatem, ruszę czym prędzej. - Rzeczywiście, nie było sensu jeszcze tego przeciągać. Dopytałem Dentara gdzie dokładnie odnajdę wspomnianą jaskinię, po czym ruszyłem w drogę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej